Skocz do zawartości
IGNORED

Artykuł 30 Konstytucji...

jar1

Rekomendowane odpowiedzi

Jar1 - a co, właśnie masz zostać matką???

Jak trafisz na Microsyfa to się soft będzie parę dni wlewał w ten hard...

Zastosuj moją metodę... Człowiek ma zdolność prawną od chwili narodzin. Czyli nie narodzony nas nie obchodzi, i tak nie jesteśmy w stanie o nim nic powiedzieć konkretnego –bo to jak się okazuje ani wątroba własna, ani przeszczepiana, ani wrzód na dupie czy inny rak niechciany... I skrob jak leci, dopóki nie wyleci! O! I problem rozwiązany.

>Qubric, jeśli prawo zaczyna kreować moralność, to już niedaleko fundamentalizmu.

Masz racje, nie można prawnie zagwarantować godności czemuś, czego samo prawo nie traktuje jako podmiot.

Zresztą nawet KK nie daje płodowi praw do godnego pochówku.

>jar1

Jestem tylko skromnym Syrianinem, a nie Duchem Swietym !

Ja tego czasu ze stoperem nie mierze !

Te 49 dni to czas pomiedzy dwoma wytryskami : spermy (z wiadomo czego !),

oraz DMT, z (wlasnie powstalej) - szyszynki !

Powstanienie cech plciowych, szyszynki i pierwszy "wytrysk" DMT ma miejsce wlasnie w 49 dniu !

Zeby bylo zabawniej, Tybetanska Ksiega Umarlych mowi, ze czas pomiedzy "wcieleniami" wynosi - TEZ rowno 49 dni !

Co sie dzieje z "softwarem" gdy "hardware" zostaje usuniety ?

Az boje sie pomyslec, mysle ze to spora katastrofa !

Na wybor "softu" zdaje sie nie mamy wplywu !

Zdaje sie, ze ciagle instaluja poprawione i uaktualnione wersje (tzw. "karma") np. : K 4.071 Golden Edition.

Ps. gdyby "soft" pochodzil z Microsoftu, za cholere nie chcialbym sie narodzic i miec gebe Billa G... !

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

>Ps. gdyby "soft" pochodzil z Microsoftu, za cholere nie chcialbym sie narodzic i miec gebe Billa

>G... !

I odkąd świat światem, ludzie ciągle się biją, kto i jaki ten soft ma tym napoczętym wlewać !

I dlatego Jar1 podałem zasadę rzymską. Prawo nie wzięło się z powietrza. Gdzieś u jego podstaw leżą najbardziej niewzruszalne normy zachowań ludzkich... Czyli właśnie moralność.

Oczywiście wielokrotnie już po ugruntowaniu i usankcjonowaniu reguł prawa trafiali się oszołomy, którzy tymże prawem wcielali w życie swoją moralność, katolicką, liberlaną czy socjalistyczną... W tym wypadku mamy do czynienia z wcielaniem nam moralności katolickiej, która jakoś tak pod względem stosunku do aborcji jest dziwnie bliska stalinizmowi - producentowi duszyczek na chwałę reżymu.

Jest z tego jedyne wyjście. Po prostu zlikwidować ustawę skrobankową. Raz na zawsze, bez żadnych zmian, liberalizacji, konstytucjonalizacji i pierdacji.

Państwo nie jest od rządzenia c*pami.

Chociaż....

Patrząc na obecny Rząd można mieć uzasadnione wątpliwości.

Qubric, 17 Mar 2007, 09:53

>I dlatego Jar1 podałem zasadę rzymską.

Gdzie Rzym a gdzie Krym. WY swoje prawa wywodzicie z Krymu a może wręcz z - Czelabińska!

>Prawo nie wzięło się z powietrza. Gdzieś u jego podstaw leżą

>najbardziej niewzruszalne normy zachowań ludzkich... Czyli właśnie moralność.

>Oczywiście wielokrotnie już po ugruntowaniu i usankcjonowaniu reguł prawa trafiali się oszołomy,

>którzy tymże prawem wcielali w życie swoją moralność, katolicką, liberlaną czy socjalistyczną...

Interesująca jest twoja FOBIA w stosunku do moralności katolickiej i akceptacja moralności Jowiszowej, Marsowej, Junonowej itd.

>Jest z tego jedyne wyjście. Po prostu zlikwidować ustawę skrobankową. Raz na zawsze, bez żadnych

>zmian, liberalizacji, konstytucjonalizacji i pierdacji.

WY to nic innego tylko byście likwidowali. Od likwidacji 20.000 w Katyniu i 8 mln na Ukrainie, do likwidacji ludzkich oszczędnośc, mięsa i cukru w sklepach!

>Państwo nie jest od rządzenia c*pami.

A c*py nie są od rządzenia państwem!

