Skocz do zawartości
IGNORED

Anorektyczne modelki - no pasaran!

misiomor

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

To jakiś bolszewizm. Znam sporo zdrowych dziewczyn mających BMI poniżej 18 w sposób absolutnie naturalny. I co - zabronić takim pracować w dziedzinie do której mają naturalne predyspozycje? Przecież taka Maria Szarapowa (188cm/59kg) ma BMI równy 16.7 co nie przeszkadza jej być na topie w sporcie wymagającym zdrowia i sprawności, a według reguł przedstawionych w artykule (minimum 18) nie wpuściliby jej na wybieg.

Coś widzę że ktoś próbuje podważać tradycyjne kanony pokazów mody w imię poprawiania samopoczucia pasztetówom.

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/31539-anorektyczne-modelki-no-pasaran/

PS. Gdyby link przestał działać - w Madrycie jakiś ober-lekarz w porozumieniu z władzami zabronił modelkom o BMI poniżej 18 występów na prestiżowym pokazie mody.

Przy wzroście 170cm i wadze poniżej 52kg, to już rzeczywiście kobieta musi wyglądać jak chuda szczapa.

Choć w moim typie są właśnie takie o których się mówi: "szczupła jak szprycha", ale do kościotrupa to jeszcze takim brakuje kilka kilogramów.

Wzrost sharapowej to 1.83 m , pozatym to wielka kobyła , nie ma lini modelki bardziej sportsmenki/fitneski wystarzycz zobaczyc na łyski , uda , linie barków czy miesnie grzbietu.

Modelki są wychudzone i odwiodnione nie ma co porownywac z tenisistkami.

Jak dla mnie działa tutaj bolszewickie podejście w stylu "skoro ktoś ma jakąś rzecz a inni zazdroszcząc mu wpadają w kłopoty należy zakazać pokazywania tej rzeczy" - a więc jak któraś dziewczyna jest szczupła, to trzymać ją w ciemnicy i tuczyć ziemniakami, bo pasztety wpadną w kompleksy i anoreksję. Zakazać samochodów sportowych czy luksusuowych SUV, bo który uczciwy 18-latek zarobi na Dodge Vipera czy Hummera a wielu pragnąc takich fur popada w przestępstwa? Urawniłowka - wszyscy w drelichy!!!

Badyl:

Jakoś Szarapowa zarabia więcej na modelingu i reklamach niż na samym tenisie. BTW - skąd te 183cm? Niedawno dawali jej tu i ówdzie 191 a na zdjęciach (na korcie a więc bez obcasów, z daleka nie z dołu) jest wyższa od Sereny Williams o ponad 10cm.

Wychudzone i odwodnione modelki to mogą mieć np. 180cm/50kg a więc BMI poniżej 16. Natomiast w przypadku opisywanym pod linkiem zakazano BMI poniżej 18 - ten wskaźnik jest zresztą mocno nieprecyzyjny - zmiana o 15% oznacza tak naprawdę bardzo dużo.

Poza tym - mi się tutaj nie podoba wprowadzanie jakichś administracyjnych ograniczeń (dyskryminujących modelki naturalnie szczupłe i przy tym zdrowe) w imię nie wpędzania pasztetów w kompleksy. BMI ma może jakąś wartość dla ogólnej populacji ale zawsze są i będą wyjątki od takich reguł.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Chlopaki o czym Wy gadacie? Kobieta ma byc kobieta! Modelki kompletnie mnie nie biora - anorektyczka i jej reczne rozmiary zupelnie na mnie nie dzialaja ale coz... Moze i mam problem z tym ze dobrze mi z tym. Pozdrawiam.

