Skocz do zawartości
IGNORED

Lampowa integra 3000-4000 zł co kupić ?

lipo1

Rekomendowane odpowiedzi

Ja Was bardzo przepraszam. Ja obiecuję że nie będę taki agresywny. Ale żyjemy w świecie pełnym dualizmów, więc jak ktoś coś mi, to ja bardzo z góry przepraszam:)))

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

...Jak widzę Twoje głośniki nie mają dużej skuteczności więc ja bym Ci polecił troszkę droższy wzmacniacz ale zarazem też mocniejszy.

To taka długofalowa inwestycja , Która służy latami bo zbudowany jest na trnsformatorach Tamura.

Jeśli kupisz go z drugiej ręki (np Audiogon - cena powinna być ok $2500) to zawsze sprzedaż go za tą samą cenę. Na tym wzmacniaczu nic nie stracisz - więc może gra (wydać więcej) jest warta świeczki.

Proponuję Ci Air Tight ATM2: .........:) .....to urządzenie gra muzykę i potrafi napędzić prawie wszystko.....:)))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

A co Ty, mozesz zrobić dla Vectora?

>vector, rozumiem, że to do mnie?

To bardzo fajna propozycja. I przy okazji tutaj Tamura ma 4R. A z tym w mniejszych konstrukcjach trudno:)

Trochę sensu poproszę.

>gagacek

....hm......raczej miałem na myśli autora wątku...:)))

....ale może tez byc dla Ciebie .....jeśli masz odpowiednie głośniki......:)))

Tak coś mi nie pasowało... Nigdy nie twierdziłem że grzeszę inteligencją:))

Trochę sensu poproszę.

Ale ja zalecałbym ostrożność z takim kupnem/sprzedażą. Nie wierzę w malowane koty. Lampki mają to do siebie że się zużywają i sumując inwestycję wszelkie tzw. okazje można włożyć między bajki.

Trochę sensu poproszę.

>gagacek

....mylisz się......

...pewnie, że lampki się zużywają, ale trafa mniej....

...a w tym przypadku płacisz za trafa.....

...i nie kupisz nigdzie Tamury okazyjnie. Ja przynajmniej nie spotkałem żadnej okazji przez ostatnie 5 lat...:)))

...ceny na rynku wtórnym są powedziałbym "stałe"....

..... i Air Tight to nie "malowany kot".....ha....ha...ha..., to raczej "ukryty smok"...:))))

To jest nie mój wątek i już zdrowo go nadużyłem. Mnie w ogóle nie interesują pentody, trafa Tamury wcale wbrew pozorom nie są takie drogie, sprawdź cennik. Z resztą obaj wiemy o co chodzi i nie rozumiem teraz Twojego wpisu.

Trochę sensu poproszę.

>gagacek

>no zależy, które trafa. Niektóre są drogie >cennik......:))

>ja miałem na myśli, ze autor raczej poszukuje trafa "już zaaplikowanego".....

....jak wiesz, trioda taka czy owaka, pentoda itp to tylko częśc powodzenia.....:)))

....jeszcze trzeba zrobić żeby zagrała....:)))

Chciałem też, żeby autor wątku nie tracił kasy przy następnej wymianie w przyszłości (która w tym przypadku może w ogóle nie wystąpić).....:0)

>vector

Masz zupełną rację! Cały czas tak naprawdę piszemy o tym samym, zostawmy temat, autor ma już pełny przegląd.

Trochę sensu poproszę.

Ciekawostka - Air Tight ATM-4 $4800

Ukryta Zawartość

Cena do targowania/tel.

Ukryta Zawartość

>vector, Frank

Dyskretnie przypomnę że temat wątku to 3000-4000pln, poza tym Air Tight ulta okazją nie jest.

Trochę sensu poproszę.

