Skocz do zawartości
IGNORED

kaseciak YAMAHA KX - 580

dayv

Rekomendowane odpowiedzi

heheh spodziewalem sie takiej wlasnie odpowiedzi :D na tym forum innej sie nie uzyska :D poprostu tutaj jak sie pyta to trzeba pyac o sprzęt wyłącznie high end zby uzyskac odpowiedz ze sprzęt jest ok :D

A mozesz mi pwoiedziec czy technics klasy aa (tej powiedzmy sredniej) jest leprzy gorszy czy nic wielkiego ?

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Chetnie jak nauczysz sie ortografii:D

A tak na powaznie: domyslam sie ze masz niewielkie fundusze. Kup Onkyo Integre TA 2570 - do 200zl na pewno sie uda. To fantastyczny deck niczym nie ustepujacy najlepszym Pioneerom czy Akai. Technics? A co to jest?:D

Na serio warto kupic RSB 100, RSB 905 albo RSB 965. W zadnym wypadku nie RS-AZ 6 czy 7. Pozdrawiam.

Jak już myślisz o kaseciaku Yamahy to szukaj KX 690. Znakomita maszyna , może Cię zaskoczyć jakością brzmienia na tle tanich CD.

Kilka lat temu to był ich topowy deck ma trzy głowice i trzy silniki oraz znakomitą miękko pracującą mechanike , której nawet po latach nic nie można zarzucić.

sory za błedy ale pisalem na pelnej szybkości :)

ja kupilem tego decka za 80 zeta.... potrzebuje go wyłącznie do przegrywania z cd na kasetke zeby miec czego sluchac w aucie :] Co do integry to fakt patrzylem i jezeli będzie srebrna to chętnie ja wezme(jezelie bedzie hais) :) będzie fajnie sie komponowala z moim ampkiem tx7830. Pozniej przyjdzie pora na dobry (dla Was beznadziejny) odtwarzacz cd (bo narazie to na nagrywarce dvd philipsa odtwarzam...) Sluchalem na harmanie hd7300 i dzwięk niebo a ziema... Czas pokaże :) Haisik jak pozwoli to spewnością dokupie kolejnego klocka. Najlepiej by bylo dla mnie przynajmniej srebro szczotkowane w ONKYO :)

Ps. Widze ze kolega trawi wyłącznie sprzęt akai.... heh jesteście dziwni ze swoim podejsciem...

noooo wszyscy macie swoje marki uogulniacie a wiekszość z Was wogule nie sluchala tego sprzetu :D

Mam nadzieje ze ta yamaszka nie bendzie zdezelowana ( kupowalem jakos w 100% sprawny stan optyczny 9/10)

Jeżeli bedzie dzialać i dobrze sie prezentować to juz bedzie git :) Mam rownierz najdzieje ze bendzie nagrywac bez charakterystycznych szumow... ze kasteka poprostu bedzie dobrze nagrana i milo bedzie sie jej sluchalo w pasku :]

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Zanim zaczniesz tworzyc wpisy jak powyzej naucz sie ortografii. Myslisz ze Pioneer CT 939mkII do czego niby mi sluzyl? Jako mebel? Wolne zarty. Jak bedziesz sypal inwektywami forumowicze zwyczajnie Cie oleja.

no tak sobie myśle ze zarozumiały jestes gosciu. i wiesz co ? LAYTOWO ;] mozecie sobie zamykac tego posta czy wyrzucic :) wmt . Forum praktycznie jak kazde.... kazdy kozaczy co to on nie jest i jaki ma wypas sprzet :D heh... nice.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Jak ci sie nie podoba to po cholere sie rejestrowales? Wiesz u nas jest tak: jak ktos jest chamski to albo sie go olewa albo sprowadza na ziemie. Poza tym koles jak po 18 dniach na forum sypiesz inwektywami to nie widze twojej przyszlosci tutaj. A tak na koniec juz zupelnie ode mnie: jak masz zaczac dyskusje na jakikolwiek temat to wytrzyj mleko spod nosa.

