Skocz do zawartości
IGNORED

GŁOŚNIKI KOMPUTEROWE.....

Rekomendowane odpowiedzi

Odnośnie Philipsów, to wtyki raczej mają standardowej wielkości, jak pozostałe kolumny multimedialne. Odnośnie Philipsa SPA 5300, to teraz na allegro można je kupić za 180zł, co jest świetną ceną. Jeśli miałbyś kupić Philipsy to na Twoim miejscu zainteresował bym się właśnie tym modelem.

W kwestii Bose, rzeczywiście widocznie trafił Ci się felerny egzemplarz, nie są to kolumny może z USA, bo jeśli tak to bez transformatora nie zagrają. Z resztą zgadzam się z Zyziem. Na Twoim miejscu, jeśli na aukcji nie było podanej wady kolumn, to bym je reklamował.

Edytowane przez DawidM

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Kuźwa - przyszły do mnie te companiony 2 i kiszka :( . Mam jakiś wadliwy model - głośnik który jest pozbawiony wzmacniacza gra jakieś 5 razy ciszej od drugiego (chyba jest to problem wzmacniacza a nie głośnika).

Z drugiej strony raz udało mu się "zaskoczyć" i posłuchałem ich przez 2h kiedy grały tak samo głośno. Dźwięk był słabiutki - liche średnie tony grające w cieniu wypchniętego do przodu gumowego basu i górnej średnicy (nie męczącej). Ogólnie miałem wrażenie że w kolumienki zamontowano strasznie tanie głośniki. Kompletnie brakowało mi barw i blasku średnich tonów. Microlaby fc-330 mają średnie tony cztery razy lepsze. W ogóle miążdżą te companiony, a kosztują 200 zł.

Może to kwestia tego że mój egzemplarz jest wadliwy i generalnie grają one lepiej?

Zastanawiam się już nie nad wymianą - naprawą, tylko nad zwrotem, niby jest jakieś tam dziesięć dni na odstąpienie od umowy w przypadku zakupu przez internet.

Aha i jeszcze żeby tego było mało to buczą jak cholera.

A pisalismy wczesniej z innymi kolegami zeby sie w bose nie ladowac bo bedziem bose i wesole? :))) No wlasnie takie bose sa jakie masz. Nie uda ci sie przekonac samego siebie ze to wlasnie o taki dzwiek tobie chodzilo? to przeciez BOOOOSSEEEEE!!! :)))

kumpel szuka głośników 2.1 do 300zł... wiecie coś o edifierach c2? miał ktoś styczność?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Na razie wygląda tak że Szrot ma rację.

I nie kupiłem ich dlatego że to Bose, chyba nie czytałeś moich postów.

Z drugiej strony wierzyć mi się nie chce że te Bos'y są tak kiepskie. Grają (pomijając kwestię prawie niedziąłającego jednego głośnika) trochę jakby były ustawione w przeciwfazie. Pamiętam to zjawisko z czasów gdy miałem poważniejszy sprzęt.

A kupiłem je ze sklepu internetowego Bose pl więc ze zwrotem nie powinno być problemu.

Z tej frustracji zaszedłem do MM. Akurat dało się tam posłuchać ModeCom MC-HF24 co to było o nich wyżej. Ściśnięte na półce, brzmiały jakby bez basu ale poza tym bardzo sympatycznie.

Edytowane przez Yodzisław

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

SZROT - nie prowokuj... Bose są Bossssskie hehehe

do Andrea... wyjaśnij nam dlaczego satelity nie mogą mieć 1". I pójdź krok dalej - ile mają mieć?

Bo ja np. twierdzę, że mogą mieć 1" tyle, że musi być jeszcze drugi głośnik i wówczas już nie jeden cal. tylko min 4". Czujesz w czym rzecz?