> vektor

powiem Ci że ten ATM 2 wygląda smakowicie !!!!!!

nie powiem, jak walnę jeszcze kilka banków, najlepiej internetowych,

chyba zostanie to mój faworyt, ale narazie jak się nie ma co się lubi,

wiesz jak jest,

dziś jeszcze dość długo słuchałem PrimaLuny, chyba przy niej pozostanę,

konkretna konstrukcja, super wykonanie, cała czarna ( czrno - granatowa ),

dystrybutor na mjejscu jak by co, wie niekturzy nazwą mi gadzeciarzem,

ale nie mam zbytnio czasu w poszukiwaniu po całej Polsce tego czegoś,

wiem nasi konstruktorzy i inżynierowie od audio tworzą naprawdę piękne

maszyny, ale czas, czas i jeszcze raz czas, chcę już słuchać !!!!! a nie szukać,

czekam na ten moment od 13 lat i już nie mogę !!!!

o tak to to wygląda

Ukryta Zawartość

post-13064-100000047 1170309331_thumb.JPG

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ta..., nie przeczytałem zeby gagacek krytykował brzmienie, ale przyznasz gagacek ,że twierdzisz ,że nie chciałbys mieć czegos co znasz tylko z fotografi?Troszkę nie ładnie

>yolaos, momencik.

A dlaczego miałbym krytykować brzmienie? Nie znam brzmienia PrimaLuny i nie zamierzam tego ukrywać.

Bardzo mi się podoba że lipo1, kierując się zdrowym rozsądkiem i słuchem, dokonał wyboru, Wie co chce, kupił wzmacniacz i ma w nosie opinie forumowych pieniaczy - niech Ci będzie, z moją osobą włącznie:)) Po prostu z krwi i kości audiofil a nie dziecko śliniące się do klocków.

-Zadowolony?

:)

Mam swoje zasady. Nigdy nie piszę o czymś czego nie znam albo jestem w temacie zielony, wtedy otwarcie do tego się przyznaje. Ani ego moje nie traci na tym, ani nie czuję się przez to gorszy. Prawdą jest, że opinię większości osób mam gdzieś - ale z określonych, tutaj występujących forumowych powodów:)), ale jest kilkja osób z którymi bardzo ciekawie i na temat można pogadać.

Natomiast jak ktoś dla poklasku gawiedzi czy też innych równie infamtylnych powodów pisze bzdury, np. tutaj był temat o trafach Tamura, to nie mam we zwyczaju tego przemilczać.

A Ciebie bardzo proszę o czytanie z uwagą tego o czym tak naprawdę piszę, a potem komentowanie.

I serdecznie Ciebie pozdrawiam:)

Trochę sensu poproszę.

Zgadzam sie z opinia Papamka, co do wzmakow S&Audio.... Stefan jak na cene robi swietne klocki, a jak sie je jeszcze troche podrasuje (na prosbe Stefana), to potrafia niejednego zadziwic....

Sam mam tego wzmaka i w porownaniu z innymi sporo drozszymi wypadl swietnie! W moim wstawione sa np. kondy olejowe Bosh MP, Black Gate'y, potencjometr ALPS, lampy sterujace NOSy itd....

tadeo, 14 Sty 2007, 12:49

>Na tą: EL34EH z oferty Voice ?

Boże BROŃ!!!

Doradzasz kupno odrzutów. Voice rozprowadza to co nie przeszło kontroli jakości. Te lampy padają jedna po drugiej tracą bardzo szybko próżnię. Lepiej kupić choćby starą ale sprawną RFT niż gówno jakim są JJ kierowane na nasz rynek.

Papamek, 14 Sty 2007, 17:28

A proszę bardzo. Mój własny przykład i moich kolegów. U każdego kto nabył to samo. Dodatkowo dystrybutor nie rozróżnia pakowania lamp w pary, kwartety od parowania lamp pod wzgledem elektrycznym. Moje lampy tak pakowane miały rozrzuty :):):) jak pomiędzy rosją a francją. Stwierdził to na miernikach A.W . Natomiast jeden ze znajomych miał swego czasu lampy JJ pochodzące ze stanów. Inna bajka. Tak więc uważam, że to co nabywa się za pośrednictwem polskiego źródła to odrzuty. Na zakupionych przeze mnie 12-tu lamp padło 11, a jedna jest kilkukrotnie mocniejsza od wszystkich pozostałych. Reklamowałem. Dostałem wymianę i znów padały:):) a stare RFT chodzą i chodzą wię.... ??? Odradzam. A jeśli znów z przekory ktoś nie chce słuchać zyczliwej rady to jego sprawa.

Amen.

Pany !!!!

a może zamiast EL34, jakieś zamienniki ????

Ukryta Zawartość

post-13064-100010000 1170309395_thumb.JPG

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.