Skocz do zawartości
IGNORED

kolumny do H/K (rock, metal)

Blacky__

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień Dobry,

Posiadam wzmacniacz Harman Kardon PM640 Vxi. Nie jest może najnowszy, ale gra bardzo dobrze, przynajmniej na słuchawkach :)

Od prawie miesiąca próbuję kupić do niego kolumny, zamówiłem w duzym sklepie internetowym JBL E60, niestety sklep nie jest w stanie mi ich dostarczyć, twierdzą, że producent od świąt ich nie wysyła, pytałem w innych sklepach i też trzeba czekać.

Czy możecie zaproponować inne kolumny w cenie ok. 1400zł które dobrze by grały z tym wzmacniaczem? Słucham przede wszystkim rocka i metalu.

Pokój nie jest duży (ok. 18m), ale wolałbym kolumny podłogowe, po prostu nie bardzo widzę sens dokupywania standów.

Paradigmy są dla mnie za drogie, myślałem o Dali... a może jakieś droższe Tonsile?

https://www.audiostereo.pl/topic/31150-kolumny-do-hk-rock-metal/

Mirage Frx-7 są conajmniej 2 klasy lepsze od tych marketowych zabawek JBL E60 i powinny świetnie się sprawdzić w 18m pokoju i do metalu i z harmanem

na allego od maxaudio 1499zł, w USA cena MSRP $700 (!) a JBL E60 w USA $150 (!)

a jest prawie odwrotnie, mirage z Kanady a JBL z Chin, ale nawet nie w tym rzecz, sprawa dotyczy jakości przetworników i zwrotnicy. Te JBL w USA grają na poziomie właśnie głośników do $150 i w tym przedziale są warte uwagi.

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

oj nie ładnie :D

Tak na marginesie. Brechać mi się chce z niektórych i z sytuacji takiej: wychodzi np. seria E i np E80 kosztuje 3000/parę - gazety szaleją - wszystko fantastiko - ludziska kupują i są zachwyceni; mijają 3-4 lata sprzęt kosztuje jak teraz ok 1400-1600zł (czyli1/2) i już zaczyna się wyzywanie, stęki itp. mimo że sprzęt nie stracił klasy.Wchodzi seria L i jest identyko sytuacja... itd. itp. Ciekawe tylko kto na tym kaskę trzepie :)

Szukałem uniwersalnych kolumn i wybrałem.... KOLUMNY KODA CV-20 F...odłożyłem uprzedzenia na bok i myślę, że czasem warto to zrobić. Oczywiście te kody nie są super wspaniałe, ale mając mocniejszy wzmacniacz, nadrobi się mniejszą efektywność... Tanie JBL’e są niby fajne, ale niektórzy twierdzą, że słuchając niektórych gatunków muzyki chce się...rzygać.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) tu facet ma tanie e80 i inne także warto popytac.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Sam zuywam Mission M31i. Sluchalem M32 i M34. Mysle, ze M33i sa dobrym sprzetem-tylko nie wiem jak preferencje basowe u Ciebie. Ja slucham, glownie metalu na tych M31i i mi basu nie brakuje, ale kraza teorie, ze metal to tylko bas i jeszcze raz bas. Swoja droga te male mission pod kazdym wzgledem sa lepsze od niewiadomo czemu tak szeroko propagowanych i chwalonych Usherow S 520. pozdr

Raziel, 28 Sty 2007, 11:14

>Sam zuywam Mission M31i. Sluchalem M32 i M34. Mysle, ze M33i sa dobrym sprzetem-tylko nie wiem jak

>preferencje basowe u Ciebie. Ja slucham, glownie metalu na tych M31i i mi basu nie brakuje, ale...

Raziel mam pytanko bo ostatnio zastanawiam się nad nowymi podstawkowcami: jak m32 wypadają w konfrontacji m31 i w jakim pomieszczeniu gra to u Ciebie? Osobiście myslę o m32 bo m31 wydaja mi się maleńkie a chciałbym przeskoczyć na ciut większe monitorki.

U mnie to gra w ok.10 m2. Sluchalem tych kolumn ok poltora roku temu wiec jedno co pamietam to nizszy, twardszy i bardziej uwypuklony bas. Reszta pasma podobna.Jak lubisz bas to z tych dwoch lepiej M32i. Mi generalnie brzmienie tej serii Mission odpowiada. Porownywalem je jeszcze ostatecznie z Diamondami 9.1 i 9.2 oraz JBL E20 i E30. Wybralem co wybralem. pozdr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.