Bawi mnie to w tej dyskusji, że głośniki z satelitami opartymi o jeden G....ny głośniczek rzekomo grają Bose'ko... hehehe

Apsórt hihi

A pisalismy wczesniej z innymi kolegami zeby sie w bose nie ladowac bo bedziem bose i wesole? :))) No wlasnie takie bose sa jakie masz. Nie uda ci sie przekonac samego siebie ze to wlasnie o taki dzwiek tobie chodzilo? to przeciez BOOOOSSEEEEE!!! :)))

SZROT - nie prowokuj... Bose są Bossssskie hehehe

do Andrea... wyjaśnij nam dlaczego satelity nie mogą mieć 1". I pójdź krok dalej - ile mają mieć?

Bo ja np. twierdzę, że mogą mieć 1" tyle, że musi być jeszcze drugi głośnik i wówczas już nie jeden cal. tylko min 4". Czujesz w czym rzecz?

Bawi mnie to w tej dyskusji, że głośniki z satelitami opartymi o jeden G....ny głośniczek rzekomo grają Bose'ko... hehehe

Apsórt hihi

A skoro coś już piszę na forum wielu znafcuf (na szczęście również znawców) to podzielę się numerem, który zrobiłem.

Mianowicie kupiłem bratankowi na urodziny za grosze takie coś:

Ukryta Zawartość

czyli JAMO S426

i zamieniełem z nim w jego jakimś śmiesznym 2.1 Logitecha satelity i... teraz można tego słuchać. Dla mnie przyczyna jest oczywista ale dla wielu fanów Bose'a itp niekoniecznie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Matheo

SZROT i Matheo - piszecie jak hejterzy więc jesteście mało wiarygodni.

Jedyne sensowne co napisaliście to na temat rozmiarów głośników. A problemem "companion 2" (mojego egzemplarza) jest ich jakość a nie rozmiar. Ludzie zaglądają tu żeby dowiedzieć się czegoś na temat głośników a nie stanu waszych emocji.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

A co jest hejter? Może po naszemu jednak?

A w temacie - może jednak lepiej doczytaj o czym piszę? Nie odnoszę się przecież do Twojej sytaucji i oczywistym jest dla mnie to, że zawsze coś może się zepsuć, czego Ci współczuję.

Piszę natomiast o czymś, co nazywa się dźwięk i rozśmiesza mnie już od miesięcy tutejsza dyskusja nt. dźwięku z głośniczków x.1, gdzie pasmo w zakresie 200Hz-20kHZ przerabia jeden marny głośniczek satelitek. Nie inaczej jest w układach 2.0

Rozumiem oczywiście budżet ale wielu użytkowników nie wydaje tylko 200 zł lecz 500zł czy 1000zł. A za tą kasą pisanie o np. Bose'ach w superlatywach zawiewa marketingową grozą. Pierdziawki z co najywżej 3" calowym głośnikiem w zestawach Logitecha, Creative'a, Bose'a czy wielu niestety innych mają zrobić pełny średek i górę pasma?

Ż A R T - dużymi literami. Panie i Panowie ŻART - a to nie jest forum kabareciarzy jak mi się wydaje.

SZROT i Matheo - piszecie jak hejterzy więc jesteście mało wiarygodni.

Jedyne sensowne co napisaliście to na temat rozmiarów głośników. A problemem "companion 2" (mojego egzemplarza) jest ich jakość a nie rozmiar. Ludzie zaglądają tu żeby dowiedzieć się czegoś na temat głośników a nie stanu waszych emocji.

Edytowane przez Matheo

Jak nie wiesz to walnij w końcu czachą w tą ścianę, jest szansa, choć mizerna, że cię oświeci....ile razy jeszcze będziesz się powtarzał...?

A w temacie - może jednak lepiej doczytaj o czym piszę? Nie odnoszę się przecież do Twojej sytaucji i oczywistym jest dla mnie to, że zawsze coś może się zepsuć, czego Ci współczuję.

