Skocz do zawartości
IGNORED

GŁOŚNIKI KOMPUTEROWE.....

Rekomendowane odpowiedzi

Uuuuu, widzę pokłady frustracji. Na nerwy proponuję herbatkę z ziółkami.

Powtarzam jeszcze raz, rynku amerykańskiego nie ma co porównywać z rynkiem europejskim. Dodatkowo w tym przypadku porównujemy zupełnie inne produkty, które wspólne mają tylko nazwę i wygląd.

Jaką konkurencję masz na myśli? Słyszałeś w ogóle T200B? Graliśmy nimi na Audioshow 2009. Ludzie jak ich posłuchali to kręcili głowami... jak za ~4600PLN można wydobyć tyle dobrego dźwięku! Na szczęście moi klienci są w stanie docenić możliwości moich sprzętów. I skoro to kupują to widocznie twierdzą, że warto wydać te pieniądze. Na szczęście nie zniechęcam się wpisami na forum anonimowego krzykacza, którego stać tylko na pisanie obraźliwych opinii, a nawet nie zadał sobie trudu zapoznania się z walorami produktów.

Tia, stare gatki :D warte swoich pieniędzy - LOL Posłuchaj konkurencji, choćby podanej przez Kyle, szczena Ci opadnie, a i z kieszeni mniej ubędzie :D Czy ja gdzieś napisałem, że grają źle ??? Po prostu mam już dosyć polskich - dystrybutorów - wydymaczy oferujących wyjątkowe produkty w WYJĄTKOWYCH cenach.....Czym Cię obraziłem ? Tym, że napisałem, ze oferujesz ceny trzykrotnie wyższe od amerykańskich na wejściu - bo rabaty są tam znaczne i jeszcze trzeba leciutko odjąć 20 %....to czysta prawda...gdzie tu obraza ?? Sfrustrowany to byłbym na Twoim miejscu, że dałem się tak wpuścić....Oppo 83SE NuForce, który posiadam, też jest wyjątkowym produktem, ale nie jest wart 8000 zł które śpiewa za niego dystrybutor, o dziwo w Polsce można go też kupić taniej legalnie w cenie przynajmniej w miarę odzwierciedlającą ceny w USA przy doliczeniu wszelkich opłat.....T200B w okolicach 5 kzł to farsa, niezależnie od wyjątkowości produktu, jeszcze raz to powtórzę !

Edytowane przez zyzio

Doceniam że masz firmę i nią kierujesz. Ale nie opłacało by się wręcz sprowadzić hurtowo Swans T200B ze stanów (!!!) ?

Uff, chociaż z Tobą da się normalną dyskusję prowadzić...

Nie mogę tak zrobić. Nikt mi tam tego nie sprzeda. Obowiązują umowy. Do tego jest to najzwyczajniej w świecie inny produkt. Obudowy są z innych materiałów, zastosowane są inne wzmacniacze, zasilacze. Z tego też wynika cena. To tak jakbyś porównał Mitsubishi Lancera Evo z rynku US i EU. Niby to samo, a jednak różni się ceną. Różnica w cenie wynika też z innych podzespołów - inne turbo, inne zawieszenie, inne hamulce, brak aktywnych dyferencjałów itp.

Poza tym T200B nie kwalifikowałbym jako kolumny multimedialne. Na Audioshow 2009 graliśmy nimi, były symetrycznie spięte z odtwarzaczem SoundArt Sarah i robiły świetny dźwięk :)

PS. Zauważ, że nie wypowiadam się o produktach konkurencji... Z prostego względu - Nie słyszałem ich :)

Doceniam że masz firmę i nią kierujesz. Ale nie opłacało by się wręcz sprowadzić hurtowo Swans T200B ze stanów (!!!) ?

Ciekawy temat ... ktoś "narzeka" że w US Swans T200b kosztują aż 630$ (u nas w Polsce praktycznie 1600$ x-P ) .... podczas gdy w Chinach są po 335$ od pary (!!!)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie, bo nasz rozmówca posiadł znajomość rynku i zasad handlowych w stopniu o jakim nam się nie śniło :p

PS. Zauważ, że nie wypowiadam się o produktach konkurencji... Z prostego względu - Nie słyszałem ich :)

Aaaa, to trzeba było posłuchać, a nie porywać się z motyką na słońce... Tak robi doświadczony handlowiec ;)

.... podczas gdy w Chinach są po 335$ od pary (!!!)