To do ciebie, Qubric!

oj obawiam się żeście wpędzili jarka w jego ukochane regiony anatomiczne, teraz już tak prędko od kompa nie odejdzie..

dla mnie najciekawsze jest to że na TYM tle coś tam drgnęło w gospodarce

jak wiadomo ta dzielna polska gospodarka od 2005 roku kręciła się SAMA, bez żadnego rządowego steru i sama robiła to nieźle

teraz postępowcy sugerują, że gospodarka jest mocno zależna od poruszania tematów abortowych

wzięcie za ryło dyskusji o aborcji- ma pomóc gospodarce, bo jednak (!!!!) rząd coś przy niej majstrował, na co nie miał ostatnio czasu, bo wszyscy w ministerstwach finansów i gospodarki byli przerzuceni na temat abortu

"weźcie się za gospodarkę, a nie dyskutujcie o aborcji"

jar1, 16 Mar 2007, 23:16

>Masz racje, nie można prawnie zagwarantować godności czemuś, czego samo prawo nie traktuje jako

>podmiot.

Przypomnę może tylko, że tym "czymś" był każdy z Nas.

>Zresztą nawet KK nie daje płodowi praw do godnego pochówku.

W takim razie to prawo należy zmienić. Ale szpitale już pozwalają na pochówek nieżywych ludzkich płodów.

ps. powinien Pan napisać "płodowi ludzkiemu"

henrykpiątek, 17 Mar 2007, 16:19

>Przypomnę może tylko, że tym "czymś" był każdy z Nas.

Jeśli już wkraczamy na taki śliski teren, to proszę sobie samemu zadać podstawowe pytanie: kim JA jestem?

Jeśli JA to już "to coś", to w chwili śmierci ciała JA też przestaje istnieć. A co w takim razie z pojęciem "Życia Wiecznego"?

jar1, 17 Mar 2007, 16:44

>Jeśli już wkraczamy na taki śliski teren, to proszę sobie samemu zadać podstawowe pytanie: kim JA

>jestem?

To takie proste. Jestem człowiekiem, zapewne byłem też już nim, kiedy byłem "tym czymś", dziewięć miesięcy przed przyjściem na ten świat, do Was. Rozumiesz Człowieku.

>Jeśli JA to już "to coś", to w chwili śmierci ciała JA też przestaje istnieć.

Zobaczysz.

>A co w takim razie z pojęciem "Życia Wiecznego"?

Też zobaczysz.

>To takie proste. Jestem człowiekiem, zapewne byłem też już nim, kiedy byłem "tym czymś", dziewięć

>miesięcy przed przyjściem na ten świat, do Was. Rozumiesz Człowieku.

No to jeszcze jedno pytanie, na które w kontekście wiedzy jaką podałeś, powinieneś odpowiedzieć łatwo: kim byłeś zanim Cię poczęto?

Henryku Piatku - na Twoim miejscu nie odpowiadałbym na ostatnie pytanie Jar1, ponieważ odpowiedź zabrzmieć musi zbyt jednoznacznie :)))

Na razie jedyna widoczną różnica bycia od nieobycia przed i po śmierci jest fakt, że możesz pisać niekoniecznie z sensem na tym forum. Wystaw sobie jednak czy koniecznie po tym tak celnie rozpoznałeś ze po prostu >jesteś człowiekiem

zygota jest juz czlowiekiem,tym nieprzekonanym zalecam 9miesieczna eksperymentalna jej hodowle w ciele partnerki/zony , hodowla ta powinna wszystko wyjasnic i rozwiklac watpliwosci...

widuje czesto wyskrobane narosle, czy jak to ktorys mundry nazwal, sa to ludzie ,ktorzy umarli zanim sie urodzili, a czy kosciol ich grzebie czy nie, nie ma nic do rzeczy....

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

A kurczak nie przeobrazi się w człowieka, polecam obserwację niedowiadkom :)))

Podobnie jak leżaca swobodnie wątroba, serce czy inny organ nie obrosnie ciałem i nie odbuduje organizmu.

Nie jesteśmy grzybami....chociaż jak tak czasami patrzę;)

Pozdrawiam

...chociaż, przed chwilą czytałem, ze na pewnej farmie jeden z kurczaków zostal współudziałowcem firmy i po kilku miesiacach wprowadził ja jako prezes na giełdę.

Ale to było w stanach - wiadomo kraj wielkich możliwości.

Pozdrawiam

Są trzy rodzaje ludzi,z których dwa pierwsze sa związane z różnymi opcjami politycznymi.

1.Ci,którzy są za likwidacją niechcianych i nienarodzonych ale za to są za ochroną tych,którzy z człowieczeństwa zrezygnowali z własnej woli i jednocześnie domagają się praw człowieka dla siebie.

2.Ci,którzy są za likwidacją tych,którzy z człowieczeństwa zrezygnowali ale za to są za ochroną niechcianych i nienarodzonych.

