Skocz do zawartości
IGNORED

B&W serii 6..+ Copland CSA 8

brodawid

Rekomendowane odpowiedzi

elfan po co zagladasz w "o mnie" wstydu mi narobiles.... :( no coz mam powiedziec biedny jestem a pewnegu czasu kino swoje 5min mialo no i mnie ponioslo

juz nie raz sluchalem moich z lampa jedna nazwy nie pamietam za 4kzl no i jolida za 10kzl i poprostu nie podobalo mi sie te kolumny gryza sie z lampa graja od niechcenia to nie bylo to czego szukam jak bym chcial ciepelko to bym sobie kupil kefy IQ5 podobaly mi sie ale to nie tego szukam !!

No i koncowka mocy klon Pass laba orginal 12kzl tez mi sie nie podobalo !!

No to co mi sie najbardziej podobalo to wlasnie Rotel ra 02 + Jolida 100 to bylo to !!

Duzo kolegow krytykoje takie zestawieni zbyt sucho gora ostra ale ja to lubie wole przesyt niz niedosyt

zdjatko przedstawia moje marzenie ale zeby tylko srebne bylo..

>brodawid wzmaka miałem dwa lata zanim sprzedałem.Brzmienia prawdę powiedziawszy już

dobrze nie pamietam ale zawsze mi czegoś brakowało lex153 bardzo trafnie określił charakter

brzmienia tego wzmacniacza. Ale nie zapominajmy,że na "całokształt" mają wpływ też kolumy

i żródło ale chyba kolumny w większym stopniu.

Gram teraz na bardziej "analogowych" wzmakach /szczegóły o mnie/ bo takie brzmienie

bardziej mi odpowiada .Ty musisz zdefiniowac co Tobie się podoba / dużo odsłuchów/ i pod

tym kątem dobrać system i nie sugerować sie wygladem ani opiniami kolegów chociaż możesz

je wziąść pod uwagę.

Tadeo masz wylansowany na Audio zestaw. Bardzo dobre połączenie , słuchałem kiedyś na Roździeńskiego w Katowicach.

A dla założyciela tematu ... Opyl to wszystko co masz. Mam znajomego, który posiada Dynaudio Audience 52 - modyfikowane ! Może za jakieś 1700 sprzeda. Do tego Coplanda CSA-8 i będzie bardzo fajnie. Moim zdaniem jedno z najlepszych zestawień. Do całości taka Micromega, ma ją chyba Elfan... I ma się sprzęcik na... na długie dni ... aż się nie posłucha czegoś lepszego.

dzieki za rade ale napewno nie skozystam !!!!!!!!!! napewno bylo ci kiedys dane uslyszec o preferecjach takich wlasnych upodobaniach byc moze twoj zestaw gra swietnie ale ja lubie moje kolumny niedawno je kupilem i to byla swiadoma decyzja bo takie brzmienie mi odpowiada!!!!!

No dobra panowie , nic już nie dodam ... Tylko jeszcze moje marzenie ... Ale to będzie po wakacjach ...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

To masz coś innego dla odmiany, równie ładnie wygląda jak Copland. Dźwięk troszkę inny, ale moim zdaniem lepiej pasuje do B&W.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No no sliczny !!! bo te nowe nie znam oznaczen maja takie czarne pseldouchwyty po bokach ale tego na zdjeciu nie znam no i oczywiscie jestembardzo ciekawy dlaczego uwazsz ze lepiej bedzie pasowac?????????????

Gra bardziej analogowo (moim zdaniem, nie kłuje po uszach). Przestrzeń na dobrym poziomie (Copland ma lepiej). Troszkę bardziej soczyste barwy. Nie jest tak analityczny jak Copland, ale też nie gra dużymi planami, co pozwala na dosyć realistyczną kreację sceny muzycznej. Z wydajnością prądową podobnie, Copland lepiej trzyma bas moim zdaniem. To takie wspomnienia z porównania w MegaHzu, przy odsłuchach różnych monitorów.

Porównaj i się sam przekonaj.

No masz ci los ... Ostatnie zdjęcie , nie mogę zaśmiecać forum, pełno fotek jest w necie. To mój poprzedni zestaw, sprzed kilku lat. Przykład na skrajnie źle dobrany wzmak do kolumn. Nie jest to fotka z mojego mieszkania, ale miałem te same klocki.

Pozdrawiam i życze wielu sukcesów ...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Spoko spoko i dzieki

A swoja droga to dobranie wlasciwych klockow jest takie wzne ze czesto moze bardzo posoc nawet bardzo drogi zestaw no nie?! dlatego pocieszam sie bo w miare poznawanie swiata hi-endu za kolosalne pieniadze doszedlem do wniosku ze za wzglednie nie wielkie pieniadze mozna skonponowac odpowiednio dobierajac bardzo ciekawy system ktory da wiele satysfakcji z sluchnia muzyki -no i oczywiscie ja pruboje ze wszystkich sil zlozyc taki system najlepiej za pierwym razem

pozdrawiam i zycze przyjemnego sluchania

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.