>Jak ci sie nie podoba to po cholere sie rejestrowales?

yhymmm... spox bo ja wiem jak tutaj jest nie... chyba należy się zarejstrować aby sprawdzić... omg dziwne nie?

>Wiesz u nas jest tak: jak ktos jest chamski to albo sie go olewa albo sprowadza na ziemie

tak bo ja tutaj jestem chamski najbardziej... weż zacytuj gdzie ja sie zachowałem po chamsku ok ? mówi się że agresja rodzi agresje... sami dajecie dobry przykład tak?

>Poza tym koles jak po 18 dniach na forum sypiesz inwektywami to nie widze twojej przyszlosci tutaj

hehe niedość że znasz się w stopniu doskonałym na sprzęcie to jeszcze wróżysz :> tak za darmoche - dzięki :)

>jak masz zaczac dyskusje na jakikolwiek temat to wytrzyj mleko spod nosa

Laytowo dzięki że mi przypomniałes :) Tak o demnie gosciu to zajrzyj na forum passata : www.vw-passat.pl dostrzeżesz jak tam się ludzie do siebie odnoszą :) mody trzymają to w kupie i nie pozwalają na sprzeczki sami tłumaczą że to do niczego nie dąży :) Nikt do nikogo praktycznie nie burzy (sprzeczek bylo raptem 5 od 1,5 roku odkąd tam jestem- czyli prawie od początku ;p)

Heh pozdro for all którzy chcieli pomóc :) thx.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Moze troche przesadzilem w kazdym razie wkurzyla mnie Twoja ocena ludzi o ktorych nic nie wiesz. Forumowicze maja rozny sprzet: czasem z najwyzszej polki cenowej (Elberoth), czasem sporo tanszy, czasem vintage. Nikogo sie tutaj nie lekcewazy - bynajmniej nie ze wzgledu braku odpowiednich funduszy. Jedno co czasem wkurza to brak podstawowej umiejetnosci korzystania z wyszukiwarki - typowej dla mlodych czlonkow naszej spolecznosci - a co za tym idzie zakladanie po raz enty tematu: "wzmacniacz do 400zl" itp.

Absolutnie nie chcialem na pewno Cie urazic. Jesli tak sie stalo - przepraszam.

>Może troche przesadziłem w kazdym razie wkurzyła mnie Twoja ocena ludzi o których nic nie wiesz.

Dokładnie sie z tym zgadzam - to działa w obydwie strony :)

Właśnie spodziewałem sie ze na forum będa ludzie którzy wymaitaja sprzetami za ktorych kwote ja kupilbym auto sredniej klasy... dlatego ja sie nie gniewam jestem studenciakiem i nie stać mnie a jaki inni tak strasznie się z tym odnoszą to juz wyłącznie ich sprawa :) Sprzęt kupuje za wlasne kase (nikt mi na to nie daje) więc chciałbym rozsądnie niby dysponować :)

Kaseciak do mnie doszedl i jest calkiem calkiem. Nie spodziewałem sie ze jakość nagrań bedzie tak wysoka (ucięty dół nieznacznie a góra praktycznie jednakowa) Slychac muzyke a nie szumy wiec nice:) martwi mnie tylko że sprzęt jest wychustany... tak coś mi sie wydaje. Jak nagralem na tej yamaszce i psozedlem sprawdzić w aucie jak to chodzi to dzwiek ok brak szumów dobra tolerancja ale....kaseta zostala nagrana jakby z pitchem... tzw przyspieszona... na yamaszce chodzi good a w każdym innym kaseciaku juz nie. ( nie wiem czy jest to powodowane biasem ? czy jakimś innym systemem czy poprostu paski są wynaciągane i się ślizgaja...)

yhymm.. to elegancko :) szkoda tylko ze nie bende mogł sluchac w aucie... teraz już się to nie pojawia ale przedtem dzwięk "falował" po nagraniu kasety i odtworzeniu jej (za pierwszym razem) co 2,5 s. dzwięk sie unosił a pozniej spadal.. takie falowanie. Przez to że zimny byl takie sie rzeczy działy, czy bardziej jakas rolka dociskowa lub głowica sie żegna?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.