Skocz do zawartości
IGNORED

2 czy 2,5 drożne? wady i zalety...

bojaco

Rekomendowane odpowiedzi

Spoko foxbat, na pewno jest duza, 4 drzwiowa. Jestem właśnie po krótkim spięciu z McG na PW i teoretycznie powinienem być wpieniony jak okręt i korzystać z sytuacji żeby mu dowalić, ale nie skorzystam, a wręcz odwrotnie, nawołuję do ostudzenia emocji. Proszę też, aby moje wpisy nie były traktowane jako argument w sporze McG z Tomkiem Skurą, ja jedynie chciałem wymienić merytoryczne uwagi na temat tych głupich membran i od samego początku stanowczo podkreślałem że głośniki mogły być w jakiś sposób wadliwe choć na pewno nie z winy Akustyka i temat wpływu membran na fakt że głośniki nie grały wg. McG jak powinny nie jest istotny dla określenia czy rzeczywiście te głośniki były popsute czy nie. Przykro mi że górę wzięły emocje i sprawy potoczyły się w kierunku zaognienia konfliktu i dlatego apeluję o wrzucenie na luz. Właściwie wszystko i tak już zostało powiedziane, a nawet więcej niż wszystko i dalsza dyskusja na ten temat to niepotrzebne bicie piany. To tyle z mojej strony.

O, co to się porobiło. Człowiek pójdzie zjeść obiad, to już gówniarstwo z tego skorzysta i będzie się panoszyć.

Fotki? Po co? Przecież wszyscy tu są zgodni że nie chodfzi o wygląd tych membran, tylko o ich brzmienie. A brzmienia jak dotąd nie udało się sfotografować nikomu. No, ale jak już tak bardzo chcesz, to masz:

Zdjęcie Skana "z szafy"

zdjęcie samej membrany

zdjęcie membrany 9700 które ktoś kiedyś zamieścił na forum

I co, widać różnicę? Mój jest może mniej błyszczący, bo trochę leży i się przykurzył. Ważne jest natomiast jak gra, a tego fotki nie pokażą.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-3550-100001414 1179931075_thumb.jpg

post-3550-100001415 1179931075_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

McGyver, 23 Maj 2007, 14:01

>>W kwestii samego Akustyka - spytam tylko jakie to ma znaczenie gdzie leżał głosnik który był

>>wymieniany

>

>A ma znaczenie. Otóż Tomek twierdził, że kupił fabrycznie zapakowane głośniki, tymczasem prawda jest

>taka, że wcale takich nie kupił. Twierdząc to mijał się z prawdą. Kupił głośniki "z wystawy". A

>skoro wg. Ciebie nie ma znaczenia gdzie lezały te głośniki, i czy były zapakowane fabrycznie czy

>nie, to po co było ściemniać?

no to powiedzcie, jakie znaczenie dla głośnika ma to, gdzie leżał przed sprzedażą?

ARGOS 23 Maj 2007, 10:29

Posiłkowałem się stroną madisound, a konkretnie:

Ukryta Zawartość

I wygląda że jednak niemiaszki liczą sobie potężną marżę za zajmowanie się czymś tak uwłaczająco tanim jak membrany do 9300/9500.

Natomiast niestety nie wiem zbyt wiele na czym polega ta selekcja - czy jest to np. węższa tolerancja na Mms czy też może selekcja jest pod kątem wyważenia - jako że brak ferrofluidu może sprawiać że membrana z nierówno rozłożoną masą będzie się kołysać na boki. Tak czy siak różnice są nie do wychwycenia na oko, choć różnica ceny sugerowałaby że coś może być na rzeczy.

Ukryta Zawartość

misiomor - w imię nie dolewania oliwy do ognia może nie rozkminiajmy już co dokładnie jest innego w tych membrankach, to w gruncie rzeczy jest szczegół, nikt nie aplikuje samej membrany tylko cały głosnik, który albo gra jak powinien grać 9700 albo nie gra i nie jest istotny powód takiego stanu rzeczy tylko stan rzeczy sam w sobie. Ponieważ jednak te dwa aspekty się niesympatycznie powiązały to nie zamierzam już się nad tym rozwodzić, odeszła mi na to ochota.

A tam membranka jest jaka? Z szafy czy nie? :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.