Skocz do zawartości
IGNORED

CD LINN MAJIK

babatular

Rekomendowane odpowiedzi

jasne że nie :)

chodzi o urządzenia w których szuflada jest na przednim panelu i zamyka sie automatycznie

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

• 2 miesiące później...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - rzetelny test Majika z pomiarami :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Genialny odtwarzacz, miałem możliwość porównania z Ikemi, jednak po odsłuchu (w pełnym systemie Linn'a) nowszy cdek bardziej przypadł mi do gustu.

Co do długiego czytania płyt, lub problemów z takowymi - istnieje możliwość upgradu software (firmware'u?) odtwarzacza, u mnie nic takiego się nie dzieje. Co więcej gdy kilknę na 5 na pilocie, obudzi się z trybu standby (gdy w nim jest), wczyta płytkę i zacznie odtwarzać scieżkę nr 5. Nie trzeba klikać kilka razy - dla leniuchów super.

Jak dotąd Majik czyta wszystko, nawet płytki CD-RW/CD-R nagrywane na Apple. Nie ma również problemów z czytaniem MP3 (o matko boska audiofilska), jedyne do czego mogę się przyczepić to skracanie nazw plików (nie wyświetla pełnego tytułu np. 30 znakowego) oraz nie wyświetlanie jednocześnie numeru ścieżki oraz czasu. Na początku trochę mnie to denerwowało, ale teraz przyciemniłem wyświetlacz, po minucie przechodzi w tryb sleep (wyświetla ...) i nie rozprasza...

Mój z płytami nie ma żadnego problemu, obojetnie co mu wrzucę, CD-R, CD-RW, MP3 ;) czy porysowany oryginał - wszystko czyta bez problemów i cichutko pracując, jednak wczystanie płyty trwa dłużej niz w Rotelu RCD 1072, mozna powiedzieć znacznie dłużej...tak jak w przeciętnym odtwarzaczu DVD.....loading, loading, loading...

Upgrade software'u ? He, sam to ja bym tego nie zrobił, bo mógłbym zabić CD jak wielu uzytkowników Rotela zabiło takim upgrade'm procesory HT :((( Chyba, ze w jakimś salonie by się na to porwali ;)

Poza tym dźwięk Majika jest wyborny, tak więc wybaczam mu to czytanie :)

Samodzielnie? Broń boże. Możesz zrobić to u dystrybutora lub w sklepie.

W instrukcji są podane informacje o wersjach oprogramowania, sądzę że z czasem jeśli pojawią się jakieś problemy (jak z zabezpieczonymi płytami sony niezgodnymi ze standardem redbook), wystarczy nowy soft i po krzyku. Bardzo dobry pomysł, szczególnie że wiele płyt na rynku mimo że mają być CD, są tak naprawdę niezgodne. Najgorzej jak płyty nie mogłem posłuchać inaczej, jak na iMac'u - i to w 64 kbps (inaczej się nie dało, ograniczenia/zabezpieczenia przed kopiowaniem), teraz teoretycznie niepowinno to mieć miejsca. Majik wczytuje wszystkie płytki aż miło, pozostaje tylko słuchać. (Tylko tego czasu ciągle za mało...)

właściciele Linna Majika opiszcie prosze jak gra ten CD

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

czyli ananlogowy i rozdzielczy. ile kosztuje Majik?

Na całym świecie tyle samo - 1950 GBP w przeliczeniu na lokalną walutę, czyli około 11,5k zł.

Gra lepiej od Ikemi, rytmicznie, świetnie wyciąga na wierzch szczegóły nagrania, nie jest jednocześnie w żaden sposób krzykliwy - spokojna góra pasma. Piękna scena (dodatkowa rewelacja na płytach ECM'u), zrównoważony dźwięk, z pięknym czystym basem i melodyczną średnicą...

W zasadzie trudno opisać własnymi słowami, po prostu wciąga. Z czasem słychać coraz więcej rzeczy które umykały wcześniej w nagraniach, jest bardzo przejrzysty. Muzyka jest na wyciągnięcie ręki.

• 1 miesiąc później...
  • 2 lata później...

Tutaj jest jeszcze trochę informacji na temat tego odtwarzacza:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.