Skocz do zawartości
IGNORED

Poradnik Stolarza

senicz

Rekomendowane odpowiedzi

marosik

Pewnie myślisz o firmie Stiga. W kosach szybko padały wały korbowe , a to że dają 3 lata gwarancji o niczym tak naprawdę nie świadczy.

W czasie kiedy Mercedes dawał rok gwarancji Daewoo dawało trzy:-)

Może trochę płaci się za marke , ale płaci się też za doświadczenie jakie stoi za taką firmą , która siedzi w temacie od 1926 roku.

Ralf_U, 28 Mar 2007, 17:38

>Piłą spalinową można w prosty sposób uzyskać skosy takie jak stosuje firma Avalon a o wycinaniu

>otworów pod głośniki nawet nie wspominam.

W chirurgi też znajduje zastosowanie;-)

Może ktoś napisze coś o tym kto do pilarki kupił sobie także specjalne spodnie i buty zabaezpieczajace przed urazami mechanicznymi (specjalnie zbrojone włóknem niekoniecznie z kevlaru) -pochwalcie sie Panowie rodacy

pozdrawiam

Rafaell

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

• 1 miesiąc później...

senicz chyba kupiłeś zwykłą płytę meblową więc tak okleina to jakieś tworzywo a nie papier czy naturalna okleina wikol złapie ale kiepsko chyba ze zedrzesz i nie papierem tylko strugiem zdzierakiem /robi rowki w obrabianym materiale /

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

dbx

Jeżeli ta ścianka nie jest przyklejona to możesz na obrabiarce CNC, podejrzewam że może to trochę kosztować , bo usługi na tego typu maszynach tanie nie są (wiem bo często korzystam)

Jak skrzynka jest w całości to możesz frezarka spróbować.

marko3T, 20 Maj 2007, 20:09

>

>Jeżeli ta ścianka nie jest przyklejona to możesz na obrabiarce CNC, podejrzewam że może to trochę

>kosztować , bo usługi na tego typu maszynach tanie nie są (wiem bo często korzystam)

>Jak skrzynka jest w całości to możesz frezarka spróbować.

no tak, tylko chodzi mi o to, jakim frezem, jaki ma mieć profil, kształt. Oglądałem frezy w sklepie i żaden nie był przystosowany do skrawania gładkich powierzchni

>marko3T, 20 Maj 2007, 20:09

>>Jeżeli ta ścianka nie jest przyklejona to możesz na obrabiarce CNC, podejrzewam że może to trochę

>>kosztować , bo usługi na tego typu maszynach tanie nie są (wiem bo często korzystam)

>>Jak skrzynka jest w całości to możesz frezarka spróbować.

marko3T, nie ma takiej potrzeby , niepotrzebne koszty, wystarczy lekko przeszlifować grubym,ostrym papierem a następnie kleić używając kleju poliuretanowego, np.Icema.

henrykpiątek, 20 Maj 2007, 22:43

>marko3T, nie ma takiej potrzeby , niepotrzebne koszty, wystarczy lekko przeszlifować grubym,ostrym

>papierem a następnie kleić używając kleju poliuretanowego, np.Icema.<

oj, henrykpiątek, raczej nie kumasz w czym rzecz, piszę , chcę pogłębić płaszczyznę pod maskownicę by mogła się w niej schować i krawędzie tego pogłębienia muszą mieć ostre brzegi

dbx, 20 Maj 2007, 22:54

>oj, henrykpiątek, raczej nie kumasz w czym rzecz, piszę , chcę pogłębić płaszczyznę pod maskownicę

>by mogła się w niej schować i krawędzie tego pogłębienia muszą mieć ostre brzegi

Nastąpiła jakaś pomyłka, odpowiadałem na ten wpis- senicz, 20 Maj 2007, 17:10

>Kupilem w castoramie plyty wiorki ale oklejone bialym czyms. Czy to mozna kleic zwyklym wikolem?

Co do meritum, to tak jak radzi marko3T.

tak wygląda - może być cieńszy ;).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Frezy, do wyboru ,do koloru.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.