Skocz do zawartości
IGNORED

Profesjonalny Duplikator JVC BR-7000ERA

Rekomendowane odpowiedzi

Do Jackka 011 i Maga

Jacku nie ustające Sto Lat dla Ciebie Niech Ci Gwiazdka Pomyślności Nigdy Nie Zagaśnie.

Panowie ja mam naprawdę nierówno poukładane klepki pod sufitem. Założyłem nowy temat Analogowy Helikalny Zapis Dźwięku, piszę dlaczego jeśli można jeszcze porównywać zapis ukośny przy 1/2 normalnego przesuwu z zapisem wzdłużnym; to przy przesuwie pełnym wzdłużny w przedbiegach wysiada

Pozdrawiam

Zbyszek

Witajcie

Nie skończyłem jeszcze zabawy w naprawianie UHERa CR 1601 (to jeden z tych oplutych modeli - niestety się w pełni zgadzam), a tu już mnie coś dźgnęło w samo podbrzusze, bo zaczęliście pisać o takich "śmiesznych magnetofonach" i o takich rewelacyjnych efektach dźwiękowych, a najgorsze, że padło określenia miejsca - Okęcie - co mnie już poruszyło do żywego, bo to o rzut beretem od mojej roboty.

I jakiś robal - chyba zazdrość takiej okazji - zaczął drążyć mi szare komórki. Nie wiem do czego to może doprowadzić, bo rodzina by już chyba na mój widok na odległość zaczęła pokazywać mi na czole takie duże kóka, ale sprzęt budzi szacunek już swoim wyglądem. Fakt, że trzeba wzmoćnić strop (moją podłogę) i przebudować meblościankę, ale strasznie mnie zaczęło kręcić.

Pozdrowienia od niezdecydowanego z najlepszymi życzeniami błogiego rozkoszowania się dźwiękiem dla zdecydowanych.

kajuja

Witaj

Zrób to co ja zrobiłem nawiąż kontakt przez PW z Jackkiem011 i Markiem-41 odpytaj Ich z całości Oni już ten sprzęt mają i korzystają z niego kupić dwa sprawne egzemplarze tak jak ja to zrobiłem daje to możliwość jako takiego montażu przy trzech byłaby to rozkosz ale waga 3 x 20 =60 kg cena 3 x 50 = 150 złp czyli 1/4 ... 1/2 przeciętnego trójgłowicowego na zwykłe CC. Życzę mądrej i błyskawicznej decyzji i zakupu w poniedziałek

Pozdrawiam

Zbyszek

Mag>Bardzo dziękuję za życzenia.To niezwykłe uczucie dostać życzenia od kogoś kogo się nie zna osobiście, ale o podobnym sposobie pojmowania świata, podobnych zainteresowaniach - ten internet tyle zmienia w kontaktach międzyludzkich - można tyle dobrego zrobić dzięki temu dla innych - miłe - naprawdę. Dzisiaj przejechałem samochodem sporo kilometrów i pogoda wściekła, chyba aspiryna mnie czeka. Muszę też sprawdzić czy Marek-41 na rację z tym nagrywaniem na JVC w wercji HIFI przez RCA - intryguje mnie to od wczoraj , a nie miałem czasu. Zaraz się za to wezmę. Mag> jeszcze raz - bardzo dziekuję za życzenia z południa Polski. Pamiętam, że interesował cię Mechlabor - w kwietniu myślę - jak Bozia da podzielę się wrażeniami. Teraz JVC króluje jako najlepiej nagrywający analog - bije wszystko na łep na szyję, ale to tak skomplikowane urządzenie, że boję się, że nikt tego nie naprawi jakby przyszło co do czego. Wszak jest Korwin i Ty i inni - może razem sobie jakoś poradzimy. Pokłony raz jeszcze - Jacek

Kiziaj Psiny Liż Rodzinę ili na abarot

Kup dwa sztuka sprawna 50złp Marek-41 zna tam drogę odpytaj, ja mam dwójkę, On mi je załatwiał.

Pozdrawiam

Zbyszek

PS. Na 240 -masz cztery godziny idealnego zapisu a nie 8 dobrego jak na innych HiFi (S)VHS

Korwin

Mozliwe że zamiast kupowac tego duplikatora rodem z sagi STAR WARS powinienem udac sie do lekarza.Takiego od głowy lekarza ...Dojdzie do tego że wstawię do pokoju jakiś stół realizatorski ze studia i na obiady bede jadł spagethi z tasmy matki...hehehe.A w sumie rozwód to kosztowna rzecz i córke mam nieletnia .Tak sie skonczy moja przygoda z tasma magnetyczna...To juz obłed lekki że tak nazwe to skromnie.Dziecko juz sie nie odzywa bo sie wstydzi przed kolezankami tych decków ze smietnika .

