Skocz do zawartości
IGNORED

Usher V-601 - witajcie w domu

geertgen

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 rok później...

Słuchałem V-601...

- głośnik wysokotonowy 1” (9930-20NC)

- głośnik średnio-niskotonowy 7” (8935A)

Na moje to z tych głośników można więcej wydobyć niż zrobiono to w katalogowych V601. Zwrotnica, która tam siedzi zwyczajnie mi nie pasuje i w duże lepszej aplikacji te ushery słuchałem i przy tym dużo mniejsze pieniądze były wydane.

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

Witam.

W dniu dzisiejszym stałem się szczęśliwym posiadaczem V-601. Zakupiłem je w "pu" ciemno tzn. słuchałem wcześniej ich większych braci Usher 602. Nie ukrywam też, że bardzo ciężko jest je kupić. Dystrybutor nie ma ich obecnie na stanie, więc większość ofert sklepów internetowych nie ma pokrycia. Odsłuchy rozpocząłem ok godz 12 a skończyłem o 18. Jestem niedoświadczonym audiofilem, ale dla mnie to mega rewelacja (moja osobista, subiektywna ocena). Wcześniej grałem na Paradigm 3v 2 . Odsłuchy kolumn i sprzętu prowadziłem bardzo intensywnie od początku stycznia. Również w warunkach domowych. Porównywałem z Dynaudio Focus 160, Paradigm 20 v5, Monitor Audio RX2. Te głośniki uważam grają bardzo dobrze, ale V601 robi to ... inaczej. Tamte głośniki grają od razu bezpośrednim świetnym dźwiękiem a Usher daje trochę tajemnicy co stanie się z każdym następnym ? Bliżej im do Harpia Amstaff Pico które miałem przyjemność słuchać dzięki uprzejmości producenta i niezwykłego pasjonata muzyki oraz nart. Pięknie wykonane monitory w oryginalnym kolorze. Zrobiły na mnie bardzo dobre wrażenie, jednak wydaje mi się, że ich dźwięk bardziej pasuje do wzmacniaczy tranzystorowych a nie mojej lampy. Były też świeżutkim produktem totalnie nie wygrzanym. W sumie pozostanie dylemat czy dobrze wybrałem ?

Ponieważ wcześniej była w tym topiku mowa chciałem również serdecznie podziękować firmie EMAR z Bydgoszczy gdzie produkt nabyłem. Jestem pod wrażeniem szybkości zrealizowania zamówienia, elastyczności cenowej i to bez jakiegoś szczególnego "proszenia" się, świetnego kontaktu. Od momentu wpłaty do dostarczenie towaru nie minęło 24 h. Gratulacje !

Jeżeli temat będzie się rozwijał chętnie wypowiem się na temat moich szczegółowych wrażeń. Nie wiem czy Ushery są najlepsze. Nie da się jednak posłuchać wszystkich kolumn z danego przedziału cenowego. Cieszę się że mnie nie rozczarowały.

Pzd.

Jeżeli temat będzie się rozwijał chętnie wypowiem się na temat moich szczegółowych wrażeń. Nie wiem czy Ushery są najlepsze. Nie da się jednak posłuchać wszystkich kolumn z danego przedziału cenowego. Cieszę się że mnie nie rozczarowały.

Witamy Kolegę z Usher V 601.

W moich odsłuchach też pokonały konkurencję w podobnym przedziale cenowym.

Słuchałem V-601...

- głośnik wysokotonowy 1” (9930-20NC)

- głośnik średnio-niskotonowy 7” (8935A)

Na moje to z tych głośników można więcej wydobyć niż zrobiono to w katalogowych V601. Zwrotnica, która tam siedzi zwyczajnie mi nie pasuje i w duże lepszej aplikacji te ushery słuchałem i przy tym dużo mniejsze pieniądze były wydane.

Przerób mi tą zwrotnicę, żeby moje ushery lepiej zagrały ;)

• 10 miesięcy później...

Dla malkontentów. W monitorach V 601 zwrotnica prezentuję się tak (zdjęcie jest dla kolumn V 602, w monitorach zwrotnica jest identyczna)

Zwrotnica jest wypasiona. Podzielono ją na dwa sektory (dwie płytki) osobno dla każdego z dwóch głośników

24-27_03_2012_04.jpg

PS. W ostatnim numerze magazynu HFiM 12/2013 jest test poniższych monitorów

To są udane kolumny grają bardzo równo, wymiana elementów w zwrotnicy jest zbędna są to jedne z najlepszych monitorów do 3-4tyś. Jak już coś to kupić nieco lepsze X-718 mk2 (chyba wychodzą z produkcji) tam siedzą przetworniki o klasę lepsze (8945A, 9950-20)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.