Skocz do zawartości
IGNORED

Potrzeba dobrego pilota uniwersalnego

Jędruś

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Poszukuję sprawdzonego, solidnego pilota, który obsłuży najważniejsze funkcje w sprzęcie (patrz "o mnie"), do tego obsługa telewizora również mile widziana.

W sieci jest tego trochę, ale może ktoś z Was korzysta z pilota uniwersalnego, który coś sobą reprezentuje, tj. jest porządnie wykonany i faktycznie działa.

Wielkie dzięki za wszelkie sugestie, bo podchodzenie za każdym razem do sprzętu zaczyna męczyć :)

https://www.audiostereo.pl/topic/30960-potrzeba-dobrego-pilota-uniwersalnego/

na allegro z tych konkretniejszych znalazłem cuś takiego:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

wygląda porządnie...może ktoś z Was tego używa/używał?

tylko cena...trochę sporo jak na pilota.

Ukryta Zawartość

Posiadam i polecam Philips SRU 9600. Za 300 pln super urzadzenie. Solidnie i estetycznie wykonane (nie to co one for all czy sunwawe). Ma jedna wade (choc w tej cenie nie ma lepszych rozwiazan) a mianowicie nie mozna nadawac swoich nazw/ikonek klawisza.

Mam philipsa w częściowo aluminiowej obudowie SBC RU 760. Nie ma ekraniku, na dłużej starczają baterie i jest bardzo wygodny, bo wąski i długi, spokojnie można jedną ręką obsłużyć (spróbuj to zrobić z szerokim i ciężkim pilotem z ekranem). Przydają się podświetlane przyciski i obsługa 6 urządzeń. Masz wszystkie znane możliwości programowania i kodowania, są makra. a cena 160zł jest całkowicie do przełknięcia. Odradzam kupno szerokich i cięzkich pilotów, bo to jest po prostu niewygodne.

Lubię słuchać muzyki! :)

Już chciałem kupić tego Philipsa, a tu taka recenzja:

"When i got the remote i thought wow i can rule my household with one 10inch long tazer, but then i remembered it was a remote.....

The codes in the manual are of no use whatsoever, most electrical appliances in my home are Sony, cause lets face it, Sony rule!!! and my MD Hifi wasn't going to accept anything this remote was going to transmit at it apart from volume up! I have a Philips surround system plugged into my £1500 Hifi and the speakers are the best thing i bought after my NetMD (Sony again) so i thought the tazer would have no trouble getting to grips with one of its own kind. I WAS MISTAKEN!!!!"

IMHO jedyne NAPRAWDĘ uniwersalne piloty to Logitech w każdej wersji. Nawet jak kodów nie ma w bazie (co jest dziwne acz możliwe) to potrafi się nauczyć.

Ukryta Zawartość

Na allegro i w innych sklepach można upolować taniej. Ja używam najtańszego 525 i obsługuje wszystkie moje klocki od pierwszego kopnięcia, o TV, dekoderze Canal+ i Video LG nie wspominając.

Pozdrawiam,

kris_k

Ukryta Zawartość

Kris

Star trekkin' across the universe; Boldly goin' forward, still can't find reverse...

Właśnie zakupiłem MAX FOCUS'a firmy Elmak. Zobaczymy jak to się będzie sprawowało.

pzdr. i dzięki za sugestie. wątek myślę jeszcze się komuś może przydać, więc swoje wrażenia z Focus'a (niewątpliwie tańszego od Logitecha) z chęcią tu zamieszczę.

==> Skibus

To prawie niezmoliwe, ze SRU-9600 nie 'lyknal'' jakiegos sygnalu.

Jesli oba piloty lezaly na plaskiej powierzchni, skierowane prosto na siebiei w odleglosci do paru cm to nie powinno byc zadnego problemu. Na poczatku tez mialem problemy z nauczeniem philipsa ''calego pilota'' od poczatku. Jakos lepiej wychodzilo mi ,,fix a key''.

Dostałem wczoraj pilota MAX FOCUS polskiej firmy Elmak.

Muszę przyznać, że urządzenie zrobiło na mnie dobre wrażenie.

OK, nie jest bajerem, nie podświetla się, nie ma ekranu LCD, nie piszczy, nie dzwoni...ale za to bardzo spisuje się jako...pilot :)

Koduje się go bardzo szybko, dziecinnie prosto. Wszystkie swoje klocki + TV zakodowałem przy pomocy książeczki w 5 minut. Także jak ktoś szuka pilota prostego, w miarę taniego, solidnie wykonanego bez bajerów - MAX FOCUS powinien z powodzeniem spełnić wszystkie potrzeby.

pzdr.

• 10 miesięcy później...
  • 1 miesiąc później...

No teraz ja odświeżę. Właśnie padł mi pilot do Vicka: 3 przyciski – mała strata, ale każdy pretekst jest dobry. Może od czasu ostatnich wpisów pojawili się zadowolenie użytkownicy gadżetów za jakieś 300 zetów(400 to absolutny maks.)? Wiem, że Logitech to najrozsądniejszy wybór, ale jakoś nie mogę się przekonać(za dużo przycisków). Zabawka ma obsługiwać mały LCD Samsunga, tani kombajn Philipsa (video+DVD), sprzęt audio(Arcam+Vincent) i ewentualnych następców. Philips na oko wygląda OK. cenowo najlepiej model SRU 9400 – czy on potrafi uczyć się kodów? Czy stówę droższy 9600 jest dużo lepszy? W necie znajduje sprzeczne informacje. A te „słynne” Sunwave? Dystrybutor ponoć nawala z dostawami. Rozmawiałem dziś z jednym z dealerów. Sprzęt, wiadomo, chwalił ale na stanie nie ma nic. Może jeszcze jest coś sensownego za tę cenę?

Aha, wiem, że jestem nienormalny i że za te pieniądze można wybudować drzewo, wysadzić syna itd.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.