Skocz do zawartości
IGNORED

Czy kolejne prywatne zlecenie z IPN ?

ASURA

Rekomendowane odpowiedzi

Cały czas Panowie mówicie o politykach i polityce a nie mówicie o ludziach z tej polityki. Czy Prezes IPN nie powinien za taką widoczną gołym okiem prywatę dostać po łapkach .Co chwila wybucha jakaś afera i nie ma sprzężenia zwrotnego obowiązującego w normalnym państwie.Nikt nie ponosi odpowiedzialności ,kiedy skończy się sprawa z tzw świętymi krowami które spotykamy na każdym kroku dość już tego dziadowstwa może faktycznie ktoś wstrząśnie tym państwem i przypomni wszystkim jak się poszczególne czynności wykonywane nazywają.Kiedy się skończy mówić że ktoś robi interesy jak poprostu się powie że kradnie i oszukuje . Czy panowie twierdzący że czarne jest białe a białe jest czarne znów jako następna ekipa wcale się nie pomylili w swoich wypowiedziach.

Na cholerę właśnie pod Wawelem te tablice i dla czego za pieniądze podatnika .Przypomina mi się moja osobista historia miałem nielegalnie pare lat postawioną reklamę w samym centrum komunikacyjnym miasta nikt na nią z administracji nie zwracał uwagi,i chciałem ją zalegalizować i płacić za nią (historia z przed 10 lat). Złożyłem do Plastyka Miasta Krakowa (takie stanowisko)odpowiednie podanie z odpowiednim projektem i zdjęciem i co za odpowiedż uzyskałem "w związku z tym że reklama ma być w rejonie zabytkowym nie udzielam zgody" .Przypomnę teraz wszystkim że budownictwo w tym rejonie było z okresu powojennego sic ! Ponieważ od tej reklamy dość mocno zależał byt mojej firmy zadzwoniłem do znajomego plastyka kto robi takie reklamy i wszystko z papierami załatwia.dostałem namiar poszedłem do plastyka i mówię mu że interesuje mnie reklama w tym samym miejscu i czy czasem by mi jej nie "odnowił" i załatwił wszystkie formalności.I co się okazało dostałem bez problemu zgodę i żadnej łapówki nie musiałem płacić-wszystko było oficjalnie w porzątku ,ja dostałem fakturę i reklamę i byłem w porządku do gminy reszta mnie wtedy nie obchodziła ale widzę że zrobiłem wielki błąd i już wtedy trzeba było komuś dać po łapkach.trzeba było rozpieprzać te kolesiowe układy

Teren przed Wawelem napewno jest zabytkowy i te tablice nie mają z nim nic wspólnego i nie pasują do otoczenia i dla tego choćby z tego powodu powinny być przynajmniej przeniesione w inne miejsce kto wydał zgodę na lokalizację w tym miejscu czy znowu jakiś gość który i tak nie dostanie po łapkach jak i ten z IPN.

pozdrawiam

Rafaell

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Qubric, 8 Mar 2007, 11:46

>Nowy2, 8 Mar 2007, 11:36

>>Witamy koordynatora służb specjalnych. :-)

>

>No i Tawariszcz Nowyj2 zdemaskował kapusia MULSA

mulsa:

"koordynator musi być dziarski i czujny jeszcze oraz szybko reagujący na tzw. zagrożenia. Mulsik ma czuja"

tak że oprócz prostaty to se z jarem o sklerozie pogadajcie

Leszek, 8 Mar 2007, 11:02

Lesiu, to naprawdę nie moja, komuchów czy Michnika wina, że jesteś po prostu tępy. To sprawa genów, chłopie, i wyżej dupy nie podskoczysz :-)

Aby oceniać ówczesne czasy trzeba mieć świadomość tamtejszych realiów. A nie z perspektywy bezpiecznej kanapy pier... dyrdymały. Jakoś nie było wtedy sporo bohaterów, by wziąć tych komuchów za mordę - za to teraz jest ich na pęczki.

panie leszek -tera tak wszyscy mówią. Nie wypada byc byłym.Nie wiecie co mówi wasz kurnikowy.Wszyscy byli. Niektórzy tylko maja cienkie teczki.I tak jest różnica ,jedni cienkie a drudzy grube.Ale wszyscy powinni siedzieć-czego i wam życze połamancy bozi.Ale żeby 50 lat po ziemią- nonono!

Horst, 8 Mar 2007, 11:40

>Oj jak to boli że PIS wygrał. Walery jak masz takie paranoiczne myśli to idź do lekarza.

