Skocz do zawartości
IGNORED

Sony TA FB 820 R seria Q - jakie kolumny

IGNAC

Rekomendowane odpowiedzi

Mówiłem, dozbieraj, i kup te używane AE za 1500zł. Miałem rację, bo teraz wracasz do tego pomysłu. Jednak IMHO najpilniejsza w Twoim zestawie jest teraz wymiana CD.

dokładnie tak adam. teraz żałuję ze nie kupiłem tych AE. serio. ok. cdka i tak musze wymienic, wiec od tego zaczne. a dalej zobaczymy, w kazdym razie kolejne kolumny w jakie bede celował to napewno AE, no chyba ze posłucham przy okazji cos lepszego. ale do dzis pamietam dzwiek z tych AE, wszystko mi pasowało :) !

dla mojej ciekowosci czemu dynaudio nie będą pasowały do mojego wzmaka ?

Dynaudio mimo swoich rozmiarów mają cholerne wymagania prądowe. Budżetowy bądź co bądź Pioneer nie poradzi sobbie wystarczająco dobrze z ich napędzeniem, i będziesz miał rozmazaną kluchę na basie.

Z Dynaudio poradziłby sobie na przykład wspomniany wcześniej Musical Fidelity A1X, tyle że kupienie niezdewastowanego egzemplarza w uczciwej cenie nie jest łatwe.

witam

dzisiaj pozyczam od kolegi do odsluchu cd rotela rcd 930 ax. dla porównania. mam nadzieje ze bedzie roznica w stosunku do pionka pd 501. ten rotel do sprzedania jest za 300 zł. nie jest to sony qs ale tez cena bardziej przystępna dla mnie. co sądzicie o tym cdku ?

Przede wszystkim nie będzie zamulenia, dźwięk nabierze rozdzielczości, srednica nasycenia, góra blasku, a bas konturu i trochę masy. Może Ci góra przestanie syczeć?

dlatego narazie nie kupuje tylko najpierw wypozyczam do testu. moje oczkiwania to przede wszystkim lepiej poukładany dzwiek, mniej sybilantów itp. zobaczymy. bo niby ten pionek 501 to slabiutki jest wiec moze rotel przyniesie znaczną poprawę

• 2 tygodnie później...

cd rotela juz mam, ciekawy jestem czy warto by było przesiążć sie z wzmaka pioniera A701 na to:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

co sądzicie ?

Ukryta Zawartość

witam serdecznych kolegów. jaki doradzicie mi tuner do moich klocków ? (przypomne - wzmak pionier A701, cd rotel rcd 930ax, kolumny eltax LR). budzet to 200 zł.

znalazlem cos takiego ale czy nie za słaby model ?:

Ukryta Zawartość

prosze o jakas poradę.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

no jak zwykle Adam stanął na wysokości zadania. siema !!! hula mi wszystko jak trzeba !!!! przesiadka na cd rotela wyszła na dobre. kiedys im dluzej sluchalem tym coraz to bardziej mi cos przeszkadzało. teraz jest odwrotnie !!!

pytanko moje adam, bo wymieniles dosc wysokie modele tunerów. rozumiem ze w zakup czegos z nizszej połki nie warto sie pchac ? np ten pioneer ktorego wymienilem czyli 20....

Weź któregoś 656. Niewiele droższe od 20... a znacznie lepsze. Na zdjęciach wprawdzie gówno widać, bo zdjęcia słabe, ale wyglądają niemal identycznie jak 676.

Możesz też wziąć Akai (świetny tunerek) lub Sony, i będziesz zadowolony.

aha adam. wiesz nie wiem jak to sie stało bo nie było mnie w domu, ale zona obslugiwala sprzet i ułamał sie przycisk open w CDeku :( no dziwne. nie wiem czy ktos tak grzebał wczesniej ale stało sie. orientujesz sie czy mozna cos takiego dokupic gdzies ?

witam. posiadam obecnie pożyczony od kumpla kabel sygnałowy IXOS. bede musiał go zwrócić. wiec musze cos kupić. co sądzicie o tym ? :

Ukryta Zawartość

dodam że IXOS w porównaniu z kabelkiem za 25 zł wypadł rewelacyjnie !!! pojawił się bas, detaliczność wysokich tonów, lepsza średnica. chciałbym aby nowy kabel nie był gorszy od IXOS-a.

Ukryta Zawartość

Kolega Ignac chcial sie ze mna umowic na odsluch ? :)

Ja to mam skromny sprzet ;-) moze zapytaj o zaproszenie do marekzawa.

Jesli dostapisz zaszczytu, bedziesz zaskoczony prezentacja dzwieku.

Kto wie, moze zawali sie Twoj poglad na swiat audio ;)

Taka wyprawa to musi byc przemyslana. Po takim odsluchu, zycie sie zmienia ...

pozdr

hybryd

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.