Grundig High Fidelity

No Panowie! Marek-41 ma rację!Można nagrywać audio HIFI przez RCA. Początkowo pod wpływem tego urządzenia odjęło mi rozum. Myslałem, że tylko XLR nagra audio HIFI. Ale nie tylko - Trzeba przełącznik wyboru sygnału wejściowego ( z tyłu - pierwszy z prawej strony) przastawić na dolne położenie i zaczyna działć RCA HIFI. Oczywiście przełacznik z przodu - musi być ustawiony na HIFI - sensu nie ma inaczej. Więc mamy dwa wejcia HIFI - jedno - RCA i drugie XLR! Spiąłem dwie sztuki JVC kabelkami RCA - przenosi sygnał bez słyszalnej straty. Niepokoi mnie jedno zjawisko. Nagranie dokonane przy pomocy duplikatora ma niesamowitą - analogową jakość i dynamikę, ale pojawia się w bliżej nieokreślonych momentach jakiś trzask. Słychać to tak jakby na płycie winylowej igła przesunęła się po uszkodzonym rowku - taki identyczny trzask - nieregularnie - trzasku oczywiście w oryginalnym nagraniu nie ma. Na taśmie jest. Marek-41 - masz takie coś. Koledzy może to trzeba wyczyścić. Myśle o torze przesuwu. Czym - spirytusem - metalowe części , a wodą z mydłem - gumowe rolki? A może to inna przyczyna - jakaś elektrostatyka - tak jakby się coś elektryzowało? Aha - i problem dotyczy tylko zapisu HIFI - nagrywanego helikalnie.Gdy nagram przy pomocy głowicy statycznej - trzasku nie ma. Nie jest to wielki problem bo jakość nagrania powala, ale te trzaski nie są normalne. Ot takie pierdzenie co jakiś czas. Co Wy na to?Pozdr - Jacek

Mzawek>Żaden lekarz - rozsądek mówi żeby kupić to urządzenie. Jest nie tylko doskonałe do zapisu dźwięku, ale także piękne - naprawdę na żywo robi wrażenie. Co prawda wielki i ciężki, ale to zaleta.Jak operuje się przyciskami - nawet nie drgnie - on musi być ciężki.To nie zabawka z pewexu i to nie są żarty jak widziałeś jego bebechy. Jak lubisz nagrywanie na taśmy - to jest to! A rodzinę trzeba przekonać. Gorzej chyba byłoby, gdybyś miał swoich bliskich przekonać do kupienia płaskich srebrnych kabli głośnikowych za 32000 zł - długość - 8m, albo wkładki gramofonowej za 33000 zł. JVC jest wart tego by go mieć i cieszyć się pięknym dźwiękiem i wyglądem. Bardzo polecam Ci ten sprzęt - jacek

PS Cały czas u mnie gra od chwili zakupu.

juz wysłałęm e-mail do sprzedającego.Postaram sie go zakamuflowac w domu jakos.Moze powiem ze to urzadzenie zapisu mojego cisnienia tetniczego podwyzszonego.Na recepte...

Grundig High Fidelity

Przemycie nikomu jeszcze nie zaszkodziło czask może być albo elektrostatyczny albo rośnie napięcie następuje przebicie i dup i apiat' rośnie napięcie i dup.

Pozdrawiam

Zbyszek.

A ja zbieram na transport Pocztą Polską tani on nie jest 20 kg 3 dychy Servisko 54 złp [odpada]

Jacekk011

Widok tego sprzetu profesjonalnego nie robi na mnie wrazenia.Pracowałem w firmie produkujacej filmy dla potrzeb edukacji,Bywałem czesto na Chełmskiej w wytwórni filmów.Inna sprawa ze wtedy interesowały mnie inne rzeczy.

Grundig High Fidelity

co do tasm VHS to najlepsze w tamtym okresie były tasmy fuji( 92-95).B.ciezkie obudowy,doskonałe i pewnie juz zupełnie niedostepne.TOP zupełny,najlepszy obraz. inne nie wypadały dobrze (basf, panasonic itd) tasma kiepska i gniotły sie jakos.Te FUJI zostały mi do teraz w pamieci.Pare lat temu wyrzuciłem z 10 ( raz nagranych)do smietnika do k**wy nedzy.