Piszę natomiast o czymś, co nazywa się dźwięk i rozśmiesza mnie już od miesięcy tutejsza dyskusja nt. dźwięku z głośniczków x.1, gdzie pasmo w zakresie 200Hz-20kHZ przerabia jeden marny głośniczek satelitek. Nie inaczej jest w układach 2.0

Rozumiem oczywiście budżet ale wielu użytkowników nie wydaje tylko 200 zł lecz 500zł czy 1000zł. A za tą kasą pisanie o np. Bose'ach w superlatywach zawiewa marketingową grozą. Pierdziawki z co najywżej 3" calowym głośnikiem w zestawach Logitecha, Creative'a, Bose'a czy wielu niestety innych mają zrobić pełny średek i górę pasma?

Ż A R T - dużymi literami. Panie i Panowie ŻART - a to nie jest forum kabareciarzy jak mi się wydaje.

Głośniki szerokopasmowe w sateliach microlab fc-330 mają coś między 2" - 3" i są świetne (przy cenie 200zł oczywiście). A co do Bose to puki co zgadzam się z tobą.

@ Zna"f"cy - jeśli już przeszliśmy na ten obraźliwy ton wypowiedzi<facepalm>

Jest wiele głośników szerokopasmowych, także za kure*** duże pieniądze, że się tak brzydko wyrażę, które zabrzmią o niebo lepiej niż 2,5-3 drożne kolumny. Zresztą ile drożna jest kolumna i opiniowanie po tym dźwięku danej kolumny, jest dla mnie chorym i poronionym pomysłem, lub wiedzą jaką chcecie tu przekazać/wmówić.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Jak nie wiesz to walnij w końcu czachą w tą ścianę, jest szansa, choć mizerna, że cię oświeci....ile razy jeszcze będziesz się powtarzał...?

Ile?

2345098763 - zaspokojony?

Głośniki szerokopasmowe w sateliach microlab fc-330 mają coś między 2" - 3" i są świetne (przy cenie 200zł oczywiście). A co do Bose to puki co zgadzam się z tobą.

Nie wchodząc w szczegóły spróbuj sobie teraz odpowedzieć na pytanie co robi np. tzw. kopułka w 99% zestawów głośnikowych w prawdziwym świecie audio i znajdź ją w satelitach głosników komputerowych. Od razu podpowiadam, że nie znajdziesz jej pod poduszką u zyzia w dużym pokoju.

@ Matheo

Pierwszy lepszy przykład:

Ukryta Zawartość

Też pewnie wg. Ciebie zagrają kiepsko.

Ukryta Zawartość

@ Zna"f"cy - jeśli już przeszliśmy na ten obraźliwy ton wypowiedzi<facepalm>

Jest wiele głośników szerokopasmowych, także za kure*** duże pieniądze, że się tak brzydko wyrażę, które zabrzmią o niebo lepiej niż 2,5-3 drożne kolumny. Zresztą ile drożna jest kolumna i opiniowanie po tym dźwięku danej kolumny, jest dla mnie chorym i poronionym pomysłem, lub wiedzą jaką chcecie tu przekazać/wmówić.

"Jest wiele głośników szerokopasmowych, także za kure*** duże pieniądze" - i co z tego wynika? Przecież rozmawiamy o nieporównywalnym budżecie.

Co do reszty wypowiedzi... To co piszesz jest bez związku z tematem, bo nie odnosisz sie do sedna.

A sedno brzmi: za realtywnie niewielkie pieniądze aby uzyskać w miarę pełne pasmo audio (20Hz - 20KHz) oprócz suba trzeba mieć w satelitach 2 głośniki.

Przestańmy więc robić ludziom wodę z mózgu i wzdychać do z natury cholernie ułomnych zestawów tak Logitecha jak i Creative'a czy Bose'a.

