Skocz do zawartości
IGNORED

sprzet za 1500zl

FilipS

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Na wstepie chcialbym powiedziec ze nie jestem obeznany w tej dziedzinie i chcialbym sie zapytac ludzi ktorzy wiedza wiecej odemnie, o porade. Mam zaplanowane 1500zl do wydania na jakis w miare dobry sprzet (jesli moze byc taki za 1500zl. +/- 200zl) audio do domu. Wierza HI-FI. Nie obchodza mnie bajery typu jakies swiecidelka czy odtwarzanie mp3/wma. Potrzebuje poprostu dobrej wierzy z dobrym zmacniaczem, kolumnami i zeby jakosc dzwieku byla jak najlepsza za ta cene. Mam nadzieje ze trafilem w dobre miejsce i mi pomozecie.

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/3132-sprzet-za-1500zl/

ciężki budżet, więc mam takie sugestie:

- na początek zakupiłbym wzmacniacz i kolumny (proponuje raczej second-hand);

- CDplayera zasilałbym z kompa, jeżeli jest taka możliwość i ochota do przyszłego nabytku - budżet zwiększy się o około 400-500pln...

inaczej tego nie widzę, chwilowo więc kupiłbym jakiś starszy wzmacniacz np. NADa 312, albo Rotela (w przystępnej cenie - zapraszam na forum po więcej pytań jak już coś namierzysz). Kolumienki - wszystko, byle nie Tonsil (sorry - forumowa awersja do tych "zacnych wynalazków"). Za kilka stów powinieneś już nabyć jakieś mini-monitory, np. Tannoye Mercury M2 (to tylko luźna sugestia - trzeba uważnie poszukać, nie ma łatwej recepty w takim budżecie niestety)... podłogowce również się nadadzą (odejdą koszty podstawki, którą także można zrobić samemu), z tym, że cena może być nieco wyższa (czysta teoria), lub mogą być za duże do Twojego pokoju... w 1700pln (załóżmy) zabraknie już zapewne miejsca na CD, stąd sugesta wykorzystania przez kilka miesięcy komputera - docelowo takie rozwiązanie nie ma sensu, bo brzmienie będzie sprowadzone do poziomu komunijnego jamnika - konieczny upgrade w przyszłości! i tutaj coś się znów doradzi, jak już będziesz miał wzmaka i monitory...

tyle ode mnie - może koledzy widzą to inaczej, ew. jakieś sugestie, gdzie tanio kupić CD (np. nowego Technicsa SL PG3,4). myślę, że w twoim przypadku zakup nowego CD jest mimo wszystko wskazany. jest to teoretycznie najbardziej podatny na uszkodzenia element toru.

pzdr.

SOVA

https://www.audiostereo.pl/topic/3132-sprzet-za-1500zl/#findComment-46832

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.