Siejecie taką paranoję. Skąd mogę wiedzieć że PIS to nie następna inkarnacja Układu dla niepoznaki z nim walcząca?

Zrobicie burdel, my wrócimy, ludzie będą zadowoleni bo ciemny naród to kupi.

Chyba że sugerujesz że to co robią to nie efekt zlecenia, ale to byłoby niemożliwe.

Walery choć to nie na temat ;O)Jeżeli chodzi o ostatnie wybory do Sejmu,Senatu i na prezydenta RP niestety mimo propagandy postkomuny i popowców nie udało się przechwycić władzy :O)

( i bezbezstronnej ;o) informacji większości mediów,które piszą i mówią co chcą toż na tym polega demokracja sterowana przez właścicieli tychże :O)

50 lat pod ziemią, taaaaaaaaaaaaaaaa.

jak ja będe miał 55 lat i zacznę pisac takie rzeczy na necie to pierdykne na baśkę z dziesiątego pięterka, przysięgam..........

The odd get even.

Rafaell, 8 Mar 2007, 11:50

>Cały czas Panowie mówicie o politykach i polityce a nie mówicie o ludziach z tej polityki. Czy

>Prezes IPN nie powinien za taką widoczną gołym okiem prywatę dostać po łapkach .Co chwila wybucha

>jakaś afera i nie ma sprzężenia zwrotnego obowiązującego w normalnym państwie.Nikt nie ponosi

to zależy, pamiętam jak Jurgiel raz próbował podwieźć Rydzyka, to było słuszne oburzenie na całą Polskę i słusznie to napiętnowano, ze ścisłością nadmierną która by cię Raffaeli może i zadowoliła

natomiast mieszkam koło prezydenta (PO) miasta Jurgiela, który wozi sobie syna służbowa bryką z dwoma przydupasami, raz po razie, zgadnij dlaczego psa z kulawą nogą to nie będzie obchodzić

tyle o ściganiu prywaty

Leszek, 8 Mar 2007, 11:54

>Walery choć to nie na temat ;O)Jeżeli chodzi o ostatnie wybory do Sejmu,Senatu i na prezydenta RP

>niestety mimo propagandy postkomuny i popowców nie udało się przechwycić władzy :O)

Fakt, Papież i Dalaj Lama nie jest z PIS. Choć na Dalaj Lamę słyszałem chrapkę ma Samoobrona;-)

>( i bezbezstronnej ;o) informacji większości mediów,które piszą i mówią co chcą toż na tym polega

>demokracja sterowana przez właścicieli tychże :O)

Masz rację, te gazetki które popierają rząd to też nie dlatego że chcą ale że komuchy im tak każą, dla niepoznaki.

No pewnie. Kopernik była kobietą;-)

Walery, 8 Mar 2007, 11:53

>Horst, 8 Mar 2007, 11:40

>

>>Oj jak to boli że PIS wygrał. Walery jak masz takie paranoiczne myśli to idź do lekarza.

>

>Siejecie taką paranoję. Skąd mogę wiedzieć że PIS to nie następna inkarnacja Układu dla niepoznaki z

>nim walcząca?

>Zrobicie burdel, my wrócimy, ludzie będą zadowoleni bo ciemny naród to kupi.

>Chyba że sugerujesz że to co robią to nie efekt zlecenia, ale to byłoby niemożliwe.

tak wszystko co jest związane z PIS i z lustracją to paranoja, natomiast zdrową dobrą racjonalną rzeczą są bonusy jakie np. agenci typu Solorz mieli w biznesie za swoje zasługi dla SB

zdrową rzeczą jest inwigilacja prawicy itp.

niezdrowe jest jak Ziobro sugeruje że łapówkarz jest winny

bardzo zdrowe jest jak Wyborcza przesądza kto jest dzieckiem takiej pani, która ma kłopoty z osądzeniem kto jej to dziecko zrobił

theli28, 8 Mar 2007, 11:55

>50 lat pod ziemią, taaaaaaaaaaaaaaaa.

>

>jak ja będe miał 55 lat i zacznę pisac takie rzeczy na necie to pierdykne na baśkę z dziesiątego

>pięterka, przysięgam......

55 dla Ciebie może być już za późno;-)

"Wiecie na co liczą ludzie? Bo ja widzę, że liczą na rozpierdolenie całego bajzlu przez UE i odsunięcie władzy gdzieś daleko do Brukseli."

Ty na to też liczysz? Szczerze mówiąc - nie byłoby to głupie.