One grają jak grają - jednym to wystarcza innym nie. Ja twierdzę tylko jedno - nawet jeśli piszemy o naciąganej kategorii obiektywnie dobrego dźwięku, gdzie obiektywnie oznacza odtwarzanie jak najwierniejsze sygnału źródłowego, takie zestawy grają po prostu marnie.

A wypowiedzi zyzia to zwykłe podwórkowe cwaniactwo, za którymś coś stoi - być może prywatny interes sprzedawcy. Zresztą zastanawia ilość postów wyprodukowana tu na forum.

Niestety ta ilość raczej karze wątpić w jakąkolwiek wartość wypowiedzi takich użytkowników i wszelką ich "fachowość".

Jakoś nikt nie potrafi sie odnieść do banalnego eksperymentu...

Kupujemy używkę na allegro najlepszego zestau 2.1 np. Logitecha i zastępujemy jego satelity kolumienkami dwudroznymi, gdzie górę robi z prawdziwego zdarzenia calowa kopułka a środek głośniczek min. 3".

Ja to już przetestowałem i powiadam Wam - to co kupujemy w setach to wielkie nieporozumienie. I nie wiem na co się tu obrażać.

Kończąc - przy tym wszystkim rozumiem, że ktoś chce miec producencki komplet i nie ma ochoty na eksperymenty. Nie zmienia to jednak faktu, że jak ktoś posłucha takiej zamiany będzie miał nieżly zgryz i zacznie sobie zadawać pytamnia: co tak naprawdę kupujemy? Za co tak naprawdę płacimy? Dlaczego nie ma w ofercie za wcale nie większe pięniadze o wiele lepszych zestawów.

Zresztą wchodzi na rynek co raz więcej głośników, gdzie satelity są inaczej skonstruowane i jakoś to zaczyna grać. Nie bez przyczyny np. Microlab zdobywa co raz wiekszą populwarność - słynne juz zestawy solo opierają się o stare klasyczne wzorce budoy głośników, gdzie jest jasne, który elemnt kolumny za co odpowiada. Jest więc kopułka, jest mid lub mid/low.

I tyle.

@ Matheo

Ukryta Zawartość

nie pogrążaj się - próbujesz coś za wszelką cenę udowodnić w wątku, gdzie budżet to 200-1200zł

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Matheo

@ Pierwszy akapit.

Ma związek, bo takie teorie były lansowane przez Ciebie, parę stron wstecz, co jest KOMPLETNĄ BZDURĄ(jeśli nie pamiętasz mogę Ci przypomnieć, ale myślę że chcesz sobie oszczędzić wstydu). Kolejną bzdurą jest wg. mnie wymienianie satelit w zestawach 2.1 na choćby najmniejsze monitory pasywne. Ale o tym poniżej.

@ Dalsza Twoja część wypowiedzi.

Przecież można to porównać do tego jakby jeść znaną Nam bułkę z Fastfooda(jakiś niedrogi zestaw audio do którego mamy zaufanie, coś pokroju Logitech/Creative), gdzie w środku zamiast znanych Nam lubianych choć niezdrowych składników(znany Nam dźwięk, bez rewelacji, ale nie drażni), nafaszerować ją tym co Nam zostało(dokupujemy zew. pasywne monitory i całe strojenie kolumn idzie się kochać). Może komuś to będzie smakowało(stwierdzi że ta Bułka z byle czym jest nawet dobra), ale myślę że większość powie(nie, to nie ten sos, to nie ten smak, gdzie się podziała umowna spójność dźwięku zestawu).

Kończąc, wg. mnie w kategorii zestawów multimedialnych o niewielkim wymiarach(nie mówię tu teraz o Microlabie i innych podobnych firmach które sprzedają normalne aktywne monitory, na które trzeba mieć trochę wolnego miejsca), wg. mnie i nie tylko mnie Bose są w czołówce jeśli chodzi o dźwięk.