Ukryta Zawartość

Z Chin nie wolno :p 1600 $ u nas to darmo przy tej jakości, nie znasz tych haseł ? :p

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie można renegocjować warunków? W końcu to w interesie producenta jest by sprzedawał dystrybutorom swoje produkty. Może im się wydaje że Polacy są znacznie bogatsi od tam Szwajcarów o Amerykanach nie wspominając.

Nie można renegocjować warunków? W końcu to w interesie producenta jest by sprzedawał dystrybutorom swoje produkty. Może im się wydaje że Polacy są znacznie bogatsi od tam Szwajcarów o Amerykanach nie wspominając.

Niektórzy snobistyczni Polacy wolą jak coś KOSZTUJE ;)

Ceny w całej europie zależą od dystrybutora europejskiego. Nie ma sensu renegocjować warunków dla jednego modelu, który nie jest priorytetem. A amerykańskich zestawów nie będę sprzedawał, bo są po prostu gorsze. Świadomość aktywnych kolumn w Polsce na dobrą sprawę nie istnieje - dlatego stawiamy nacisk na takie modele jak Diva, RM600, M1, M6, M3 :)

Dalsza rozmowa z kolegą zyzio nie ma sensu, trudno dyskutować z kimś, kto nie ma zielonego pojęcia o czym mówi.

=> Corradolicious

Jeszcze wyjaśnię czemu reaguję tak ostro - z prostej przyczyny...trzeba dystrybutorami w naszym kraju w końcu trochę potrząsnąć, bo się rozpaskudziliście i wydaje się wam że sprzedacie wszystko bez względu na cenę !!! Marże macie niezależnie od wszystkiego kosmiczne....Otóż wydaje się wam, że sprzedacie towar mimo astronomicznych cen....niestety, w dzisiejszych czasach nie sprzedacie.....i....obudzicie się z ręką w nocniku ! Nie traktuj wiec moich wpisów jako atak, a raczej apel do zdrowego rozsądku....

Dalsza rozmowa z kolegą zyzio nie ma sensu, trudno dyskutować z kimś, kto nie ma zielonego pojęcia o czym mówi.

Zastanów się lepiej nad swoim biznesikiem, ja ostrzegałem ;)) Ty nie mając pojęcia o konkurencji dla M10, napisałeś, że ją wykaszają, co również było strzałem do własnej bramki, ale co tam :D

"A amerykańskich zestawów nie będę sprzedawał, bo są po prostu gorsze" - to jakaś totalna bzdura dla naiwnych....w czym gorsze ??? To kompletnie inny produkt ??? Dlaczego więc tak przychylne oceny użytkowników i recenzentów ? Usprawiedliwianie się na siłę...ręce opadają.....

Świadomość aktywnych kolumn w Polsce na dobrą sprawę nie istnieje

O! coś podobnego :D Wnikliwe badanie rynku jak widzę przeprowadzono....szczególnie w dobie takiej powszechności komputerów, laptopów jak obecnie.... świadomość aktywnych kolumn nie istnieje....ciekawe...coraz ciekawiej.....

=> Corradolicious

Jeszcze wyjaśnię czemu reaguję tak ostro - z prostej przyczyny...trzeba dystrybutorami w naszym kraju w końcu trochę potrząsnąć, bo się rozpaskudziliście i wydaje się wam że sprzedacie wszystko bez względu na cenę !!! Marże macie niezależnie od wszystkiego kosmiczne....Otóż wydaje się wam, że sprzedacie towar mimo astronomicznych cen....niestety, w dzisiejszych czasach nie sprzedacie.....i....obudzicie się z ręką w nocniku ! Nie traktuj wiec moich wpisów jako atak, a raczej apel do zdrowego rozsądku....

Momencik - takie są prawa wolnego rynku. Nie musisz kupować. Sprzedawca ustala cenę, a Ty oceniasz czy warto czy nie. Albo się godzisz albo nie. Proste. Rynek mamy w Polsce taki jaki mamy, ja nie mam zamiaru dokładać do tego, nie mam zamiaru obniżać cen dla kogoś, kto i tak tego nie kupi, a ma kaprys sobie tylko pomarudzić.

Zastanów się lepiej nad swoim biznesikiem, ja ostrzegałem ;)) Ty nie mając pojęcia o konkurencji dla M10, napisałeś, że ją wykaszają, co również było strzałem do własnej bramki, ale co tam :D

Nie powiedziałem, że wykaszają. Powiedziałem, że sobie radzą z nimi. Słuchałem produktów h/k, jbl i innych bardziej komputerowych marek.

