Skocz do zawartości
IGNORED

Lampowy Fan-Klub Amplifona ;-)

Rekomendowane odpowiedzi

>>> nautilus81

Jak już zrobisz swoją kolumnę, to zapraszam z płytami na porównanie z driverami za 700 zł. Nauka naprawdę nie musi tak drogo kosztować, jak pokazujesz.

W hi-fi, jak wszędzie, najważniejsi są ludzie. A takich, co potrafią zrobić znakomicie grający sprzęt jest bardzo niewielu. Widzę, że masz zamiar do nich dołączyć. zastanowiłeś się, jakie masz szanse?

W każdym razie powodzenia, tylko nie pisz po robocie, że dobrze gra bez porównania z Diva.

>Jak już zrobisz swoją kolumnę, to zapraszam z płytami na porównanie z driverami za 700 zł. Nauka

>naprawdę nie musi tak drogo kosztować, jak pokazujesz.

>W hi-fi, jak wszędzie, najważniejsi są ludzie. A takich, co potrafią zrobić znakomicie grający

>sprzęt jest bardzo niewielu. Widzę, że masz zamiar do nich dołączyć. zastanowiłeś się, jakie masz

>szanse?

>W każdym razie powodzenia, tylko nie pisz po robocie, że dobrze gra bez porównania z Diva.

Kolumny bedą gotowe za kilka dni. Paczki mi robi bardzo dobry stolarz ze swietnym sprzetem (zajmuje sie produkcją wysokiej klasy mebli). A co do wpisu:

Po pierewsze nie robie kolumn o tak sobie bo nie mam na tyle wiedzy tyko korzystam z projektu akustyka (własciciel Pan Kisiel) który uczestniczył w projektowaniu kolumny dla esa. Po drugie wlm to tez nie jest wielka manufaktura tylko z tego co wiem 2 osobowa załoga i mają w swej ofercie trzykrotnie mniej produktów niz np esa i zaplecze badawcze pewnie tez nie wieksze. Kolejna sprawą jest to iz słyszałem ze wlm diva mają marne wysokie tony a to ze względu na jeden głosnik który gra całym pasmem a w akustyku mam chyba najlepszy seryjny wysokotonowy głosnik na swiecie. Zaletą wlm jest łatwosc napedzenia i tu tylko sie obawiam konstrukcji akustyka ze moze amplifon nie dac rady.

A i w hi-fi nie najwazniejsi są ludzie bo z byle gówna nawet Gerrard hi-endu nie zrobi chyba ze to gówno zapakuje w ładny papierek jakim jest reklama i sprzeda frajerom za 10 procent wartosci uzytych elementów (polecam na stereo taki wątek hi-end na zewnątrz a w srodku hi-fi).

Pozdrawiam.

A i po robocie nie napisze jak gra bo bedzie musiało sie wygrzac jakis czas chociaz kilka dni przy 24 godzinnym graniu (ale nie amplifonem tylko tranzystorem). Nie bede porównywał akustyków do wlm tylko do moich poprzednich kolumn jakie miałem w ostatnim czasie czyli esa continuum (siwietna srednica, bas, ciut za mało wysokich ale ogólnie bardzo naturalny dzwięk) usher x-719 (po pierwszym podłączeniu nie jest zle duza przestrzen ale po dłuzszym słuchaniu gorzej dziwęk nie naturalny, rozjasniona sredica ale przy kursie dolara ushery są dosc ciekawą propozycja) no i audio physic spark 5 (siwtne kolumienki ale do muzyki typu pitu pitu do rocka czy wiekszych składów nie rewelacyjne a i srednica mniej nasycona niz z esa continuum ale ogólne wrazenie po nich pozytywne).

A i po wygrzaniu kolumn bede je chcał porównac u znajomego w salonie z audio physic new tempo i KEF reference.

To by było na tyle ide spac szkoda ze nie moge posłuchac sobie wczesniej muzyki ale za kilka dni sie to zmieni i mam nadzieje ze sie nie rozczaruje.

A tak przy okazji skoro te wlm są takie rewelacyjne to czemu je chcałes pogolic?

Pozdrawiam.

Cytat: "A tak przy okazji skoro te wlm są takie rewelacyjne to czemu je chcałes pogolic?"

Czy to powyżej oznacza, że chciałem sprzedać? A skąd takie nieprawdziwe wieści? Mam i się nie zamierzam rozstawać.

A tytułem wyjaśnienia. W WLM Diva za nakładką przeciwpyłową jest schowana wysokotonówka, a więc w 1 kolumnie są 2 głośniki. I żaden nie jest szerokopasmowy :-)

Wysokie w WLM nie mają wysokotonowego planktonu w rekordowej ilości, ale mają naturalną energię. Czyli to, co udaje się uzyskać tylko na koncercie live. "Akustyk" ma to w nosie i robi to, co większość, czyli dźwięk w małej skali. Posłuchaj starego Tannoya na koncentryku lub Alteca, to będziesz wiedział skąd się "urwał" WLM.

Jak za 3 lata będziesz miał te same kolumny, to znaczy, że dobrze teraz postąpiłeś.

Tego Ci życzę.

taaa... ;-P chyba czas sprostować nieprawdziwe informacje. otóż - nie zamierzam opuszczać "klubu amplifonowego" - po prostu przymierzam się do WT40 i dlatego chciałbym sprzedać swojego WT30-II. zapraszam na odsłuch! ;-)

x.

zawi,

co mnie wzięło na WT40? ano, w tym hobby tak już jest, że czasem trzeba coś zmienić w systemie, wiesz, "czasami człowiek musi, inaczej się udusi" ;-) to tak żartem... a na poważnie - pomyślałem sobie, że jak mam pakować kasę w tuning WT30-II (np. w kondy sprzęgające) to może lepiej wpierw kupić WT40 i potem ew. pobawić się w jakieś zmiany... ale nim nie sprzedam mojego wzmaka - nie kupię nic innego, nie mam miejsca w domu na dwa pudła od Amplifonów wielkości tych po telewizorach Rubin ;-)

x.