The odd get even.

móls :O) moja teczka interesuje mnie z jednego względu-kto na mnie donosił,ale nie dla tego żebym chciał się mścić tylko poto abym wiedział :O)

jar jak zwykle celna uwaga co do mojej tępoty ;O)Proszę o więcej tak trafnych przemyśleń i spostrzeżeń.

Nadal nie odpowiedziałeś jakie stanowiska zajmowałeś :O)

theli28, 8 Mar 2007, 12:02

>"Wiecie na co liczą ludzie? Bo ja widzę, że liczą na rozpierdolenie całego bajzlu przez UE i

>odsunięcie władzy gdzieś daleko do Brukseli."

>

>Ty na to też liczysz? Szczerze mówiąc - nie byłoby to głupie.

do Brukseli, do RWPG, do przyjaciół z Biura Politycznego KPZR

ech jak było SLD to nie było bajzlu

nawiasem mówiąc lejecie miód na anarchistyczne ciągoty Qubrica

Ano widzisz Rafaell na tym polega siła prawiczki w Polsce. Im plujesz w gębę, to mówią że to ciepły deszczyk...

Atakami prasy przejmowała się tylko lewica. Miller się robił bojowy! Prokuratorzy aresztowali Pęczaka, lustratorzy szarpali Oleksego, trąbili o >aferze starachowickiejpamięcią narodową

Horst, 8 Mar 2007, 12:01

No tak, Horst tu nie odbiegasz od reszty, kto nie jest z nami jest przeciw nam. Innej opcji nie ma.

Jeżeli krytykuję rząd to jestem placiokiem, UBekiem, komuchem i czytam gazetkie. Czarne/białe, +/-. Oczywiście, przecież tak prosciej prawda?

rzeczywiście wszystkie nagłówkowe tytuły Onet, Wybiórczej

sugerują jedno: bajzel

a jak coś drgnie na plus, to tylko dzięki temu że młodzi uciekają albo Belka dał taki kop gospodarce, że cudem tylko komunistycznym ma tendencję wzrostową

Walery, 8 Mar 2007, 12:08

>Horst, 8 Mar 2007, 12:01

>

>No tak, Horst tu nie odbiegasz od reszty, kto nie jest z nami jest przeciw nam. Innej opcji nie ma.

>Jeżeli krytykuję rząd to jestem placiokiem, UBekiem, komuchem i czytam gazetkie. Czarne/białe, +/-.

>Oczywiście, przecież tak prosciej prawda?

ty to powiedziałeś, bo wg. mnie jesteś tylko zwykłym banalnym łykaczem jakiś tam merdiów, może TVN a może co innego, może zwykły tradycyjny dziennik prasy lokalnej, z tych co to dawniej miały podtytuł "proletariusze wszystkich krajów łączcie się"

ot tak tytuły Onetu:

Miller: zaprzeczam, że w Polsce były tajne więzienia CIA

Rzecznik Interesu Publicznego: IPN uniemożliwia pracę

Pospieszalski o "aferze płockiej"

Szef MON: żołnierze są dobrze wyposażeni

Budowa autostrad - brakuje ludzi i asfaltu

Polska walczy o wódkę - wyciekły dokumenty

Stokłosa zrobił kiełbasę z żubra

Sama szajba w tej Polsce, wypieprzyć ten bajzel- niech rządzi Brukselka.

jar1 nie będę Cię przepytywał o doswiadczenia jakie dotknęły Twoją rodzinę.

O mojej nie za dużo.

Ojciec ze swoimi kolegami z czasów partyzantki zaczął korespondować, a później spotykać się dopiero za późnego Gierka. Wcześniej unikali tego jak ognia, aby nie ułatwiać bezpiece zadania, bo zżarłaby własne... gacie, by rozpracować całość.

Jeden z kolegów dostał wyrok śmierci i wykonano go, a jeden z celi śmierci wyszedł po 56 scharatany psychicznie i fizycznie. O tym wszystkim ojciec dowiedział się dopiero wtedy, kiedy najbardziej poszkodowani przez komunę uznali, że już mogą bezpiecznie poszukiwać swoich kolegów. Dopiero wtedy mogli podziękować np. za uratowanie życia.

Dorastając w takim domu wiedziałem dość dużo już stosunkowo wcześnie, co niestety zaowocowało małym rozdwojeniem jaźni, jedno w domu, drugie w szkole itp. takie naganne zachowanie wymusił instynkt samozachowawczy. Inni, mający trochę inne doświadczenia potrafili mnie mocno zaskakiwać. Np. kolega z podwórka miał ojca mocno partyjnego, co zaowocowało tym, że o prawdziwej historii Katynia dowiedział się z tzw. zakładowej biblioteczki "Solidarności".