Zresztą, czemu nie weźmiesz jakiejś marki w dystrybucje, skoro tak dokładnie wiesz czego ludzie oczekują? Dasz niższe ceny i miliony pln same się do Ciebie zlecą. A może odwagi Ci starczy tylko na pisanie na forum? No chyba, że czekasz aż upadnę. Czekaj, czekaj. Tylko musisz uzbroić się w cierpliwość, bo wychodzi na to, że - tak jak to nazwałeś - "jeleni" nie brakuje. Ty ich nazywasz jeleniami, a ja normalnymi ludźmi, którzy nie bujają w obłokach.

Pozdrawiam

Momencik - takie są prawa wolnego rynku. Nie musisz kupować. Sprzedawca ustala cenę, a Ty oceniasz czy warto czy nie. Albo się godzisz albo nie. Proste. Rynek mamy w Polsce taki jaki mamy, ja nie mam zamiaru dokładać do tego, nie mam zamiaru obniżać cen dla kogoś, kto i tak tego nie kupi, a ma kaprys sobie tylko pomarudzić.

Nie powiedziałem, że wykaszają. Powiedziałem, że sobie radzą z nimi. Słuchałem produktów h/k, jbl i innych bardziej komputerowych marek.

Zresztą, czemu nie weźmiesz jakiejś marki w dystrybucje, skoro tak dokładnie wiesz czego ludzie oczekują? Dasz niższe ceny i miliony pln same się do Ciebie zlecą. A może odwagi Ci starczy tylko na pisanie na forum? No chyba, że czekasz aż upadnę. Czekaj, czekaj. Tylko musisz uzbroić się w cierpliwość, bo wychodzi na to, że - tak jak to nazwałeś - "jeleni" nie brakuje. Ty ich nazywasz jeleniami, a ja normalnymi ludźmi, którzy nie bujają w obłokach.

Pozdrawiam

A pewnie, że paru jeleni ustrzelisz, choć sezon polowań często się kończy, ani się człek nie obejrzy kiedy :)), ale po co ta cała otoczka wokół ? - amerykańskie gorsze od europejskich....litości....Ja się handlem nie zajmuję, widzę jednak różnice i to spore w podejściu do tematu na przykładzie kilku dystrybutorów...jedni są zdrowo-rozsądkowi, ustalają ceny na uczciwym poziomie....zachowują jakiś limit przyzwoitości.... inni zaś, jak to określiłeś bujają w obłokach i bez ostrzeżenia spadają z hukiem.....zachłystując się śmiertelnie całą otoczką jaką wytworzyli wokół sprzedawanych przez siebie produktów w cenach sufitowych.....kilkakrotnie wyższych od rynkowych cen w USA czy nawet często w samej Europie.....

Edytowane przez zyzio

Ja się handlem nie zajmuję(...)

I w tym miejscu powinniśmy zakończyć tę dyskusję, jest ona bezcelowa. Jak już wspomniałem, trudno rozmawiać z kimś, kto nie ma o temacie zielonego pojęcia.

Pozdrawiam

I w tym miejscu powinniśmy zakończyć tę dyskusję, jest ona bezcelowa. Jak już wspomniałem, trudno rozmawiać z kimś, kto nie ma o temacie zielonego pojęcia.

Pozdrawiam

Jak się nie ma argumentów to się podkula ogonek i wycofuje zamiast wyjaśnić rzekomą wyższość "europejskiego" Swansa od tego plebejskiego amerykańskiego :D

A tak poza wszystkim, masz cudowne przygotowanie handlowe, znajomość rynku też wzorcowa, nic tylko pozazdrościć charyzmy, z czymś takim trzeba się urodzić :)

Edytowane przez zyzio

To ja Ci wyjaśnię na czym rzecz polega - psy szczekają a karawana idzie dalej.

PS. Już tłumaczyłem na czym polega różnica Swans eu vs Swans us. Widać jak dokładnie czytasz posty. Przystosowane są do potrzeb rynku amerykańskiego (zasilanie, wzmocnienie, tendencje akustyczne w budynkach).

To ja Ci wyjaśnię na czym rzecz polega - psy szczekają a karawana idzie dalej.

