Skocz do zawartości
IGNORED

Z cyklu jak kupować- CD

marcinw899

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Po wymianie lasera w mojej starej sabie znowu płyty przeskakują co zniechęca do dalszego odsłuchu.(regulacja nic juz nie pomogła i nie chcę juz inwestowac w niego kasy)

Przede mną wybór albo taniego DVD (cos z philipsa lub kissa) lub uzywanego CD. Przeglądając aukcje z cedekami zauważyłem, ze zawsze były napisane: "czyta wszystko bez problemu". No wiec moje pytanie jak i co wybrać żeby kupiony CD grał jeszcze przynajmniej 2 lata. (cena ok 200-250zł)

Podrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/30986-z-cyklu-jak-kupowa%C4%87-cd/

dvd samsung hd-745, ja dorwalem za 350

Na allegro wszystkie CD czytaja wszystko bez problemu.

Gdyby jednak sprzedawcom obcinac po palcu za kazdy przeskakujacy, to niektorzy juz by skonczyli przygode z allegro albo nauczyli sie pisac nosem. A zareklamowac nie zareklamujesz bo sprzedawca zwali wine na poczte

pozdro

Tanie DVD może nie wytrzymać 2 lat eksploatacji, z tego co wiem to starczają maksimum na okres gwarancji i do piachu.

Za 2-3 stówy na Allegro można już conieco upolować, myślę że właściwości soniczne są tu na dalszym miejscu, a warto poszukać solidnie zbudowanego CDeka (wyszukiwarka forumowa się kłania - wątków o niedrogich CD z Allegro to chyba było kilkadziesiąt) w miarę młodego wiekiem ;)

Kris

Star trekkin' across the universe; Boldly goin' forward, still can't find reverse...

Ten Samsung lub 945 do "dostania" za niewielkie pieniądze, obsługuje wszystkie formaty

ma HDMI a przy tym bardzo dobrze "gra" muzę.

Wiem bo mam /945/ chodzi u mnie pod KD ale muzyki tez moża awaryjnie bez bólu posłuchać.

CD z allegro to loteria, skad mam wiedziec, ze 100% sprawny odtwarzacz CD to nie zwykly szrot przywieziony zza Odry. Jakby ktos znajomy sprzedawal uzywane CD i mialbym pewnosc co do jego pochodzenia i mogl sprawdzic stan techniczny u siebie to ok, nie ma sprawy. A tak to wole tanie dvd z promocji. Jednego denona juz w szafie mam.

Poza tym ostatnimi czasy ceny na allegro robia sie malo atrakcyjne, wygorowane bym nawet powiedzial

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

chyba jednak ten---> bardzo niska cena i wg Audio Video wraz z Yamaha S557 stanowią dobrej jakosci ekonomiczny odtwrzacz cd. Wg pełnej recenzji wnioskuję że jest chyba wart kupna

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

generalnie to dziś odebrałem kenwooda 5050. nabyłem za 120zł. patrzę na włoskie allegro - 88Euro-sprzedane. patrzę u niemców stoi po 100. i kilka jeszcze aukcji w europie - wszystkie w okolicach 90E. Nie wiem czemu kenwood w Polsce uchodzi za sprzęt gorszego sortu? Moze wzmacniacze to i racja ale cedeki są bardzo przyzwoite. Mój oprócz jednej ryski wyglada jakby wyszedł co dopiero z fabryki. rewelacja (odpukac). gra świetnie - do klasyki jest naprawdę niezły. Cdery czyta jak ja Pana Tadeusza - wszędzie i zawsze. Słucham tego na Philipsach 890. ZAchwalają je ale powiem szczerze - dźwiek na 4 z małym plusem w skali od 1 do 5. jakość wykonania poniżej wszelkiej krytyki. pękajace pałąki to chyba standard. skrzypiące plastiki nie licuja z niezłym dźwiękiem. W dodatku latają mi po łbie jak im sie podoba. Ale za tę cenę 80zł było warto. Ale wszystko tłumaczy chyba fakt że ponoć te słuchawki projektowało AKG - wykonywał philips więc jest jak jest. I tu musze przyznac ze sprzedający na allegro zrobił mnie w niezłego balona. Miły być w super stanie a przyszły ubazgrane klejem, brudne, śmierdzące a po pięciu minutach urwany pałąk miałem w ręku. Standardowo piwoty popękały przy wkrętach. Załamka. Koleś zasłuzył na negatywa ale ja cierpliwy człowiek jestem.

Niemniej jednak ten mało audiofilski zestaw dośc dobrze ze sobą gra. Na dobre brzmienie klasyki za te pieniądze nie liczę a że nie stac mnie na fjerwerki to nawet nie starałem się o skompletowanie odpowiadającego mi zestawu. może kiedyś . narazie cieszę sie nową skrzynka w domu. Piękny , solidny kawał sprzętu. jedynie bas ma trochę taki kapciowaty ale średnica i góra... niezłe

A szukałem cedeka przez jakiś czas i robiłem wszystko zeby na kena nie padło bo już mam ampli kr5010 i jakoś tak bez rewelacji sprzęt. no i wlazłem raz do kenwoodów na allegro i po 5 minutach wyszdłem z talonem na odtwarzacz. Tak już mi widać pisane. Dzien później koleś kupił takiego samego za 99zł. A dzis poszedł następny od ręki za 2 stówy. I bądź tu mądry.

Nauczyłem się żeby nie kupowac od gości którzy nie są w stanie dostarczyć własnoręcznie zrobionego zdjęcia, którzy handlują obok rtv róznymi dziwadłami w typie lateksowe zabaweczki czy muchy w proszku, czytam komentarze jakie gość wystawia. jak czuję dresa to nie kupuję bo wiem że się natnę. nawet nie zaglądam na aukcje z "super audiofilskim hajendem wstylu hifi" i temu podobnych. niestety choćbyś stawał na głowie to nic ci nie zagwarantuje że sprzęt będzie w należytym stanie.

Generalnie to polecałbym stworzenie na forum listy niesolidnych sprzedawców tylko wiadomo co by się działo. Konkurencja nie śpi wiec i dopisze kogo trzeba.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.