Edytowane przez DawidM

Tak zmieniając temat, połączenie JBL Creature III i Modecom HF24 razem jest fajne xD i ciekawostka: to Creature dają górą, a nie Modecomy... Do nich należy raczej środek... Tak czy siak ładnie się uzupełniają :)

A wypowiedzi zyzia to zwykłe podwórkowe cwaniactwo, za którymś coś stoi - być może prywatny interes sprzedawcy. Zresztą zastanawia ilość postów wyprodukowana tu na forum.

Niestety ta ilość raczej karze wątpić w jakąkolwiek wartość wypowiedzi takich użytkowników i wszelką ich "fachowość".

I tu mnie masz - jestem dystrybutorem Bose :D Zresztą skoro już odnosisz się do wpisów, wystarczy prześledzić twoje posty - tzn. 90 % wyprodukowanych w tym temacie farmazonów i 10 % w zakładce kino domowe na temat amplitunerków i odtwarzaczyków dvd by docenić kunszt doświadczenia i fachowości....

EOT jak dla mnie i nie zapomnij powtórzyć jeszcze raz swoich mądrości !

to moze ja sie wypowiem. mam pokoik 10m2 i tez kiedys szukalem zestawu stereo. kupilem wzmacniacz sonyfa30es i kolumny amerykanskie infinity rs3000. do tego solidne ciezkie podstawki na allegro, robione. gralo to poteznie, swietny bas z kolumn zamknietych, stereofonia niezla na ile pozwalal pokoj, troche zbyt meczaca z biegiem czasu gora. bylo bardzo fajnie, no ale troche to miejsca zajmowalo. moze gdzies znajde fotki jak to wygladalo. z biegiem czasu zafascynowaly mnie sluchawki i tu sobie zbudowalem tor. kolumny i wzmak sprzedalem a kupilem bose companion3. porownujac z pamieci roznica jest naprawde nieduza i naprawde nie ma sie czego wstydzic. w pokoiku jest duzo wiecej miejsca:) w koncu mowimy o GLOSNIKACH KOMPUTEROWYCH a nie sprzecie hifi z dizelonymi klockami. nie wiem po co takie posty z duza dawka agresji. mozna kupic tansze t3 czy tez wspomniane swnasy z mozliwoscia zwrotu i sie samemu przekonac czy to komus wystarcza czy nie, a nie kierowac sie tak bardzo radykalnymi opiniami na ww urzadzenia. jak zainteresowani mieskzja w poblizu Katowic to moga sie wprosic i posluchac u mnie przed zakupem.

The Protagonist DAC by McGyver, Dynaco ST35, Hifiman HE5LE:)

Agresja jest typowa dla teoretyków, którym w głowie się nie mieści, że takie popierdółki mogą grać...będą więc produkować steki bzdur, bo im się coś wydaje...choć koło tego nie stali.....

zyzio - pitolisz

Na szczęście ujawniłeś źródło swego widzenia świata - jesteś u podstaw skrzywiony a agresję to se wsadź w buty i naucz się sprzedawać unikając wymądrzania się.

Twoje zachowanie to klasyczna projekcja - wmawiasz innym ludziom własne cechy. Tymczasem gnasz na pasku marketingu jedynie słusznej ideologii i podajesz pseudoargumenty.

Ja w pisaniu tego, co piszę nie mam żadnego interesu - no może poza tym, że internet staję się co raz większą spluwaczką ludzkości i nie akceptuje ludzi takich jak ty - motywowanych partykularnym interesem.

Niestety kilku już takich spotkałem - zresztą co raz trudniej o obiektywne opinie. Na jednym forum Bose, Bose, Bose na innym (nazwy nie wymienię) zbanowali znajomego za pisanie prawdy o produktach koncernu Harman Kardon)

Za wszystkim stoją intersiki - daruj więc sobie obelgi inne buractwa bo kto potrafi, to czyta między wierszami. Ilośc twoich postów mówi o tobie wszystko.