A jedzie, jeno co by się nie rozbiła za zakrętem :))

P.S. Zajefajne wyjaśnienie różnic, ale spodziewałem się takiego, więc nie zaskoczyłeś mnie, tym razem wena twórcza cię opuściła, bo nadal brak podstaw do drastycznej różnicy cenowej, ale zostawmy to, co by przynajmniej parę metrów ujechała ta karawana ;))))

Rozumiem, że słuchałeś i jednych i drugich głośników?

S3W są dość niepozorne, świetnie kreują przestrzeń, dobra barwa, ale fizyki jednak nie da się oszukać. Dół pasma nie jest ich najlepszą stroną. Jeśli słuchasz ambientu, lounge, electro itp to zdecydowanie lepszym wyborem będą M10. Rozbijają konkurencję w tym zakresie cenowym (610pln), jak je podłączyłem u siebie to aż uwierzyć nie mogłem - jedna para poleciała do mnie do domu do laptopa :)

Pozdrawiam

No właśnie - fizyki nie oszukasz.

tylko że 610zł to "ciut" więcej niż, 400zł, wiem i tłumaczyć mi nie trzeba że można dać trochę więcej i mieć lepszą jakość, ale tak to można bez końca sobie dodawać. Górna granica to jak mówiłem 400zł. Zaznaczam że "dół" jest dla mnie dość istotny - szczególnie w tego typu muzyce.

I jeszcze jedno - może jedna z tych osób znawców, które przez całą stronę się sprzeczały grzecznie wykaże się wiedzą i mi podpowie który zestaw prezentuje lepszą jakość Solo C6 czy Edi R1600T?

Krótko: Microlab Solo 6C. Będziesz zadowolony, nie ma w tej cenie nic lepszego, jak chcesz dodać te 200 zł to Creativem T3 2.1 byłbyś zachwycony - ma taki dół o jakim marzysz.

Dołożył by jeszcze kolejne 200zł i miałby BC3 czyli dół lepszy niż w T3, szybszy, mniej dudniący, i co ważne zajmujący mniej miejsca.

Ps. Ostatnio obrodziło Bose Music Monitor na allegro w niezłej cenie, gdyby nie to że kupuję ponownie Ps3 to skusił bym się. ;)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Dołożył by jeszcze kolejne 200zł i miałby BC3 czyli dół lepszy niż w T3, szybszy, mniej dudniący, i co ważne zajmujący mniej miejsca.

Porównywałeś oba zestawy?

Bezpośrednio nie, ale można posłuchać T3 w molochach, a BC3 miałem u siebie przez pewien okres czasu. I jak dla mnie to lepszy bas ma BC3, no i nie zajmują tyle miejsca co T3.

Edytowane przez DawidM

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Ludzie... pisałem wyraźnie do 400zł... poza tym po waszych dołożeniach dochodzę do ceny Edifiera S530D, który jak was zapewniam, ma dół lepszy i od T3 i BC3. Ale nie o to chodzi. Potrzebny jest niedrogi zestaw 2.0, a może zamiast tych C6, to Solo15. Te R1600T są podobno bardzo dobrej jakości jak na ten przedział cenowy, ale mocą niestety nie zachwycają. Wie ktoś jak to gra i nie pytam się co gra lepiej, do jakich lepiej dołożyć, tylko jak grają głośniki z tej półki.

Edytowane przez mar3k

Witajcie...

Mam dylemant z wyborem pomiedzy tymi dwoma zestawami, a wiec prosze o pomoc...

Ma Ktos albo slyszal jak graja Altec Lansing Expressionist Ultra MX6021, bo z tego co czytalem to wiem ze Zyzio ma Bose Companion 3 i je zachwala, lecz chce wiedziec jak sie one maja do Altec Lansing Expressionist Ultra MX6021, bo nie ukrywam ze z wygladu bardziej podobaja Mi sie Altec Lansing Expressionist Ultra MX6021 no i cena ich jest mniejsza niz Bose Companion 3. Mam pokoj niceale 20m i martwi Mnie mala moc Bose Companion 3. Zestaw ma byc wszechstronny do sluchania muzyki np electro-house, ogladania filmow i gier. Prosze nie podawac nie namawiac Mnie do amplitunera lub wzmacniacza i wolno stojacych glosnikow stereo lub monitorkow, bo ta opcja odpada. Interesuja Mnie najlepsze glosniki 2.1 do komputera w cenie do okolo 1 tys zl...

Z gory dziekuje za info i pozdrawiam...