Discomaniac:

Mi tu nie chodzi o ulubiony typ urody (to jest w innym wątku) tylko o odgórny zakaz czegoś co władzy wydaje się szkodliwe - a więc kolejne ograniczenia wolności. Nawet gdybym prywatnie lubił "wieloryby" (są tacy, nazywa się toto feederism), protestowałbym przeciw zakazom dla "wieszaków". Ciekawe kiedy wymyślą zakaz dla graczy w football amerykański powyżej 280 funtów (bo tylu gówniarzy szprycuje się sterydami żeby osiągnąć takie parametry). Właściwie to nie powinienem o tym pisać, w myśl zasady - podsuń czerwonym dowolną głupotę a oni ją zrealizują. No ale może jednak amerykańskie postępwe elity nie czytają naszego forum.

No z tym to ja sie nie zgadzam!!!!!!!!!!!!Pasztety to pasztety ale moda sie zmienia i juz nikt powoli nie chce patrzec na worek z kosciami jak idzie po ulicy czy na wybiegu!Owszem trzeba dbac o siebie i ładnie wygladac (nawet tuz po wstaniu)ale bez przesady z tymi chudzinami!Baba to baba powinna wygladac jak baba!Widzieliscie kiedys kobiety Rubensa?????mam 182cm wzrostu i nosze ubrania 38 a czasem 40 a to tylko dlatego ze w sklepach sa ubrania na kosciotrupy,niedosc ze to jest za małe to jeszcze za krotkie!!!..Połow mojej szafy to ubrania o 2 numery za duze!!!!Nie wygladam jak worek na kosci (jak to mowi moja siostra KLEKOCZACE MIEDNICE).dobrze ze robia zmiany!!!to tez jest rzecz gustu,jak ktos lubi patrzec na takie dziewczyny to ok jak nie mam pretensji ale po kilku latach taka dziewczyna bedzie miała niezłe kłopoty ze zdrowiem!!!wiele młodych dziewczyn (13/18latki)jest głupia bo sie nie potrzebnie odchudzaja,mysla ze sa za grube...głupota!!!wiem jak jest na takich wybiegach!

Malutka:

Jeżeli nikt nie chce patrzeć na szkielety to z wybiegów znikną same. Mi sie nie podoba administracyjne decydowanie o tych sprawach.

Jak wiadomo większość parametrów człowieka opisuje rozkład normalny (gaussa) i jest pewien nieduży procent zdrowych kobiet które mają BMI poniżej 18 w sposób naturalny. Wiadomo też że sporo próbuje sztucznie uzyskać to czego nie dały im geny oraz wychowanie (przekarmianie w dzieciństwie daje tendencję do tycia) i one mogą rzeczywiście ucierpieć próbując dorównać naturalnym "wieszakom", ale na szczęście praca modelki nie jest przymusowa więc szkodzą sobie wyłącznie na własne życzenie, mogą też zresztą poszukać agencji przyjaznej krąglejszym. Uważam zresztą za draństwo administracyjne zmuszanie dziewczyn naturalnie chudych do tuczenia się albo rezygnacji z pracy modelki (ew. pompowania się wodą przy pomocy antydiuretyków na komisyjne ważenie przed pokazem).

Modeling nie ma nic wspólnego z naturalnością. Jest tylko przepychanie łokciami a waga jest narzędziem. Większość z tych modelek nie miałaby problemów gdyby lansowane wzorce były bardziej zrównoważone bo modelki nie odchudzają się dlatego że lubią a dlatego żeby pójść w górę czego trudno im zabronić bo chcą robić karierę. Nie wszędzie ale większość domów mody promuje takie wzorce. Poza tym - nikt nie ubiera się w to samo co na wybiegu, pokazy mody h-c nudzą się po paru minutach i tylko mocne walenie po oczach pomaga nie usypiać widzom. To ściąga kapitał bo po to wszystko się kręci a nie dla "piękna", "sylwetki" itd a haute couture na świecie ubiera nie więcej niż parę tysięcy ludzi. Reszta rynku to "nieco" inne produkty.

Te kikuty to coś takiego jak propozycje muzyczne z Chesky Records dobrze krojącego płyty, gorzej ich zawartość. Jeżeli ktoś chce to proszę bardzo ale robienie z nich wzorca i wpychanie ludzi w takie rejony zajeżdża już chorobą :-)

Teraz na wszystko szukają lekarstwa: morderstwa powodowane są grami, anoreksja modelkami, a brak nauki to tzw dysgrafia, za co można przynieść zwolnienie od lekarza.