Zrobiłbyś wiele by by jak najwięcej pod siebie garnąć. A ja mam to gdzieś - stać mnie za własne pieniądze na testy i weryfikowanie takich jak ty i tych podszytych interesikami teorii.

Do tego mam uszy na swoim miejscu i wiem co słyszę. Te twoje bose zestawy to dla mnie przeciętność a jak na kasę to 3+ co najwyżej i tyle.

Poza wszystkim nie muszę zarabiać klepiąc bzdury na forach.

Agresja jest typowa dla teoretyków, którym w głowie się nie mieści, że takie popierdółki mogą grać...będą więc produkować steki bzdur, bo im się coś wydaje...choć koło tego nie stali.....

David M

Poluzuj trochę - i wypróbuj zrobić, coś co sam zrobiłem podłączając dwudrożne kolumienki.

Spróbuj też czytać ze zrozumieniem... Zgadzam się - Bose są w czołówce - czy gdzieś pisałem inaczej?

Rozumiesz jednak różnicę pomiędzy jakością względną (np. względem ceny lub innego punktu odniesienia) a bezwzględną?

Przecież ja piszę jasno i trzeba mieć kłopoty z czytaniem ze zrozumieniem, by nie widzieć, że odnoszę się do zestawów modyfikowanych. Podoba ci się brzemienie C2 lub C3? to OK.

Natomiast ja twierdzę, że za połowę ceny uzyskam dźwięk na tyle wyraźnie lepszy, że nawet człowiek któremu słoń na ucho nadepnął nie będzie miał wątpliwości, co do tego wątpliwości.

Nawet zyzio musiałby dostać mega zaparcia by nie przyznać mi racji. No ale ON wie lepiej, bo to co ja proponuję jest nie w smak komercyjnym tendencjom.

Co ciekawe ja nie proponuję przeróbek mechanicznych, więc rozwiązanie jest banalne.

@ Pierwszy akapit.

Ma związek, bo takie teorie były lansowane przez Ciebie, parę stron wstecz, co jest KOMPLETNĄ BZDURĄ(jeśli nie pamiętasz mogę Ci przypomnieć, ale myślę że chcesz sobie oszczędzić wstydu). Kolejną bzdurą jest wg. mnie wymienianie satelit w zestawach 2.1 na choćby najmniejsze monitory pasywne. Ale o tym poniżej.

@ Dalsza Twoja część wypowiedzi.

Przecież można to porównać do tego jakby jeść znaną Nam bułkę z Fastfooda(jakiś niedrogi zestaw audio do którego mamy zaufanie, coś pokroju Logitech/Creative), gdzie w środku zamiast znanych Nam lubianych choć niezdrowych składników(znany Nam dźwięk, bez rewelacji, ale nie drażni), nafaszerować ją tym co Nam zostało(dokupujemy zew. pasywne monitory i całe strojenie kolumn idzie się kochać). Może komuś to będzie smakowało(stwierdzi że ta Bułka z byle czym jest nawet dobra), ale myślę że większość powie(nie, to nie ten sos, to nie ten smak, gdzie się podziała umowna spójność dźwięku zestawu).

Kończąc, wg. mnie w kategorii zestawów multimedialnych o niewielkim wymiarach(nie mówię tu teraz o Microlabie i innych podobnych firmach które sprzedają normalne aktywne monitory, na które trzeba mieć trochę wolnego miejsca), wg. mnie i nie tylko mnie Bose są w czołówce jeśli chodzi o dźwięk.

zyzio - pitolisz

Na szczęście ujawniłeś źródło swego widzenia świata - jesteś u podstaw skrzywiony a agresję to se wsadź w buty i naucz się sprzedawać unikając wymądrzania się.

Twoje zachowanie to klasyczna projekcja - wmawiasz innym ludziom własne cechy. Tymczasem gnasz na pasku marketingu jedynie słusznej ideologii i podajesz pseudoargumenty.