Ludzie... pisałem wyraźnie do 400zł... poza tym po waszych dołożeniach dochodzę do ceny Edifiera S530D, który jak was zapewniam, ma dół lepszy i od T3 i BC3. Ale nie o to chodzi. Potrzebny jest niedrogi zestaw 2.0, a może zamiast tych C6, to Solo15. Te R1600T są podobno bardzo dobrej jakości jak na ten przedział cenowy, ale mocą niestety nie zachwycają. Wie ktoś jak to gra i nie pytam się co gra lepiej, do jakich lepiej dołożyć, tylko jak grają głośniki z tej półki.

Nie marudź i sam sobie posłuchaj, na co czekasz ?, na gotową receptę ? Dla jednego lepsze to, dla drugiego tamto, na dodatek jeszcze sztywna granica 400 zł..., każdy ma swój gust i własne preferencje i nikt ci nie doradzi, bo ty tego będziesz słuchał....a nie ktoś inny....już dosyć wskazówek dostałeś - teraz radź sobie sam ;)

Edytowane przez zyzio

Ja też swego czasu szukałem 2.0 do komputera i w tym celu poświęciłem ok. 2 tygodni na poszukiwania.

Czytając fora koncepcja zmieniała mi się co chwila, bo pomysłów i teorii naczytałem się co niemiara.

Generalnie nie można traktować większości wypowiedzi poważnie a jedynie jako całość-zbiór informacji.

Jedni mówią, że solo 6c są kiepskie, inni że bardzo dobre. Behringry kieopskie lub znowu że bardzo fajne itd.

Dla większości głośniki do kompa to bose i nic poza tym. Generalnie fora to kompletna degrengiolada mentalna.

Ja mimo wielu złych opini w końcu zakupiłem solo 6c i dzisiaj z perspektywy pół roku czasu biorąc pod uwagę cene uważam że grają znakomicie.

A nieiwiele brakowało i dał bym się namówić forumowej gawiedzi na coś, czego nie potrzebuję za kwotę 2x wyższą.

Ot takie efekty zbyt poważnego traktowania opinii: czas poświęcony na decyzje za długi o ok. 1 tydzień, posłuchałem rozsądku i zaoszczędziłem

ok. 550 PLN.

Polecane tutaj solo 6c są absolutnie optymalne w cenie 400 PLN. Kup je sobie a gwarantuje, że będziesz zadowolony a zaoszczędzony czas poświęcisz na słuchanie muzyki w towarzystwie swojej kobiety czy w najgorszym wypadku kumpli przy piwku... ;-)

Pozdrawiam

K.

Bezpośrednio nie, ale można posłuchać T3 w molochach, a BC3 miałem u siebie przez pewien okres czasu. I jak dla mnie to lepszy bas ma BC3, no i nie zajmują tyle miejsca co T3.

T3 słuchałem w Media Markt, ale szczerze mówiąc odsłuch z półki umieszczonej na wysokości kolan dużo mi nie dał. Gdybym miał teraz kupować to wybrałbym T3, bo nadal są sporo tańsze. Pewnie w nowym roku znów będzie je można wyrwać za nieco ponad 500zł.

@Konradt dzięki za rady, kupię w najbliższej przyszłości jednak te Solo6C, bo czasem lubię głośniej posłuchać, a wady jakich się doczytałem są jak dla mnie do zaakceptowania. Przynajmniej będę spokojny że będzie to opłacalny zakup :)

@zyzio - zgodzę się z tym co piszesz, ale jak widzisz można można bez "gotowej recepty" też dobrze doradzić

A 2.0 zamiast 2.1 kupuję głównie z powodu dziwnej akustyki mojego pokoju, wspomniany już wcześniej S530D w innym pokoju pod TV [~25m2] gra zupełnie inaczej (głównie dół), niż u mnie [~20m2]. Tam sub stoi "na widoku" jakieś 3,5m przede mną, a tutaj obok mnie, efekt wiadomy. Co z tego że przy podkręconych basach mogę sobie trząść biurkiem, skoro i tak ich tutaj nie słychać. Zobaczymy jak sprawdzą się solówki w tym pomieszczeniu - staną ~1m do przodu i tyle samo dalej prostopadle w bok.

T3 słuchałem w Media Markt, ale szczerze mówiąc odsłuch z półki umieszczonej na wysokości kolan dużo mi nie dał. Gdybym miał teraz kupować to wybrałbym T3, bo nadal są sporo tańsze. Pewnie w nowym roku znów będzie je można wyrwać za nieco ponad 500zł.