Grundig High Fidelity

o mnie | ignoruj | PW

stat: 732 / 1921 / 0

10 Mar 2007, 21:06

Do Mzawka

Po...j Ci quadrofonia, masz tylko jedną parę uszu na głowie.

Dobranoc

Zbyszek

sam nie wiem ...Ale chce go

Grundig High Fidelity

Zeby nagrac kiedys dobrze tasme vhs trzeba było zachodu troche.Korektory podstawy czasu i inne pierdoły.pamietam te u-matic sony .Było zabawy

Grundig High Fidelity

Witam.U mnie niema żadnych trzasków.tylko czasami wyłączająca się zamrażarka generuje skok napięcia,ale to nawet sprzęt znosi bez protestu.

Co do tych dwóch sztuk,które są u mnie ,a powinny byc jak najszybciej u Korwina to mam apel.

Może ktoś z zaprzyjaznionych osób wybiera sie na trasę Kraków-Warszawa i mógłby przewieśc te zaledwie 40 kilogramów.Uszczęśliwiło by to co najmniej dwie osoby.Pozdrawiam.

Zbyszek!No tak może i rośnie napięcie, ale gdzie?....... widziałeś te bebechy? Do końca życia nie znajdę gdzie rośnie jak ktoś z Was nie pomoże to będzie tak pierdziało, a może samo się ustatkuje. Te sprzęty długo stały w magazynie. Jak ktoś z Was też to zauważy w swoim JVC - dajcie znać. Zbyszku! ta poczta - to zdzierstwo - znam też ten ból. A co jakby trzeba było Mechlabora pocztą wysłać? - Dobrze, że Kielce niedaleko. Kiedy Marek-41 ci to wyśle - potrzebna pomoc do rozpracowania sprzętu.Pozdr - Jacek

I jeszcze jedno.Na saskiej kępie znalazłem sklep w którym są taśmy VHS nowe i to z 8 typów.Zobacze jakie i dam znać.Są też kasety compact,żelazowe i chromowe.

Marek-41> Mnie też- czyli Trzy osoby by to uszczęśliwiło. Taki transport byłby najlepszym rozwiązaniem. Ja mogę pomóc przybliżyć te sztuki na południe. Będę w Warszawie w poniedziałek i wracam zaraz do Łowicza - to 80 km bliżej. Może ktoś podwiózłby dalej. Mogę ewentualnie trochę podjechać jeszcze na południe - np do Łodzi.Trzeba to szybko dostarczyć Korwinowi.

Panowie!!Ale byłoby pięknie jakby udało się ten sprzęt dostarczyć Korwinowi bez korzystania z usług poczty i innych kurierów pomóżcie. Marek-41 ma świetny pomysł. Można powiedzieć, że sprzęt do Łodzi dojedzie bez grosza zapłaty- biorę to na siebie - kto dalej.......

jestem pusty finansowo ale se kupie ,nie bede palił z tydzien lub nawet półtora tygodnia.jade do starego mieszkania i przejrze piwnice .Miałem jeszcze jakie vhs dobre .Wyrzuciłem kasety z szafy tylko...Tylko ze nawet kolumn nie mam do posłuchania

Grundig High Fidelity

Trzysta sztuk to mieli,ale mysle,że jeszcze kilkadzesiąt sprawnych egzemplaży tam jest.Oprócz tych w magazynie wypatrzyłem kilkanaście włączonych w studio.Zapytałem sie co z nimi i dowiedziałem się ,że nie są już używane.

Koszty kuriera zbliżą się do sumy,która Korwin zapłacił za te dwie sztuki,więc jak by sie udało to jakimś sposobem dostarczyć na miejsce to było by idealnie.Jestem do dyspozycji.

Panowie ten JVC nagrywa i odtwarza.Czy tylko nagrywa bo w sumie nic nie ma o tym.Z tyłu widziałem tylko wejscia zadnych wyjsc

Grundig High Fidelity

Panowie

Dyskusjów nie ma, kasę wysyłam z początkiem przyszłego tygodnia najpierw jedzie pierwszy w marcu a w kwietniu drugi . I tak nadużyłem potężnie dobroci Marka-41 . Jedno w tym wszystkim jest velmi heske, że stworzymy mocną grupę pracującą na sprzęcie w 100% kompatybilnym.

Pozdrawiam

Zbyszek

• Pokaż nowe odpowiedzi