Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny podstawkowe do Rotel Rb 991.

Kuki

Rekomendowane odpowiedzi

Pokój 12m2, sprzęt to dzielony wzmacniacz Rotela (Rb 991+Rc 995), jako źródło Rcd 991. Pokój malutki, więc w grę wchodzą tylko monitorki. Myślałem o Dynaudio 1.3 se, 1.4, Totemach Model 1 Signature. Lubię muzykalne granie, dynamika jest sprawą drugo planową. Moje pytanie to: czy mój wzmacniacz poradzi sobie z wysterowaniem wymienionych kolumn, czy macie jakieś inne, lepsze(może oznaczać droższe) propozycje, bo budżet jest raczej do naciągnięcia, tylko gdzie kończy się racjonalność tej inwestycji bez zmiany elektroniki.

Z góry dziękuje za zainteresowanie moim tematem. Pozdrawiam Łukasz.

https://www.audiostereo.pl/topic/31119-kolumny-podstawkowe-do-rotel-rb-991/

Z tego słyszałem monitorki Dynaudio Contour 1.1 są naprawdę dobre... taki maluch, a ma bas ! Ogólnie bardzo muzykalny i zrównoważony dźwięk - na 12 metrów jak znalazł ! Zresztą - możesz spytać Lucmastera. On ich słucha na codzień i to niezłym rockowym czadem!

Myślę, że Rotel da sobie radę. Jak podłączysz to będziesz wiedział... Zawsze można mieć taki, który lepiej wysteruje..

Pozdrawiam.

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Co do tych contour'ków 1.1 to myślałem o czymś raczej lepszym. To powinny być bardziej głośniki na przyszłość, baza do dalszej rozbudowy systemu, ale tak żeby narazie grały też świetnie z rotelem w obecnym pokoju.

Z takimi funduszami ...najlepiej zmnienić pokoj...

Te 12m, to moim zdaniem ciut mało, żeby aż tak inwestować.

Np. słuchałem SF Minima Amator w 30m !!! Malutkie głośniczki (jak Dynki 1.1) a jednak, potrzeba trochę oddechu.

A co wrzucić do 12m ? Za takie pieniądze można kupić duże, podłogowe i niemalże hi-endowe skrzynki sprzed klilku lat... Pewno, że można inaczej, ale czy bedzie efekt ?

Ja oszczędzałbym na budowę...

Pozdrawiam.

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Dzięki zukzuk. Od biedy mogę postawić wszystko w drugim pokoju, który ma jakieś 20 m2, wolałem postawić w tym mniejszym, ale skoro ten rozmiar to aż taki problem... A budżet 12 k to maksymalne maksimum(więcej nie dam, bo nie mam:). Jestem realistą i myślę, że cena powinna oscylować w granicy 6 k, stąd moje pytanie -jak myślicie- jakim partnerem będzie mój rotel dla dynek 1.3 se, totem 1? Wiadomo przecież, że Rotel to zawsze była budżetówka...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.