Ja w pisaniu tego, co piszę nie mam żadnego interesu - no może poza tym, że internet staję się co raz większą spluwaczką ludzkości i nie akceptuje ludzi takich jak ty - motywowanych partykularnym interesem.

Niestety kilku już takich spotkałem - zresztą co raz trudniej o obiektywne opinie. Na jednym forum Bose, Bose, Bose na innym (nazwy nie wymienię) zbanowali znajomego za pisanie prawdy o produktach koncernu Harman Kardon)

Za wszystkim stoją intersiki - daruj więc sobie obelgi inne buractwa bo kto potrafi, to czyta między wierszami. Ilośc twoich postów mówi o tobie wszystko.

Zrobiłbyś wiele by by jak najwięcej pod siebie garnąć. A ja mam to gdzieś - stać mnie za własne pieniądze na testy i weryfikowanie takich jak ty i tych podszytych interesikami teorii.

Do tego mam uszy na swoim miejscu i wiem co słyszę. Te twoje bose zestawy to dla mnie przeciętność a jak na kasę to 3+ co najwyżej i tyle.

Poza wszystkim nie muszę zarabiać klepiąc bzdury na forach.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Przecież ja piszę jasno i trzeba mieć kłopoty z czytaniem ze zrozumieniem, by nie widzieć, że odnoszę się do zestawów modyfikowanych. Podoba ci się brzemienie C2 lub C3? to OK.

Natomiast ja twierdzę, że za połowę ceny uzyskam dźwięk na tyle wyraźnie lepszy, że nawet człowiek któremu słoń na ucho nadepnął nie będzie miał wątpliwości, co do tego wątpliwości.

A można wiedzieć jak za połowę ceny Companion 2 uzyskać dźwięk na tyle wyraźnie lepszy, że nawet słoń nie będzie miał wątpliwości? Bo chętnie się zaopatrzę w taki wynalazek.

pisz na priva - nie mam ochoty na dyskusję z akwizytorami

A można wiedzieć jak za połowę ceny Companion 2 uzyskać dźwięk na tyle wyraźnie lepszy, że nawet słoń nie będzie miał wątpliwości? Bo chętnie się zaopatrzę w taki wynalazek.

no i mi witki opadły xDD totalny odjazd xD nawet nie trzeba być w temacie żeby się śmiać xD

@matheo jak masz kminić to publicznie, bo np ja chętnie posłucham. i potomnym też się może przydać. nawet w szaleństwie potrafi być logika :)

Edytowane przez varamir

mi slon na uszy nie nadepnal. ostatnio bylem u Macgyvera i wiem co to wysokiej klasy dzwiek, przy ktorym wieeele sprzetow z budzetowki, sredniej, a pewnie i wyzszej polki moze sie schowac. pamietajmy jednak, ze piszemy o glosniczkach komputerowych i tego sie trzymajmy. nikt trezwo myslacy nie musi nic nikomu na sile udowadniac ;)

The Protagonist DAC by McGyver, Dynaco ST35, Hifiman HE5LE:)

pisz na priva - nie mam ochoty na dyskusję z akwizytorami

Mogę na priva, ale chyba lepiej tu, w końcu byłaby to ciekawa informacja pewnie dla większości osób przeglądających ten temat.

A co do akwizytorów, to nie wiem dlaczego wszędzie mieliby być akwizytorzy... Spokojnie :) Jak mi się podoba dane urządzenie, to je chwalę, a zapewniam, że żadnych profitów z tego nie mam. I na tym chyba polega sens forum, na wymienianiu się opiniami, prawda?

@ Matheo

Ukryta Zawartość

Góra raczej nie będzie krystaliczna (na jakiej częstotliwości kończą przetwarzanie te głośniki ? ... 15 Khz ... 12khz? - wersje ogromnie optymistyczne ... i jeśli osiągane to z niezłymi zniekształceniami)- to po prostu kolejna audiofilska zabawka.

