Skocz do zawartości
IGNORED

jakie kolumny do denona na 30 - 35 m2

Haer

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Kolega zachorował na stereo :-). Szuka kolumn podłogowych do pokoju o powierzchni 35 metrów i wysokości 3m.

Kolumny mają współpracować z denonem PMA 1500 AE i DCD 700.

Proszę ekspertów o typy nowych kolumn w cenie 1700 zł do 2500 zł do tego zestawienia.

Nie chodzi o przesuwanie ścian decybelami, ale o przyjemny dźwięk do uniwersalnej muzyki od red chot chili peppers, przez myslovitz, depeche mode, coma itp.

W mieszkaniu mieszkają dwie laseczki w wieku 6 miesięcy i 3 latka oraz ich mamuśka. Kolega nie chce raczej żeby się wyprowadziły :-)

Na razie faworytem są Audio Academy Phoebe II, ale wydają się być za małe do tego pomieszczenia.

Wśród typów są też mission m34i, m35i, Avance Dana 509.

https://www.audiostereo.pl/topic/31296-jakie-kolumny-do-denona-na-30-35-m2/

To może wrzuce swoje trzy grosze:

AA Phoebe w takiej powierzchni mogą być zbyt małe.. a końcu to tylko jeden wooferek. Zdecydowanie lepszym wyborem jeśli chodzi o AA będą Hyperion III, które uzbroiwszy się w odrobinę cierpliwości można wyrwac z 2 ręki. W podobnym wątku do takich pomieszczeń polecane są jeszcze Avance Omegi 509, Dali 450 z drugiej ręki. Ja osobiście w 36m2 gram na Heybrookach HB4 i też jest świetnie... zwłaszcza w takim repertuarze.

To tyle ode mnie.

Pozdrawiam.

Luxmany i winyle 

• 1 miesiąc później...

witaj. Od nie dawna jestem posiadaczem kolumn vivace 3. Uważam, żeby zaspokoiły Twoje ambicje całkowicie. Producentem jest Polska firma ESA. Kolumienki grają super. wyraźnie słychać w nich przestrzeń i scenę muzyczną. Na Tonach 200 (poprzednie) tego nie słyszałem. Są extra wykonany z podstawką na kolcach można dobrać wybarwienie. kosztują co prawda u producenta 3600 zł. Ale ja mogę załatwić za 3300. Można wejść na stronkę ESA - i je zobaczyć. Jeśli nie chcesz tyle wydawać mogą być vivace 2. Porównywałem z jbl i tannoy i warfedale - odpadają. Polecam jestem bardzo zadowolony. słucham na sprzęcie denona 735.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.