Skocz do zawartości
IGNORED

jakie kolumny podstawkowe

l_s

Rekomendowane odpowiedzi

Nabyłem zastaw kina domowego JVC THP3. Próbuję z niego coś wydusić i jak na razie z marnym skutkiem.Podłaczyłem do zestawu z przodu kolumny podstawkowe Tannoy MX1, ale z miernym skutkiem. Chciałbym dobrać do tego na takie kolumny podstawkowe, żeby dźwięk nie był taki suchy, płaski. Preferuję dźwięk soczysty, z kopnięciem. Czy do 500-600 zł mam szansę żeby takie kolumienki nabyć? Czy ktoś ma jakie propozycje? Może JBL?

https://www.audiostereo.pl/topic/31005-jakie-kolumny-podstawkowe/

Niestety w amplitunerach kina domowego jest właśnie fatalnie z tym "wykopem" , "masą" - niestety,.... zmiana kolumn nic Ci nie da. Aby był "wykop" to trzeba zainwestować w naprawdę wysoki model - a tutaj już nie jest dobrze jeśli chodzi o kwestią ekonomii

Kyle, 19 Sty 2007, 19:06

wiele osob przejechalo sie na kinie domowym sadzac ze da sie sluchac muzyki:-)

nie pierwszy przypadek zapewne i nie ostatni

proponuje rozgladnac sie za dobrym niedrogim stereo:-)

Zgadzam się . Sam miałem podobne problemy z kinem. Ekonomiczniej jest kupić wzmak stereo , ale nie można tak do końca wykluczyć amplitunerów. Jestem zwolennikiem koncertów, lubię słuchać ale i oglądać.

Jeżeli chodzi o podstawki to polecam JBL E-30

Pozdrawiam

Dzięki za odpowiedź. No to teraz wszystko jasne, Koniec złudzeń. To jest na szczęście sprzęt numer 2. Chyba jednak spróbuję zmienić tannoye na jakieś JBL. A tak swoją droga, jak można robić taki badziewny sprzęt?

Gość

(Konto usunięte)

Witam,

Ja zdecydowanie polecam Mission M71i lub inne Missiony... Grają one bardzo ładnie a do tego z "mięskiem". Do tej sumy może udać Ci się coś znaleźć używanego na allegro. Nie wiem tylko co będzie jak podłączysz je do amplitunera... Z moim MF E10 jest pięknie...

Skibus

Pewnie, że można, ale koncert przygotowany w formie DD 5.1 daje moim zdaniem fajny efekt.

Co do zestawów kina domowego to nie jestem zwolennikiem, bo tam największą rolę odgrywa cena.

Np: Byłem niedawno w MM i patrząc na niektóre zestawy krew się gotuje. Większość amplitunerów nie pasuje

do zestawów głośników. Dlatego radzę koledze posłuchać przed zakupem, bo łatwo wydać kasę, ale nie zawsze

otrzymamy pożądany efekt. Ja polecam JBL( bo mam harmana ) inny kolega Mission a tak naprawdę twój sprzęt może zagrać dobrze z czymś innym

Pozdrawiam

>No wlasnie ja tez sie dalem nabrac na kino domowe kur...a ale amplitunera nie sprzedam bo mi szkoda za duza strata

>A monitorki najlepsze budrzetowe jakie kiedykolwiek slyszalem to usher s 520 jednak czy uda ci sie kupic w tej cenie chyba bedzie trudno po za tym poprawa dzwieku na tym ampli..gownie bedzie nie za wielka aczkowiek na jakis czas powinna ci wystarczyc i pamietaj jedno- jak juz bedziesz kupowal te monitory to patrz pod katem przyszlosci zebys po wymianie apli.gowna na stereo nie musial znowu wymieniac kolumn!!!!!!!

>spruboj tez z audiowave to super kolumienki z w calosci drewniana obudowa z przetwornikami seas brzmienie naprawde przyzwoite!!!!!!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

brodawid, 20 Sty 2007, 12:49

>>No wlasnie ja tez sie dalem nabrac na kino domowe kur...a ale amplitunera nie sprzedam bo mi

>szkoda za duza strata

A jaki model tego ampli w który się wpakowałeś?

Ja się kiedyś wpakowałem w Yamaha RXV-350 nie radziła sobie zupełnie w stereo ... co za szajs ... zero przestrzeni i kontrolowanego basu ...

No ja sie wpierdo....m w Yamaha rx430

>no wiesz narazie slucham z B&W 602.5 s3 no nie jest tragicznie ...az tak nie podchodze do sprzetu w kategoriach absolutnych jaka scena bas i co tam tylko gra i hui NIC WIECEJ NIC MNIEJ

Też przechodzę na dalszy etap. Najpierw było JVC TH-9 czy coś takiego (szklana płyta otwierała się sama do góry - nowsza wersja była w filmie Ja Robot!). Podłączenie kolumn od miniwieży Technicsa (tej najpopularniejszej w Polsce) nic nie dawało. No to kupiłem Marantza SR4500. No i kolumienki od Technicsa lepiej zagrały. To nie był cel ostateczny więc kupiłem monitory Elaca. No i tu już mi się wydawało że to naprawdę gra. Ale teraz słyszę to tak jakby dźwięk wydostawał się z metalowej puszki. Tak to się niby chciało pójść do przodu a tak naprawdę w muzyce to była cofka. No i kupiłem wzmacniasz HK PM655 i CD też Harmana. Używki. W przyszłym tygodniu jak dojdą do mnie to wypróbuję. A wymiany zaczęły się po tym jak zacząłem słuchać radia w nowym samochodzie - w accordzie po prostu ta muzyka grała! Do czego to doszło, żeby samochód był urządzeniem referencyjnym! Niestety zamieniłem na crv i tutaj to już zupełna pomyłka. I to będzie moja (firmy) następna inwestycja!

Pozdrawiam,

gregowal

No to już wiem, że niezłymi kolumienkami są JBLE30(niestety nie zmieszcza mi się do regału), Audiowave oraz Mission. W takim razie kupię kóreś z nich. Tannoya jak najszybciej się pozbędę, kina domowego również. Więcej już taniego kina domowego nie kupię. Wszyscy wkoło tak mówili, ale niestety musiałem się przekonać na własnej skórze.

Czy HK np. 230 nadaje się do słuchania muzyki stereo i kina domowego?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.