Bo w przeciwienstwie do uzytkowników innych urządzen mających swoje inne Fan - kluby uzytkownicy amplifonów słuchaja muzyki a nie tracą czasu na pisanie , albo ci nie amplifonomaniacy szukają wymówki jaką jest własnie przebywanie przed kompem zeby nie kaleczyc sobie narządów słuchowych swoimi urządzeniami.

Pozdrawiam

Wuelem, 8 Lip 2008, 20:20

>Cytat: "A tak przy okazji skoro te wlm są takie rewelacyjne to czemu je chcałes pogolic?"

>

>Czy to powyżej oznacza, że chciałem sprzedać? A skąd takie nieprawdziwe wieści? Mam i się nie

>zamierzam rozstawać.

>A tytułem wyjaśnienia. W WLM Diva za nakładką przeciwpyłową jest schowana wysokotonówka, a więc w 1

>kolumnie są 2 głośniki. I żaden nie jest szerokopasmowy :-)

>Wysokie w WLM nie mają wysokotonowego planktonu w rekordowej ilości, ale mają naturalną energię.

>Czyli to, co udaje się uzyskać tylko na koncercie live. "Akustyk" ma to w nosie i robi to, co

>większość, czyli dźwięk w małej skali. Posłuchaj starego Tannoya na koncentryku lub Alteca, to

>będziesz wiedział skąd się "urwał" WLM.

>Jak za 3 lata będziesz miał te same kolumny, to znaczy, że dobrze teraz postąpiłeś.

>Tego Ci życzę.

Co do sprzedazy wlm to były na hi fi giełdzie i po rozmowie z Tym człowiekiem zasugerowałem sie ze to moze byc Pan ale mój bład.

Co do muzyki live. Po podłączeniu zestawu amplifona do duzych podłogówek np audio physic new tempo jes duza skala dzwieku co zanika przy tanszych (niestety) i mniejszych konstrukcjach dlatego jestem zwolennikiem duzych konstrukcji jezeli chodzi o muzyke koncertową, symfonie (oczywiscie pomieszczenie tez gra duzą role).

Nie wiem czy bede miał az 3 lata moje nowe kolumny, moze sie okazac ze nie bedą grały z amplifonem

gdyz nie ma co sie oszukiwac ale do łatwych do wysterowania nie naleza i pod tym wzgledem wlm byłyby lepszym partnerem. Czas pokaze co bedzie. Pozdrawiam

Mam pytanie ogólne.

Czy firma Amplifon działa jeszcze?

Juz od dłuzszego czasu nie obserwuje żadnych nowych urzadzen tejze marki.

Równiez strona internetowa Amplifona nie zmieniła sie chyba od 3 lat.

Jak to jest???

zwykłybanan,

mają być nowe WT30-III i WT40, m.in. ze zmienionymi kondami na bodaj Mundorfy; za to zakończona jest produkcja modeli WL25 i WL60 oraz "starej", złotej wersji wszystkich wzmaków; wystarczy zadzwonić do A. Piwowarczyka, telefon jest dostępny tu, na forum i na stronie www amplifona... ;-)

x.

wystarczy zadzwonić do

>A. Piwowarczyka, telefon jest dostępny tu, na forum i na stronie www amplifona... ;-)

Jakas dziwna strategia firmy.

Pan Piwowarczyk milczy na forum jak zaklęty (dawniej pisywał), strona www nieaktualizowana, brak informacji w prasie czy tematów sposonsorowanych na forum.

A mówią wszedzie że reklama dzwignią handlu.

A tu potencjalni klienci sami się mają dopraszać

... ano trochę to dziwne, ale tak jest i nie widać jakoś zmiany... jak jesteś zainteresowany, zadzwoń i już ;-)

no i przypomniałem sobie, że jakoś w tych dniach minęła 11. rocznica założenia Amplifona ;-D

x.

W Polsce ludzie nie kupują stosunkowo tanich amplifonów i innych polskich produktów sprzedawanych z powodzeniem w innych krajach za znacznie wieksze kwoty. Ale w Polsce ludzie łykają chinskie badziewia jak indory klucha. Ciekawe kiedy sie zadławią.

Pozdrawiam a i godzine temu podłaczyłem prawie skonczone akustyki rr2 aby sie wygrzewały. Dzwiek jest juz rewelacyjny - neutralnosc, szczegułowosc na maxa . Moge juz polecic ten projekt ale wygrzeje kilkanascie dni kolumny i zdam relacje jak to smakuje z amplifonem.

Pozdrawiam.

zwykłybanan

Pan Piwowarczyk milczy na forum jak zaklęty (dawniej pisywał), strona www nieaktualizowana, brak informacji w prasie czy tematów sposonsorowanych na forum.

Ty byś polemizował z ludźmi, którzy za zadanie postawili sobie rzucać oszczerstwa i inne dziwne mało pochlebne opinie ?

PS. DObry produkt nie trzeba reklamować. Używa innej formy reklamy.

POzdrawiam

Witam wszystkich!

Jeśli można zawitam w Waszym Fan-Klubowym wątku.

Od kilku tygodni po wizycie u Pana Piwowarczyka gra u mnie w połączeniu z Trianglami Comete Amplifon WT30II właśnie w nowej szacie. Płyta czołowa srebrna a boczki to polerowany czarny akryl. To również oznacza,że firma działa i ma sie dobrze.

post-16962-100009552 1216133002_thumb.jpg

post-16962-100009553 1216133002_thumb.jpg

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.