Skocz do zawartości
IGNORED

jaka sieciówka do CD? albo: neel kontra?

adam-wwa

Rekomendowane odpowiedzi

>Zydelek

Nie, nie, ja niczego nie podważam, bo rzeczywiście sprawy nausznie nie badałem. Jednak nie trzeba chyba niczego słuchać, żeby skonstatować, iż powyższy cytat to bełkot, który byłby nawet zabawny, gdyby nie to, że tak wielu bierze takie elukubracje serio.

Wiesz może, gdzie można kupić te kable DHlabs?

zwolennik łagodności

adam-wwa - tak jak w przypadku i droższych konstrukcji kablarskich tak i budżetowe mogą dużo poprawić ale też nieźle popsuć brzmienie systemu. I nie chodzi tylko o barwę ale również o scenę i jej układ (bądź co bądź twój system jest w stanie ją kreować)

pozdr

>adam-wwa, 23 Sty 2007, 23:00

>a bartek1 chce za kabel nieco wiecej niz 200 ;)

Adam,

Ja bym na Twoim miejscu rozważył poważnie kabel Bartka1. Raczej warto dozbierać, bo to produkt wysokiej klasy.

Oczywiście warto jak zawsze najpierw upewnić się, że pasuje w Twoim systemie.

Nie sądzę żeby w cenie rzędu 350-400 PLN była dla tego kabla poważna konkurencja. A znowu więcej nie warto chyba w sieciówkę ładować.

Pozdr

Jeżeli ograniczenie do 200 zł wynika z możliwości finansowych to bierz cokolwiek, np. w ogłoszeniach hfm jest vincent za 350 zł. Zaproponuj człowiekowi 200 zł i może sprzeda.

Jeżeli ograniczenie do 200 zł wynika natomiast z doświadczenia innych audiofili o % udziale poszczególnych elementów w całości zestawu, to jest to błędne założenie.

powiem tak

przede wszystkim że wydane 400zł za sieciówkę Bartka1 przynosi efekty w postaci znaczącej poprawy dzwięku , mówie o cd ! Nie jest to wysoka kwota i relacja jakość/cena/wrażenie odsłuchowe - REWELACYJNA . Nie ma co więcej wydawać na taki kabel!!!

adam-wwa -->

Skoro w swoim "o mnie" użyłeś sformułowania "raczej muzyka niż system" warto może pójść tą drogą :)

Posiadałem kilka sieciówek w tym (Bartek1, Nordost Shiva) i wszystko sprzedałem a środki przeznaczyłem na płyty :)

W dłuższym okresie czasu satysfakcja jest większa niż "iluzoryczna" poprawa wniesiona przez kabel sieciowy :)

Oczywiście niewiele osób przyzna się na tym Forum że nie słyszy różnicy pomiędzy kablem dostarczanym przez producenta ze sprzętem a "wypasioną" siecióweczką w pięknym oplocie ;) .. więc będą doradzać Ci byś wydał pieniądze na coś co tak naprawdę jest zbędne :)

Moja rada .... zanim coś kupisz i wydasz pieniądze wypożycz i sprawdź !!!!

Nie sugeruj się tym co ktoś wypisuje! Tylko Twoje uszy się liczą :)

pozdraiwam,

zdezi

Skibus, 25 Sty 2007, 10:33

>A może jakieś namiary na Bartka1 ? A może nawet jakieś fotki ?

Do tego Naim'a chcesz sieciówkę Bartka wpinać? .... czyżbyś był zwolennikiem "skundlonego" i lekko zmulonego pseudomuzykalnego dźwięku?

zdezi

abudzik, 25 Sty 2007, 10:54

>no, no zdezi

>

>myślałem, że z ciebie głuchy awanturnik a tu jakże miłe rozczarowanie ;)

miałem tego bartka więc z grubsza wiem jak "poprawia" dźwięk ;)

zdezi> Oczywiście niewiele osób przyzna się na tym Forum że nie słyszy różnicy pomiędzy kablem dostarczanym przez producenta ze sprzętem a "wypasioną" siecióweczką w pięknym oplocie ;)

Ja mogę się przyznać jedynie,że słyszałem różnicę między kablem firmowym a siecówką Bartka podłączoną do CD CEC`a :O)

Leszek, 25 Sty 2007, 10:57

Ja mogę się przyznać jedynie,że słyszałem różnicę między kablem firmowym a siecówką Bartka

podłączoną do CD CEC`a :O)

Leszek --> do tego ja też się przyznaję ... tyle że ta zmiana nie jest taką jakiej pożądam :)

zdezi

W cenie do 200zł to chyba jedynie ładnie opakowany przewód odrobinę lepszy od tzw. kompuerowca :-)

Tyle że to poza nazwą nie ma nic wspólnego z prawdziwą sieciówką.

cóż zdezi awanturniku :)

miałem kiedyś okazję zweryfikować twoją radykalną i całkowicie niesłuszną opinię i stąd moja nieufność, ale propozycja aby delikwent posłuchał w swoim systemi paru śmieciówek jest zacna.

abudzik, 25 Sty 2007, 11:04

>cóż zdezi awanturniku :)

>

>miałem kiedyś okazję zweryfikować twoją radykalną i całkowicie niesłuszną opinię i stąd moja

>nieufność, ale propozycja aby delikwent posłuchał w swoim systemi paru śmieciówek jest zacna.

Niesłuszną opinię z mojego czy Twojego punktu widzenia?

abudzik, 25 Sty 2007, 11:09

>zdezi ponieważ głuchy nie jesteś - to z której strony nie patrzeć, opinia była niesłuszna :)

A o czym piszesz ... bo nie bardzo wiem o co się rozchodzi ;) Przybliżysz w czym rzecz :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.