Skocz do zawartości
IGNORED

Pierwszy system stereo - wrażenia :)

dawmac

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Tak jak pisałem kilka tygodni temu postanowiłem sklecic sobie jakiś tam system stereo. Jakiś tam osłuchanie mam ale spośród ogromnej oferty na rynku wtórnym tridno było się zdecydować co i jak. Więc postanowiłem kupić to co sie trafi w dobrej cenie i niech zagra a później będę się zastanawiał co zmienić aby było lepiej :) No i tak: kupiłem dwie końcówki Denon POA 6600, kolumny to Sonus Faber Grand Piano, jako preamp Pioneer VSA-AX10 a jako CD jest odwarzacz DVD Panasonic S52 :) Kabelki całkiem znośne :) Pokój 7,5m x 4,5m, wygładzinka na piance, grube zasłony ogólnie całkiem fajny akustycznie. Zagrało to bardzo fajnie. Przestrzeń, stereofonia , były bardzo fajne. Bas, średnie wszystko fajnie. Naprawdę fajnie się słuchało. Postanowiłem Pionera uzyć jako wzmacniacza no i co - no i KUPA !! Powstał wielki bałagan. Głoski sz, cz, dz itp. szeleściły strasznie :) Dźwięk jak by przyklejony do kolun, tragedia a jest to amplituner za który w sklepie wołają około 14.000zł. Może do kina jest ok. ale nie spodziewałem się aż tak dużej rónicy między nim a tymi Denonami. Dzisiaj dostalem Rotela RC-03. Zagrał bardzo fajnie z denonem. Dźwięk w porównaniu z Pionierem ( jako preamp) stracił trochę na przestrzeni ale stał się bardziej szczegółowy, dokładny a bas lepiej kontrolowany i szybszy. Jest fajnie ale troszke mi brakuje tego "poczucia wielkiej przestrzeni" jakie oferował pioneer. Co wybrać na pream aby nie stracic tego co oferuje Rotel a dołożyć do tego troche przestrzeni i takiego ciepła. No i problem z CD :) bo to DVD to za bardzo nie pasuje ale muszę przyznac że sprawuje się całkiem całkiem :) Jak ktoś ma jakieś pomysły to bardzo proszę.

pozdr. dawmac

https://www.audiostereo.pl/topic/31498-pierwszy-system-stereo-wra%C5%BCenia/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.