Skocz do zawartości
IGNORED

To może pasywny pre ?

Bartek1

Rekomendowane odpowiedzi

>Grawer

A co masz dostęp do nich??

Ja kupuje w Elma - USA ,szybko ,sprawnie i taniej niż w Europie.

Za 4*24 złocony płacę 100$ + przesyłka (ok. 17-20$) a za taki sam srebrzony 60$ + przesyłka.

Jak masz taniej to daj znać ,zapiszę sobie kontakt.

[obrazekLUKASZ-208637_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

>Bartek1

czy te przełączniki można jakoś zestawić jeden za drugim by uzyskać 8 sekcji na jednej osi?

a swoją drogą - piękna robota ta pasywka :-)

widać, że masz odpowiednie podejście do tego co robisz.

Dzięki,

Trochę juz dawne dzieje.Teraz bym użył Elmy i na drabinkę równoległą w Elpodzie zamawiałem ostanio wartości rezytorów na indywidualne zamówienie,żeby idealnie odwzorować 2 decybelowe skoki.

Są takie switche ośmio sekcyjne,cena jakieś 168-180$ zdaję się.

Generalnie są rozbieralne i można je składać modułowo,ale zeby taki 4 sekcyjny przerobić na 8 sekcji oprócz dodatkowych czterech sekcji potrzebny by był korpus z dłuzszym trzpieniem,pewnie wyszło by tyle samo co gotowy.

Pozdr.

Cen nie mam konkurencyjnych, ale może znajdzie się ktoś zainteresowany.

04-4130 365 zl

04-4133 545 zl

04A2R00 455 zl

04A2A00 285 zl

04A2N01 980 zl

04A2N05 980 zl

04A4N01 1 910 zl

04A4N05 1 910 zl

Za 5 130 zl moge zaoferowac kompletne 8 kanalowe z rezystorami 10k lub 50k

04A8N01

04A8N05

• 5 miesięcy później...

U mnie niestety pasywny nie mial zalet. Testowana byla konfiguracja pre z koncowkami mocy jak w "o mnie", wersja pierwsza w pelni aktywna. wersja druga CD zasilala wprost koncowki mocy a wzmocnienie bylo regulowane potencjometrami do regulacji poziomu jakie posiadaja z tylu.

W skrocie, dzwiek matowy, bez powietrza, po 10 minutach sluchania z radoscia wrocilem na pre.

Choc byc moze z innymi koncowkami moze byc rewelacja, z moimi zupelnie sie nie sprawdzila.

A ja od kilkunastu lat używam wyłącznie pasywki ( oczywiście rozwijam się w tym zakresie.... ). Dość często miewam w domu aktywne pre, gdyż wielu usiłuje mi coś udowodnić, ale jak na razie bez rezultatu, a było już kilka "perełek".

Wady: można odnieść wrażenie gorszej dynamiki ( na pewno np. M5 Audio Nota ma większego kopa )

Zalety: wszystko pozostałe ( czyli bezposredniość, czystość, brak "czapy", szerokość*głębokość sceny, barwa ( chociać jeśli jest źle nagrana płyta to przyjemniej jest słuchać np M-7 Kondo ), definicja precyzja.

JEDNO ZASTRZEŻENIE: system musi spełniać warunki dopasowania ( impedanja, napiecie ). Generalnie lepiej sprawdzają się końcówki mocy o prostej konstrukcji ( np. trioda SE ) i stosunkowo dobrej czułości ( jeśli jest powyżej powiedzmy 1 V to można sobie odpuścić pasywkę na wstępie ). Gorzej zdecydowanie spisuje się np. Gryfoniak, który potrzebuje, aby coś nadało mu barwę.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.