Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmak Dual CV-1250 - co to za sprzet?

Maticomp

Rekomendowane odpowiedzi

Stoi sobie u mnie na półce Dual CV-1250, z podpiętymi Radmorami LS-10. Gra jak na moje ucho i gust _bardzo_ przyjemnie. Jest ciepły, wyrównany i niezbyt agresywny - tak jak lubię. Sęk w tym, że wzmacniacz nie mój i będę musiał oddać. Staram się umiejscowić go gdzieś pomiędzy wzmacniaczami innych firm w klasie jakościowej, ale gugle niewiele o nim wiedzą.

To ten sprzęt:

Czy ktoś z Was zetknął się może z tym wzmacniaczem i może pokierować, w jakim kierunku szukać sprzętu z porównywalnej półki? Patrzyłem w kierunku Roteli w okolicach RA-940BX, ale mam pewne obawy, że to sprzęt nie tej samej klasy, a półkę niżej. A prawdę mówiąc, downgrade brzmienia bym sobie zrobić nie chciał :>

Serdecznie dziękuję za wskazówki!

M.

https://www.audiostereo.pl/topic/31434-wzmak-dual-cv-1250-co-to-za-sprzet/

skoro ci się podoba ten dual, to moze szukaj takiego drugiego? na allegro jest w tej chwili coś takiego -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , nie potrafię jednak powiedzieć czy gra podobnym dzwiekiem. Z duali mialem cv 1400 i cv 1600, ten drugi byl swietną maszyną, ale nie nazwalbym go cieplym. Był jak na moje ucho bardzo liniowy, piekna srednica, zadnych podbic na gorze czy dole.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Co do Duali to wprawdzie żadnego dobrze nie słuchałem ale wiem ze pod koniec lat 80 Dual zamierzał wejśc mocno na rynek sprzętu dla wymagajacych słuchaczy. Dlatego też pierwsze dwa wzmacniacze (niestety nie pamietam serii) były zrobione czy zaprojektowane przez Rotela. Poetm Dual sprzedał już własne konstrukcje oparte na poprzednich rozwiązaniach. Ogólnie Duale fajnie komponują się z muzyką klasyczną i jazzową. To fajny i niedoceniany trochę sprzęt. No ale nie chwalmy aż tak bardzo bo znów na allegro ceny skoczą do niemożebnych kwot. na niemieckim ebayu można tanio wyhaczyć ładnego duala - jak ktoś ma znajomych z Niemczech to prosta sprawa

Też słyszałem coś o wzmacniaczach Duala, które powstały przy współpracy Rotela ale wydawało mi się, że to była tylko ta bardziej wyrafinowana seria HI-FI Duala pod nazwą Audiophile Concept a nie zwykłe wzmacniacze raczej ze średniej półki - co nie znaczy, że te były złe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.