Ukryta Zawartość

Na stronie 11 jest ładny wykres ... od 40 Hz do 20 khz przy ~2,5dB spadku ... z jednego głośnika ? - jeśli tak to musi nieźle to barwić

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Kyle

Dla mnie sens forum jest oczywisty, więc dajmy spokój z takimi tekstami. Dla kogo nie jest? - zapraszam do przejrzenia tego wątku tak ze 10 stroniczek do tyłu. Znafcuf nie brakuje i nie starają się ukrywać.

Ja też nie handluje sprzętem więc czasem się odezwę bo krew mi się burzy od czytania pierdół wypisywanych przez tutejszą akwizycję. Co nie oznacza, że każdy jest akwizytorem więc nie wypaczaj obrazu rzeczywistości.

Mogę na priva, ale chyba lepiej tu, w końcu byłaby to ciekawa informacja pewnie dla większości osób przeglądających ten temat.

A co do akwizytorów, to nie wiem dlaczego wszędzie mieliby być akwizytorzy... Spokojnie :) Jak mi się podoba dane urządzenie, to je chwalę, a zapewniam, że żadnych profitów z tego nie mam. I na tym chyba polega sens forum, na wymienianiu się opiniami, prawda?

varamir - miałem już z tobą "przyjemność" dyskutowania tak gdzieś ok. 20 stycznia b.r. w tymże wątku, więc daruj sobie wszelkie iksy...

Rzeczywistość tamtego czasu pokazała, że dialog jest ci niezwykle obcy a teraz dochodzi do tego jeszcze amnezja. Jeśliś ciekaw o co chodzi to przypomnij sobie dyskusję sprzed ok. 30 dni i nie sil się na dowcip.

Albowiem kiepski z ciebie dofcipas.

no i mi witki opadły xDD totalny odjazd xD nawet nie trzeba być w temacie żeby się śmiać xD

@matheo jak masz kminić to publicznie, bo np ja chętnie posłucham. i potomnym też się może przydać. nawet w szaleństwie potrafi być logika :)

no cóż... nic dodać nic ująć - skomentowane perfekcyjnie.

Góra raczej nie będzie krystaliczna (na jakiej częstotliwości kończą przetwarzanie te głośniki ? ... 15 Khz ... 12khz? - wersje ogromnie optymistyczne ... i jeśli osiągane to z niezłymi zniekształceniami)- to po prostu kolejna audiofilska zabawka.

Ukryta Zawartość

Na stronie 11 jest ładny wykres ... od 40 Hz do 20 khz przy ~2,5dB spadku ... z jednego głośnika ? - jeśli tak to musi nieźle to barwić

Ukryta Zawartość

Witam, szukam jakichś głośników do komputera/konsoli z górnej półki. Czyli gry, filmy i muzyka (praktycznie każdy rodzaj). Mam pokój jakieś 12m2 i szukam raczej 2.1/3.1. Na 5.1 nie mam miejsca ani nie mam gdzie ich zamontować. Głośniki nie mogą też być duże, ponieważ zależy mi na mobilności i żeby nie zajmowały całego biurka.

Co myślicie o tych:

1)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Nigdzie nic nie znalazłem o tych jbl, a przynajmniej na papierze wyglądają dość ciekawie.

2)Focal xs. Plus, że mają ten dock na iphona i zbierają chyba dość dobre recenzje.

3)Bose Companion® 5. Nie wiem czy działają z PS3.

4)Teufel Concept D 500 THX

Ukryta Zawartość

Nie muszą to być koniecznie te głośniki, które wymieniłem.

Głośniki JBL mają wyjście optyczne. Focal i bose są na usb. Te ostatni mają chyba tylko wyjście na jack i za bardzo nie wiem jak to podłącze do PS3. Do tego nie wiem czy focale i bose będą działać z konsolą.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi