Skocz do zawartości
IGNORED

Sony TA FB 820 R seria Q - jakie kolumny

IGNAC

Rekomendowane odpowiedzi

Oj, widzę, że Cię to dotknęło. Nie gniewaj się, też mam paździerze - w końcu mdf to tylko mocniej sprasowana płyta paździerzowa.

W Twoim programie graficznym też powinna być możliwość zmniejszania (900 x 900 piikseli maksymanie), a przy zapamiętywaniu jako jpg - możliwość wielostopniowej kompresji, tak żeby było nie więcej niż 100 kb. Musi się odać, chcemy zobaczyć te Twoje skrzynki.

zwolennik łagodności

witaj Adam. po kilku dniach słuchania nawet dalej mi sie podobają :) mają wykop i potrafią stworzyć scenę. bardzo ladnie brzmią na takiej muzyce jak Anna Dąbrowska, Mike Oldfield. Poprostu bajka :)

Troche gorzej jest natomiast z J.M Jarre. Czasami pojawia się lekkie przesycenie wysokich tonów. Stają się one momentami zbyt jasne, lekko nawet ostre. Ale nie syczące. Może to byc kwestia płyty ?

IGNAC

>Troche gorzej jest natomiast z J.M Jarre. Czasami pojawia się lekkie przesycenie wysokich tonów.

>Stają się one momentami zbyt jasne, lekko nawet ostre. Ale nie syczące. Może to byc kwestia płyty ?

To kwestia lekkiego tuningu...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

hehe och ten tuning. ale fakt juz nawet myslalem o wstawieniu cewki na wysokotonowca. to chyba załatwi sprawe. dodam ze zawsze słucham na "direct". nie lubie ingerować w ustawienia treble i bas

moze teraz sie uda

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

troche lepsza jakość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ignac - gratuluję wyboru, prezentują się naprawdę fajnie.

Czy mnie oko nie myli - tam stoi CD Pioneera? Jeżeli tak, to już zupełnie poważnie mogę Ci podpowiedzieć, jak relaywnie niewielkim kosztem wycisnąć z pionka to, co najlepsze.

A płytami Jarre'a bym się nie przejmował - są baardzo różnie zrealizowane. Niektóre brzmią okrutnie.

zwolennik łagodności

lenam - ano pionek ten CD. Adam radził soniaka ale wziąłem narazie pionka. zawsze to jeden pilot bo mam taki wielof z wzmaka. to podpowiadaj !! ale co do wysokich to i tak bym chetnie je lekko przyciął.

co do wyglądu tych eltaxów to faktycznie robią duze wrazenie jak na 800 zł :) ale i tez potrafią zagrać dużym dźwiękiem. scena i detaliczność to ich największy plus !!!! na 16m2 jak dam do 1/3 głośności to w całym pokoju rozchodzą się dźwięki !!! :) jest naprawde pieknie jak dla mnie. i zonie sie podoba !!! i córka (2 lata ma) mowi czasami "tatuś, gośniej, gośniej" :)

Nie wiem, jakie masz umiejętności elektroniczne. Prosta instalacja zegara z osobnym zasilaniem, wymiana op-ampów (u mnie AD797) i paru kondensatorów (zwłaszcza na wyjściu - u mnie BG-N) daje wyraźną poprawę. Po szczegółową poradę możesz spróbować się zwrócić do forumowicza o nicku usha.

Jeśli chodzi o kwestię "dzieciaki a audiofilia" to przyjąłem taką zasadę: zamiast gonić od sprzętu, od najmłodszych lat uczę obsługi. Moja córa jak miała 3 latka, obsługiwała sama już wszystko. Nigdy nie było żadnych szkód. Na piąte urodziny dostała własny sprzęt: końcówkę mocy z osobnym preampem, do tego kombo CD+magnetofon Sony i monitorki Mission. Sama o to dba, niczego nie psuje. Sprawdzona metoda.

zwolennik łagodności

umiejetnosci mam małe i wiedza mała. mam znajomego ktory sie zna. jesli te info ktore napisałes bedzie dla niego jasne to zrobi to.

no moja cora tez juz zna pare sztuczek z audio :) jednego sie narazie boje. otóz potrafi dosięgnąć do potencjometra volume :) i wie ze to glośność. i to jest najgorsze bo ona odrazu daje na maksa :)

juz zastanawiałem sie jak go zablokować :) albo położyć wzmaka na samej górze klocków :) wtedy nie dosięgnie

lenam, 23 Kwi 2007, 14:04

>Czekaj, pewnie się wymienia na nicki z McGvyerem.

jak mozesz!

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.