Skocz do zawartości
IGNORED

JAKI PRZETWORNIK C/A KUPIĆ I ZA ILE?

dd32

Rekomendowane odpowiedzi

A może ktoś wie ile może być wart "Parasound DAC 1"? Kurzy się tylko, może czas sprzedać a kasę zamienić na płyty. Z tyłu ma napisane "zrobiony przy współpracy z Krell" jeśli to ma jakieś znaczenie :)

Jak miał nalepkę że Krell pomagał przy projektowaniu to pewnie Soundstream DAC-1. Rok temu kupiłem nowy egzemplarz w USA za $89. W Polsce widziałem ten model w cenie około 600 zł.

Pozdrawiam

Fakt, moja pomyłka! Soundstream DAC 1

To chyba przez to, że jak szukałem przetwornika kiedyś, na ebayu, było od groma parasoundów (nawiasem mówiąc ciekawie wyglądające, zwykle 3 trafa osobno część cyfrowa i dwa kanały).

A wiesz coś o tym?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Chyba nie najlepiej ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A co do DACa to od siebie polece Cambridge Audio Dac3. Budowa naprawde budzi respekt, a niska cene zawdzieczac mozna zastosowanym komponentom.

Juz w standardzie mamy 3 trafa, 33000uf w zasilaniu, sporo diod. Stabilizatory napiecia dla przetwornikow na bazie opampow (!). Dodatkowo wlasna stabilizacje maja wyjsciowe wzmacniacze operacyjne pracujace przy +15 i -15V. Po 2 sztuki 7815 i 7915 szeregowo do zmniejszenia szumow zasilania. Rezystory metalizowane 1%. Filtr analogowy na poliproplylenach philipsa no i wreszcie same przetworniki - 2xTDA1305 czyli to samo co w NAIM CD5 i Micromega Stage 6. Cos w tym musi byc - gra slicznie. Moj jest po raczej lekkim tuningu choc zrobic da sie duzo duzo wiecej.

Od siebie jeszcze moge dorzucic wyjatkowo mala czulosc na roznej jakosci sygnal SPDIF (zarowno coax jak i optyk). Sprawdzalem na wielu transportach i roznicy przy odsluchu nie stwierdzilem (i nie tylko ja).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.