Ten świat zaczyna się robić chory...

Nigdy nie jest kolorowo... :F

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Discomaniac71, nikogo, a przynajmniej mnie nie interesuja w tym watku Twoje wywody na temat co sie podoba a co nie. Nie chce sie bawic w docinki, po prostu juz drugi raz wcinasz sie w ten watek opisujac swoje "gusta". Bawisz sie w atoposa?

josef, 13 Lut 2007, 18:54

>coś mi się zdaje, że to nie jest modelka tylko chora osoba i nie ma się co śmiać

Do tego obrazka był opis jednak strona z której to wziąłem już nie istnieje i nie mogę zacytować. Wychodziło na to, że jest to jak najbardziej anorektyczka ale nie wszystko prawda co się pisze...

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Slav kazdy ma prawo do tego zeby napisac co mysli. Mam nadzieje ze dozyjemy czasow kiedy po wybiegach nie beda chodzily anorektyczki tylko normalne kobiety - wszak dla nich sa stroje projektowane. Widze ze nie zlapales sedna mojego wywodu. Pozdrawiam.

To już jest modelka...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Trzeba przyznać że pomimo takiego stopnia odchudzenia w dalszym ciągu jest w stanie przypozować. Jeżeli tylko nikt jej nie głodził siłą wszystko jest OK jak dla mnie - jej wybór, jej sprawa.

misiomor, 13 Lut 2007, 22:08

>jej wybór, jej sprawa.

Tylko nie potrafię (jak większość) zrozumieć po co to wszystko? Gdyby nabrała trochę ciała byłaby bardzo ładną kobietą, a tak to eeee...

elfan., 13 Lut 2007, 23:33

>Prawie zwymiotowałem jak zobaczyłem ta 1 fotke wklejona przez Illidana......

Przyznaje, że słodko to to nie wygląda;)

Za pierwszym razem jak to zobaczyłem też mnie "trochę" odrzuciło....

misiomor, 13 Lut 2007, 22:08

>Jeżeli tylko nikt jej nie głodził siłą wszystko jest OK jak dla mnie - jej wybór, jej sprawa.

To nie takie proste. O wolnym wyborze mozna mówić wtedy, gdy jest rzetelny osąd. W anoreksji ginie osąd i dziewczyna 180 40 jest pewna, że jest gruba. To jest poważna choroba psychiczna.

ILLIDAN:

"Gdyby nabrała trochę ciała byłaby bardzo ładną kobietą, a tak to eeee..."

A może ona sama postrzega siebie jako ładną właśnie w stanie jak na zdjęciu? To jej ciało czy Twoje?

Pq:

IMHO prawo nie powinno z samej definicji próbować chronić człowieka przed nim samym. Bo dojdziemy niedługo do tego co u Orwella - państwowego dozoru nad poranną gimnastyką (wiadomo że brak ruchu jest przyczyną wielu śmiertelnych chorób). Wolność to również prawo do popełniania czynów głupich.

"O wolnym wyborze mozna mówić wtedy, gdy jest rzetelny osąd"

Kto ma decydować czy osąd jest rzetelny?

misiomor, 14 Lut 2007, 11:58

>A może ona sama postrzega siebie jako ładną właśnie w stanie jak na zdjęciu? To jej ciało czy

>Twoje?

To ja się powtórzę:

"Tylko nie potrafię (jak większość) zrozumieć po co to wszystko? "

I widzisz, do wielu udziwnień można podchodzić w ten sposób jednak ja to widze tak, że po prostu ma się drugiego człowieka gdzieś. Jego sprawa, niech robi co chce... A nie lepiej pomóc? Jasne, ze akurat jej nie pomogę ale ludzi z tego typu chorobą jest wiele. Ciekawe co na to jej rodzina, przyjaciele, znajomi... Może mają podobne podejście. Córeczko to Twoje ciało, rób co chcesz...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.