Tylko to jak zbudowany jest Sub w T3, bardzo komplikuję jego poprawne ustawienie, poza tym średnica i przestrzeń jak dla mnie w Bose jest nie do pobicia w tej cenie(800-900zł).

Edytowane przez DawidM

Od dwóch dni jestem posiadaczem głośników Edifier R1600T.

Tutaj możecie poczytać, czym się kierowałem przy wyborze:

Ukryta Zawartość

Jak na razie absolutnie NIE żałuję zakupu!

- nie są takie wielkie jak Solówki, więc udało mi się je postawić na szafce z telewizorem,

- moc wystarczająca, bas jest,

- podwójne wejścia stereo mogą działać równocześnie (nie trzeba ręcznie pilotem zmieniać źródła tak jak w Solo),

- pokrętła umiejscowione w dobrym miejscu (duża skala regulacji),

- gdy źródło jest wyłączone nie słychać żadnych szumów (tylko delikatne buczenie i to jeżeli dobrze się wsłuchamy - nie przeszkadza w normalnym użytkowaniu). W starych głośnikach podczas oglądania przez SCART było słychać taki intensywny szum, tutaj tego nie ma. To pewnie dzięki ekranowaniu.

- brak pilota - nie ma się co zepsuć :P

- jakość wykonania: bez zarzutów, dobrze spasowane, nic nie trzeszczy, noo... może trochę na rogach widać drobne nierówności, ale to szczegóły,

- no i dźwięk... ciężko mi napisać coś konstruktywnego, gdyż nie jestem ekspertem. Mogę jedynie powiedzieć, że grają o niebo lepiej od Creative P380, a o T3130 nie wspominając.

Nie wiem, Microlabów nie słyszałem, ale podejrzewam że jakością są porównywalne. Zależy co kto potrzebuje. Jeśli moc to Solówki, a jeśli coś mniejszego i bardziej funkcjonalnego to Edifier ;)

Ukryta Zawartość

Witam, poszukuje jakis dobrych glosnikow (w tej cenie moj target to chyba stereo) do okolo 600zl. Slucham trance, dance, rap. Kocham niski i potezny bas (kiedys..za 20lat..jak uzbieram wiecej pieniazkow kupie audio 5.1...rozgladalem sie juz ale 5000-6000zl trzeba miec na dzien dobry). Obecnie mam karte XFI XtremeMusic i Geniusy SW-HF5.1 5000. Na poczatku nie bylo tak zle, ale apetyt rosnie. Kupilem niedawno Altec Lansing FX5051 bo zachwalali ten model, ale szybko je sprzedalem...moze mialem jakos trafny model.

Co poradzilibyscie mi? Czytalem sporo pozytywnych opini o Microlab Solo7c, ale czytalem rowniez ze bass nie schodzi w nich dosc nisko. Pisalem z gosciem ktory mial kiedys te geniusy ktore ja teraz ma i przesiadl sie na ML solo 7C i napisal mi ze jakoscia to MC 7C zjadaja Geniusy. Niestety o basie nie duzo mi napisal, a nie chce sie znow rozczarowac jak bylo z Altec Lansingami...

Szukajac takiego sprzetu dla siebie, zaczynam od opini o basie. Dlatego co mi poradzicie? W Logitech z2300 nie podobaja mi sie satelitki bo ich dzwiek to porazka...Co prawda mialem okazje slyszec je tylko ze zwyklego laptopa...

Co mi doradzicie?

ja od siebie tylko dodam, że wraz z apetytem na jakość maleje apetyt na bass. Dzisiaj kupiłem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) miało być niedrogie i jednocześnie w miarę jakościowe.

Parametry mi pasują, moc też nawet ujdzie (na tej stronie jest 80W, gdzieniegdzie 60W najczęściej znowu 44W - i tyle pewnie mają) i no świetnie wyglądają. Dam znać pod koniec tygodnia jak grają.

@xrobcio - 20 lat... to możesz sobie planować zestaw o + dopisz jedno zero. 600zł cóż ciężko, bardzo ciężko, ostatnio się rozglądałem i jak szukasz czegoś wyraźnie lepszego, to przygotuj raczej 1000zł i dobre miejsce na te głośniki, to jak źle ustawisz, to będziesz mieć conajwyżej trzęsienie ziemi bez basu + spore dudnienie.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi