Skocz do zawartości
IGNORED

HiFi czy już HiEnd czyli rozważania.....

marcinw899

Rekomendowane odpowiedzi

vector

"IMHO absolutnie nie mozna zaliczyc do hi-endu dowolnego urządzenia, o którym "ktos" powie, że jest hi-endowe."

Zgadzam się :-)

Patrz wątek:

nr 26616 - graaf upadnie na kolana!!! :-)

Co do ekspertów (o których wspominasz wielokrotnie),

wystarczy wypowiedzieć magiczne slowa - "Janie, niech Jan przyniesie więcej świeczek" :-)

I stanie się Jasniść :-)

W Pyropolis, wskazane jest "mniej czytać, a więcej chodzić po mieście" :-)

Pozdrawiam

krzyh

...ale chyba autor wątku nie miał na mysli "mojego " hi-endu, no bo taki(swój) to tylko on moze zdefiniować....:)

...jest jego, i już...

...wydaje mi się, że chodzi o wyjaśnienie pojęcia, które jest używane powszechnie i "coś" oznacza.

Tylko w ten sposób mozna go uzywać w dyskusjach i domniemywać z dużym prawdopodobieństwem, że rozumiemy to pojęcie bardzo podobnie.

Hi-end, coś tam oznacza (generalnie) i to ogólne pojęcie próbuje się w tym wątku wyjaśnic czy tez zdefiniować.

I nie ma w tym nic niezwykłego, że próbujemy taką definicję stworzyć czy też ustalic wspólne zrozumienie. Oczywiście, z góry wiadomo, że nie stworzymy absolutnej definicji ale chociaż podyskutujemy i przybliżymy nasze osobiste rozumienie co powinno pomóc autorowi w jego rozterkach i rozumieniu znaczenia tego pojęcia.

Że nie stworzymy doskonałej definicji jest pewne, bo nie można zdefiniować precyzyjnie nawet takich rzeczy jak stół czy krzesło nie mówiąc o bardziej abstrakcyjnych pojęciach.....:)))

Ja uważam, na przykład, że ktoś kto przeczyta ten wątek, a nie miał wcześniej pojęcia co to jest hi-end, wyrobi sobie całkiem dobre pojęcie co oznacza ten termin i będzie mógł go śmiało używać. Będzie też wiedział, że nie jest to pojęcie absolutne i różni ludzie mogą je różnie interpretować co jednak nie wyklucza przydatności dla potrzeb zwykłego, codziennego języka. Byc może będzie też w stanie odróżnic hi-end od hi-fi....:)))

A co Ty, mozesz zrobić dla Vectora?

Hiend jest wtedy jak jestes zdrowy, wypoczety, spelniony w czym tam sobie chcesz i masz wszystko w dupie, razem z tym calym klamoctwem, w innym przypadku cos takiego nie istnieje :-)))

R.u.s.t

...a jaki jest Twój pomysł....zamiast ekspertów...???

...czy ty uważasz sie za eksperta, żeby zdefiniować ogólne pojęcie hi-end...?

...podkreślam o g ó l n e, bo tylko takie ma przydatność dla ludzkiego języka....:)

...i jak rozumiem o ogólne pojęcie chodzi autorowi tego wątku - a że takie istnieje to nie ma co dyskutować. Wytarczy zajrzeć do netu ile osób je stosuje i nikt nigdy nie podaje własnej definicji. A wiec istnieje obiektywnie (na tyle na ile cos może istnieć obiektywnie w tym świecie;))!!!!

tego pojęcia nie da sie wogóle zdefiniować,każdy uważa co innego,co inne lubi bla bla bla i tak dalej,ten wątek będzie się ciągnoł bez końca a i tak do niczego sensownego się nie dojdzie.Zawsze znajdzie się ktoś co będzie miał inne zdanie i tak w kółko.Przykładem mogę być ja - zawsze zaprzecze że hi-end czy hi-fi zależy od pułapu cenowego i że drogie=dobre,więc najlepszym rozwiązaniem będzie jak każdy wypowie sie jaki sprzęt według niego jest hi-end-em i chodzi o marke i model a nie cene lub bo ktoś powiedział w TV lub napisał w gazecie że to i to jest HI-END,to też było tylko jego zdanie i wielu nie przekona.

No więc wg mnie high-endem jest np topowy piękny i kosmicznie drogi zestaw Ancient Audio.

Natomiast brzmienie tego zestawu MNIE zupełnie nie pasowało - bardziej mi pasuje brzmienie mojego własnego budżetowego sprzęciku ;-) Moich płyt nie dało się słuchać.

Teraz rozumiesz co miałem na myśli?

Nie traktuje powaznie ludzi "slyszacych" brzmienie kabli USB...

vector

"...a jaki jest Twój pomysł....zamiast ekspertów...???"

Przy okazji Kąpieli Słonecznych, myć Uszy :-)

Definicja, mnie nie interesuje.

Chyba, że da się na niej zarobuć high-endowe PINIENDZE :-)

Tych swiatów, może być wiecej :-)

I w każdym z nich, taki np, R.u.s.t, "modli się" o sprzęt HE :-)

Lepszy od sąsiada :-)

P.S.

"Prawdziwa Pyra, krytyk się nie boi" :-)

Pozdrawiam

R.u.s.t,

...ty tu się nie chwal........., że jestes znowu taki sarkastyczny cud.........!!!!.....:)))

....tylko napisz coś cool dla autora wątku, który zadał konkretne pytanie....:)))

...nie bądź pies ogrodnika......;)

vector

"zagadki same się rozwiązują" :-)

I pismo linearne B., R.u.s.t`a czy vector`a, niewiele pomoże (praktycznie) :-)

Szukanie Potwierdzenia Oświetlenia, nie jest potrzebne :-)

Pozdrawiam

Zabusia Bociana -)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.