3.Ci,którzy są za ochroną wszystkich żywych istot.

Tu bym, Lancaster nie był taki pewien... Wkrótce bez problemu będzie można sprawić, że odrośnie każdy twój organ, albo nawet cały drugi Lancaster, wiec każda część Lancastera jest Lancasterem.

Trzeba to jakoś zapisać w konstytucji... Może coś w tekście o niezbywalnej godności wątroby od poczęcia???

Oczywiście bliźniakowanie Lancasterów nie stanie się w Polsce - obrończyni macic nienarodzonych pod rządami króla Chrystusa. Za duża konkurencja jednojajowych. Dlatego masz małe szanse na objęcie prezydentury i stanowiska premiera...

A z tym drobiem to możliwe, że kurczak mógł zostać prezesem. W końcu kaczki też potrafią się wgraćkać na całkiem wysokie stanowiska i to wcale nie w Ameryce.

Qubricu, przed nie byciem, nie byłeś jak sama nazwa wskazuje:)

Z tego też tytułu jak bardzo słusznie zauważyłeś nie mogłeś mieć żadnych praw...natomiast płód to tak jak pisałem nie jest ani 100% mami, ani tati tylko wypisz wymaluj przyszły Qubric, czy lancaster !

Tak było oczywiście "kiedyś", tyle, ze czas jest bardzo względną sprawą(no może nie dla mnie - wiadomo tajmismany;))

Bardzo ładnie opisał to Vlad...49 dzień - strzał DMT i mamy człowieka. W innym miejscu w zaparowanej szybie kuchennej słuchaczka radiostacji toruńskiej widzi aniołka i stawiamy ołtarzyk.

Tak sie należy przecież:)))

Co do klonowania...tak jak piszesz to bedzie lancaster bis, czy Qubric bis jeżeli taki kaprys....tylko po grzyba ?

Co jakiś czas(pewnie bardzo rzadko) i tak trafi sie identyczna kombinacja DNA jak jego własna.

To info na otarcie łez dla tych, ktorzy bardzo kochają swoje ego.

Pozdrawiam

A prawdziwa maupa nigdy nie przeobrazi się w człowieka,

polecam obserwację milosnikom teorii ewolucji,

niedowiarkom w geniusz prof. Giertycha !

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jar1, 17 Mar 2007, 17:04

>>To takie proste. Jestem człowiekiem, zapewne byłem też już nim, kiedy byłem "tym czymś", dziewięć

>>miesięcy przed przyjściem na ten świat, do Was. Rozumiesz Człowieku.

>

>No to jeszcze jedno pytanie, na które w kontekście wiedzy jaką podałeś, powinieneś odpowiedzieć

>łatwo: kim byłeś zanim Cię poczęto?

Nie podejrzewam Pana o brak rozumu i ogólnej wiedzy na ten temat, ale odpowiadam na pytanie zadane przez Pana-człowieka który jak sądzę ma świadomość swojego istnienia , tu i teraz:

- Napewno byłem jednym z miliona plemników w ciele mojego Ojca i jedną z komórek jajowych w ciele moje Matki.

ps 1. myślałem że Człowiek to rozumna , myśląca, inteligientna , a nawet przyjazna istota, w stosunku do drugiej, przynajmniej takiej samej istoty, nieważne w jakim stadium rozwoju ta druga istota się znajduje.

ps2. a może lepiej zapytaj swojego ojca i swoją matkę, w nawiasie (fiuta i c*pe) jak to napisał jeden z Naszych forumowych "kolegów".

ps3.

jar1, 16 Mar 2007, 12:12

>Jeśli już tak bardzo jesteśmy za bezwzględną ochroną życia ludzkiego, to należałoby również zakazać

>produkcji jakiejkolwiek broni, zakazać utrzymywania armii.. itd. Ponieważ wszystko to służy do

>zabijania ludzkiego życia. A o tym jakoś cicho.... Przecież z tego tytułu znacznie więcej ludzi

>ginie niż na skutek aborcji.

Akurat nie.Rzeczywiście stan Pańskiej wiedzy w tym temacie jest...

>Dlaczego więc tolerujemy taką hipokryzję ?

Dlatego że tolerujemy hipokrytów, też mają prawo do życia, mimo że ich hipokryzja objawiła się dopiero po narodzeniu i po tzw.pobraniu wykształcenia, jeszcze nawet nie "Giertychowego"

Dlatego że

Szkoda ze nie mozna "dopalac" istot czleko-podobnych,

ktorym, z jakichs przyczyn nie wyszlo to 49-go dnia !

Ciekawe jaki bylby efekt, gdyby podac modlacym sie w

Sejmie do Chrystusa Krola Polski - DMT w formie oplatka ?!

To by byla dopiero prawdziwa jazda ! :))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.