Skocz do zawartości
IGNORED

Zapisy na Wąż pleciony, ochronny HGP

Frycu

Rekomendowane odpowiedzi

>Inzynier

Nie ma problema.

Gdybyś miał zbędne takie wtyki, to ja natentychmiast poproszę. Na swoje jeszczemuszę troche poczekać

[obrazekLUKASZ-59132_1.jpg] [obrazekLUKASZ-59132_2.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-622-100006776 1170254076_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

czy widział ktoś, coś takiego w Polsce, bo z UK to wychodzi po prawie 50.-pln

[obrazekLUKASZ-59186_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To może warto zapytać bezpośrednio tajwańskiego producenta?

Na stronie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) są dokładnie takie przejściówki. Jeśli nie zgodząsię wysłać do Polski, to może chociaż podadzą adres jakiegoś dystrybutora...

Ukryta Zawartość

=>vanvideo

Tez mam gniazdo na cos takiego i co dziwne przewidzieli ze mozna wymienic i jest wiekszy otwor na wstawienie IEC ... tylko musze wybebeszyc pol CD bo gniazdo jest wstawione w plytke ........

hmmmmmmmmm, ja myśle, że mądrzejsi mysleli i doszli do wniosku, że taki kabel wystarczy do danego klocka. Biorąc pod uwagę średnicę w "ścianie" itd, to my szukamy sobie nastepnej zabawki, ale to miłe, nieprawdaż

Skąd ja to znam ? Pawiowy, jesteś tu, czy widzisz to co ja ?

jozwa, aleś nam się przysłużył z podaniem ceny w UK. A ja myślałem, że to 12,50zł/szt. max, No może ze 2x tyle.

Ciekawi mnie, kto z biegłych szperaczy netowych namierzy i poda za ile w Polsce można to mieć bez kilku pośredników po drodze. Biegły w wyszukiwaniu linków był (?) lolo... Ale inni też nie gorsi. Ja nie umiem.

Pozdr.

Dadam jeszcze , że ten sam wtyk jest stosowany w kablach SHUNYATA za 2500 $. Wtyk jest w wersji gold i teraz walcze z wytwórcą o cenę

[obrazekLUKASZ-59468_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie wiem jakie maja wlasciwosci na dzwiek wtyczki ... wole lepszy kabel.

Np: kazda zyla 1,5mm w teflonie, wysoka klasa miedzi, oczywiscie oplot

itd itd .....

Tylko nie ma co sie bajerowac - zdobycie tego i takich wtyczek to duzy wydatek i moze lepiej kupic org, ktora mozna sprawdzic przed wydaniem kasy na poszczegolne elementy skladowe.

Kabel i oplot juz mam wlasnie przyjechalem ze sklepu ...

Oplot fajny tylko chyba trzeba bylo kupic mniejsze srednice bo skracajac sie na dlugos a zwiekszajac wymiar na szerokosc robi sie gestszy.

Kabel jest prawie zamarzniety i sie nie bawilem :)

=>vanvideo

Takie przejściówki jak na zdjęciu powyżej dostępne są na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) (9 euro?)

Mają też inne wtyki, w tym Furutech....

Firma mieści się chyba w Berlinie.

Ukryta Zawartość

->Frycu

Nie wiem, czy już to było roztrząsane na forum (pewnie tak), ale moim zdaniem 66% powodzenia sieciówki to wtyki, reszta to kabel. Żadna sztuka przepuścić i 100A kablem, zwiększać pojemności, zmniejszać itp. Te przestrzenie między kryształami miedzi, które przeszkadzają.... Wszystko to ma znaczenie, oczywiście. A za tym wspaniałym kablem są: zacisk między przewodem i bolcem, sam bolec (to znaczy w 99% przypadków mosiądz o kiepskiej przewodności), warstwa niklu na bolcu oraz złącze półprzewodnikowe między tym mosiądzem i niklem, potem (bardzo) wątpliwej jakości styk między powierzchnią bolca i sprężynującymi (??) obejmami w gnieździe, potem zacisk śrubowy między kablem w ścianie i tymi spężynami. Materiał sprężyn: niewiadomo co. Często (widziałem!) są one ze stali, bo wtedy lepiej sprężynują. A z drugiej strony kabla mamy IEC i podobne problemy.

Wydaje mi się więc, że tu leży większa część pogrzebanego psa.

A widziałem też instalację elektryczną w ścianie. Zgroza! Już sam fakt, że składa sie z kawałków przewodów łączonych w puszkach przez skręcenie i zabezpieczenie tylko taśmą. Szacuję, że między szkrzynką na wejściu do mieszkania i gniazdem dla sprzętu mam 4 takie "połączenia".

Z tych powodów mam zamiar (zgromadziłem już materiały, tylko czasu brak) pociągnąć oddzielną linię ekranowaną od skrzynki wprost do kondycjonera, zakończoną porządnym Wattgate'm, takim, jak na zdjęciu wyżej. Nawet, jeśli kabel nie jest z miedzi OFC, to i tak efekt powinien być zauważalny z powodu pominięcia 90% styków i połączeń po drodze.

U mnie w ścianie podobnie - przewody sześćdziesięcioletnie, z cynowanej miedzi... Dopóki tego nie wymienię (ciekawe czy da się to zrobić bez kucia ścian?) wszelkie wymyslne sieciówki chyba nie mają sensu?

To ja formalnosci:

To sa osoby, ktore maja jedna ceche wspolna dla mnie //miejsce zamieszkania// mam nadzieje ze nie zmalame ustawy ujawianiac miejsce zamieszkania //jesli tak ... //. Kto z tych osob podejmie sie byc "przekaznikiem dalej"

Warszawa:

inzynier,jjp,Leszek,romekp,Bego

Wroclaw:

Atx,Bryan,vanvideo

Lodz:

Quak,barni

Radom:

pawelk_13,Zenek

Siemianowice Slaskie:

Musti,Sebastian

Dodatkowe informacje:

Plecionka juz pocieta i gotowa do drogi.

Moje siecioweczki sa bardzo "sexi" w czarnym oplocie ... od razu lepiej graja :)))))

Kiedy potne kabel nie wiem ... kiedy to wysle nie wiem :)))

To jeszcze ja 1 zdanko.

Gdybym sie pomylil lub nie doliczyl komus 5cm to przepraszam, plecionka dziwnie sie zachowuje przy pomiarach ...

Do wawy chyba poleca do romkap bo mam dla niego CDR i troche swiezego softu :) ... zobaczymy

Mam nadzieje, ze osoby //z tych miast// nie sa nieszczesliwe, ze w nich szukam oszczednosci ... ???

Plecionka jak juz pisalem poszla w gore o 15gr/m co dalo 45zl doplat z kasy przeznaczonej na przesylki ...

i

temat wtyków do kabla sieciowego DiY został przeniesiony na

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.