Skocz do zawartości
IGNORED

PIONEER SE-500 PIEZOELECTRIC HEADPHONES

Korwin

Rekomendowane odpowiedzi

Osobiście miałem SE 300 a kolega SE 500. Róznica - potencjometry w 500. Bardzo porządne,niedrogie ale męczące łeb (bo głowę miał Einstein) po dłuższym odsłuchu. Słuchałem na piecyku Amstrad,gramofon jakiś PRL i myślałem wtedy,że miałem gwiazdkę z nieba słuchając Pictures of the City z nowiutkiej In the wake of Poseidon....

high molecular polymer film diaphragm (cristal folie)

low impedance (chyba 4-16 ohm, taką mają podobne 700),

maximum input power:30V,

sensitivity:100dB/3V,

20-20khz,

Pierwsze w historii słuchawki z memraną z high molecular polymer. Produkowane w latach 74-79.

Drugi od góry model słuchawek w katalogu z 74r. Seria słuchawek studyjnych

Monitor10 (stare), SE-100, SE-700, SE-500 (niektórzy twierdzą, że są lepsze od 700) ,uważane są za najlepsze słuchawki jakie kiedykolwiek wyprodukowała firma Pioneer

Nacieszyłem się nimi dokładnie 1.5 dnia i wymieniłem na Manty 4000 [firma japońska wyjątkowo nieciekawa na pograniczu no name ale słuchawki bardzo dobre niskoomowe 2 x 8 Ohm papierowe membrany o uczciwej średnicy (Mant dostałem dwie pary - wada niby mocny twardy ale łatwo rozlatujący się pałąk)

Pozdrawiam

Zbyszek

Tydzień temu kupiłem pre line/słuchawki Vincenta,lampowy-KHV -1. Jest po prostu jak pedziała moja squaw - uroczy i porządnie brzmiący. Wątek o słuchawkach jest tak długi,że nie che mi się kopać. Doradżcie pls Korwin i StefanB słuchawki w przedziale 500- 1000 zet. Typy zamknięte i otwarte.

Dane ze źródeł. Przejrzałem katalogi katalogi Pioneera 72-80 , by podać dane. W 73 były jeszcze inne, a w 78 już pojawiła się następna linia.

Zildjian. Ja jestem tylko przekaźnikiem. Reklamację proszę kierować for Pioneer Europa. że w niemiecko, angielsko i holendersko języcznych katalogach na 73r. nie umieściły zakupu twojego brata.

Słuchałem 700, a jak grają pięćsetki?

StefanB

Take it easy, miło było wspomnieć jak wracał z hifi i mnóstwem płyt. Na pewno sierpień '73. A teraz z Prezesem WS i AdamemHiEnd słuchają Roda Stewarta w lepszym świecie.

Jeśli pamiętam pomiędzy moimi a 500 nie było różnic brzmieniowych - tylko potencjometry.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.