Skocz do zawartości
IGNORED

jaki IC do 2K dla mnie?

adamgdansk

Rekomendowane odpowiedzi

Sprzęt w "o mnie". No i zastanawiam się na co wymienić Abiogenesis. Chciałbym więcej powietrza, przestrzeni. Więcej kolorów i muzykalności. Żeby słuchało się z przyjemnością a nie analizowało poszczególnych składowych ;-))

Tara Air1? Transparent Ultra?

https://www.audiostereo.pl/topic/32000-jaki-ic-do-2k-dla-mnie/

moze troche offtopic, ale uwazam ze bardziej pomoze ustawienie odpowiednich ustrojow akustycznych. np dysperserow za kolumnami....

jako, ze sam jestem teraz w temacie aranzacji pomieszczenia stwierdzam - zmiany sa duzo wieksze niz zwykle mieszanie kablami;)

ELCO 999

Juz byla mowa w innym watku o tym kablu, ale jesli jeszcze zdazysz mozesz wypozyczyc

od "polskiego pioniera antykabli" - Marduka. Gosc ma nosa do wyszukiwania tego typu ciekawostek,

idac pod prad opiniom z gazetowych rankingow. Powiedzialbym, ze idzie pod prad papierowym liderom;)

Ja sam odsluchiwalem ELCO pare tyg. temu.

Marka slabo znana, chodzi po ok. 300USD na audiogonie z drugiej reki, a marduk chce go "desperacko" sprzedac by zdobyc fundusze na inny IC - najwyzszego Neotecha (glosnikowy juz kupil;) wkrotce robimy odsluch.

Neotech tez u nas slabo znany jest, a moze bardziej zaszkodzil mu pewien "dystrybutor".

Kabelek ELCO oferuje niesamowita barwe. Wielu ludzi skupia sie na analizie pasma nie dostrzegajac takich subtelnosci jak faktura dzwieku, definicja materialowej barwy instrumentu, emocje niesione przez ludzkie glosy.

Nie jest to IC ekstremalnie analityczny, ale precyzyjnie definiuje poszczegolne skladowe przekazu skupiajac sie na odcieniach i przestrzennych relacjach miedzy instrumentami . Brzmieniowo przypomina AudioNote lexus, (drozszych AN nie sluchalem w moim systemie) czyli barwa i zjawiskowa srednica. Zaryzykowalbym stwierdzenie, ze elco skupia sie na precyzyjnym oddaniu nastroju, emocjonalnych odcieni w glosach wokalistow. Srednica jest osadzona na dobrym fundamencie basowym. Bas jest precyzyjnie definiowany, z dobrym wypelnieniem i prowadzeniem, choc teraz wiem ile stracilem w przekazie uzywajac pasywki zamiast pre. Jesli Twoim priorytetem jest szybka, spektakularna jazda na basie to polecam Ci KCAG. Wracajac do ELCO - przekazowi towarzyszy pelna powietrza gladka gora, ELCO swietnie odslania detale, uderzenia w przeszkadzajki sa czyste, otoczone duza iloscia powietrza. Latwo stwierdzic, ze blachy to paiste lub zildjany a nie krowie dzwonki:) co jest cecha wielu kabli na miedzi. Ten kabel nie muli, ale tez nie atakuje jakas kaskada transjentow dlatego jego odsluchowi nie towarzyszy zmeczenie sybliantami czy monotonnie ostra gora. Sprawdzi sie z lampa, gdzie nasycenie jest pozadane i w systemie z tranzystorem, gdzie jest szaro i monotonnie a brak wypelnienia srednicy wyraznie daje sie odczuc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.