Nowy2, 8 Mar 2007, 12:15

>jar1 nie będę Cię przepytywał o doswiadczenia jakie dotknęły Twoją rodzinę.

>O mojej nie za dużo.

>Ojciec ze swoimi kolegami z czasów partyzantki zaczął korespondować, a później spotykać się dopiero

>za późnego Gierka. Wcześniej unikali tego jak ognia, aby nie ułatwiać bezpiece zadania .........

sorry, ale powtórzę swoją mantrę, wszystko co mówisz to prawda, dla mnie najbardziej niebezpieczna wydaje się rzeczywistość Gierka za jego najlepszych czasów, za czasów MariuszaWaltera np, wtedy w TV uprzejmie puszczano wiele z TV Satelitarnej RTL itd, klipy, :-) gołe baby

sztuka i kultura w Polsce mogła być swoiście bardziej ambitna i nowatorska niż na zachodzie, bo była dotowana, nie musiała być komercyjna

bywało naprawdę tak miło jak w "40to latku", czy serialu "Wojna domowa", wcale nie przaśnie, autentycznie nie było bezrobocia- co było wielkim osiągnięciem choć za nadmierną cenę

to było niebezpieczne- ta osłona zamordyzmu- a sam zamordyzm był super subtelny inteligencki i kulturalny, i myślę że nas będzie czekało to samo niebezpieczeństwo, jak porządza np. SLD/PO/Samoobrona, nikt nie zauważy, że w mediach będzie na jedną nutę jak w TVN- bardzo inteligentnie

będzie ten sam całkowicie przyjemnie znieczulony zamordyzm, niedostrzegalny a totalny

to już jest bardzo, bardzo niedaleko..

jasne że pryszczaci mogą się zachłystywać zupełnie nierealną wirtualną wizją zamordyzmu kaczkowego- jest on wielki i barrdzo niebezpieczny- ale tylko w postaci wirtualnego tworu medialnego

w rzeczywistości czeka nas GierekBis (Qubric- wyjdziesz chłopie na swoje, razem z jar1kiem), tylko na jeszcze wyższym poziomie technologiczno-medialnego zaawansowania

Orwell to pikuś przy tym

Nowy2, 8 Mar 2007, 12:15

>kolega z podwórka miał ojca mocno partyjnego, co zaowocowało tym, że o prawdziwej historii Katynia dowiedział się z tzw. zakładowej biblioteczki "Solidarności".<

Po 1983 roku mógł się o tym dowiedzieć z podręcznika Historii dla klasy 8 szkoły podstawowej. To samo było powtórzone w podręczniku II klasy LO.

Fantazjujesz Nowy? - widocznie to dwój-myślenie nadal ci pozostało. Taka wieczna konspira, wyjdź już z tego lasu wojna się skończyła - i to ta druga światowa (LOL)

>Nowy

Takie ckliwe tekściki to sobie możesz wnukom opowiadać.

W tamtych czasach nie było prawie żadnej rodziny w Polsce, która nie była w jakiś sposób sponiewierana przez komunistyczny reżim. Z kim chcesz się licytować? Z większością?

To nie moja wina, że przebudziłeś razem Horstem się tak późno - jak już było po wszystkim.

Trzeba być w odpowiednim miejscu w odpowiednim czasie i działać - inaczej całe życie pozostaje jedynie zawiść i zazdrość.

theli>>>.myslisz że baśka na to pojdzie.Wpierw się chociaż spytaj o zgodę.No chyba że już to ćwiczyłeś.Aaaaa to o tą baskę.No ta bąska wygląda jakbyś ją codziennie tłukł o schody.To jest syndrom dudivana.Potem od baski oddziela się dupa.Ale tego już nie pokazuj.

jar1, 8 Mar 2007, 13:07

>Z kim chcesz się licytować? Z większością?

jar1 ma na myśli tą bolsze bolszewicką "większość" co przegrała w wyborach 2005

i teraz, tu i teraz pozostaje im jedynie zawiść, zazdrość- toczenie spienionego jadu

na rząd i prezydenta Polski

Nowy tylko niektórzy z tej większości o której pisał jar brali czynny udział w dalszej kolonizacji Polski,a jar jako wiedzący w jakim czasie ma działać,działał a nie tak jak my pierdział w kanapę :O)Zazdrośnicy,obłudnicy,tępiciele czy też tępogłovi :O)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.