Skocz do zawartości
IGNORED

Lampowy Fan-Klub Amplifona ;-)

Rekomendowane odpowiedzi

Polecam do lampy zarówno listwę (duży wpływ na scenę) oraz dc bloker (lepsza kultura pracy całego wzmacniacza a mówiąc wprost mniej się grzeje, poprawa sceny). Od dłuższego czasu używam listy Sonus Oliva z filtrem oraz dc bloker tomanka.

Jeżeli sam nie podłączysz tych urządzeń do wzmacniacza to się nie przekonasz ;)

Edytowane przez gzrech

Testował ktoś może listwę tomanka z wbudowanym dc blokerem?

Używam DC blocker na dwóch monoblokach. Mogę potwierdzić nic nie degraduje w dźwięku. Trafa w monoblokach mniej się grzeją i są cichsze. W monoblokach mam załączone opóźnienie które przed użyciem DC blockera charakteryzowało się dość wyraźnie słyszalnym dźwiękiem teraz jest delikatne pyk :)

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

@misio1973

Oczekiwanie na Ampliego miesiąc, to nie jest tak źle, ja czekałem 2 miechy. A co z odsłuchem, jesteś już po ... czy zakup w ciemno?

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

Odsłuch dopiero koło 20 stycznia może coś wcześniej się trafi , ale myślę że nawet zakup w ciemno byłby trafiony bo z opisów to jest to co lubię. Nie wiem jedynie czy wersja zwykła czy se , myślę że tu zdecyduje aktualna zawartość portfela .Ogólnie jest trochę nerwowo bo LAR przestał działać i nie mam możliwości słuchania czegokolwiek ale mam jeszcze gdzieś końcówkę mocy maca może ją wyciągnę. Pan Andrzej mówił ,że wersji se jest mało w Polsce sprzedanych tylko kilka i to głownie u osób które na forum się nie udzielają. Za kilka dni znów zadzwonię do twórcy. Wszystkiego najlepszego w nowym roku.

Pan Andrzej pochwalił kolumny Art Loudspeaker które posiadam (nie wiem czy dokładnie model który posiadam) ,słuchał ich u kogoś w Bydgoszczy, natomiast źródło-dac to już tak sobie ale chyba nie widział ostatnich modeli.

Edytowane przez misio1973

Używam DC blocker na dwóch monoblokach. Mogę potwierdzić nic nie degraduje w dźwięku. Trafa w monoblokach mniej się grzeją i są cichsze. W monoblokach mam załączone opóźnienie które przed użyciem DC blockera charakteryzowało się dość wyraźnie słyszalnym dźwiękiem teraz jest delikatne pyk :)

Mam problem z nową pralką, którą podczas obrotów silnika słychać jako delikatne wzbudzanie traf we wzmacniaczu. Jest dosyć irytujące. Zastanawiam się czy taki dc bloker podłączyć do pralki czy do wzmacniacza?

Tomanek wypożycza DC wystarczy zamówić na testy. Najlepszym rozwiązaniem jest oczywiście poprowadzenie dodatkowej linii zasilającącej :)

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

Mam problem z nową pralką, którą podczas obrotów silnika słychać jako delikatne wzbudzanie traf we wzmacniaczu. Jest dosyć irytujące. Zastanawiam się czy taki dc bloker podłączyć do pralki czy do wzmacniacza?

Mam ten sam problem na Phaście :) Na starym 20 kilkuletnim Polarze tego nie było. Na Whirlpoolu jest . Ech ta technika

Edytowane przez Szogunwawa

No to musisz bezwzględnie wymienić w pralce kabel zasilający na jakiś wypas audiofilski, nie będzie to tanie, ale za to jakie hajendowo - czyste ubranie będzie :))) Daj znać jak ten DC wypadł i czy coś się poprawiło (sonicznie).

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

No to musisz bezwzględnie wymienić w pralce kabel zasilający na jakiś wypas audiofilski

Mam proste rozwiązanie, a mianowicie na czas odsłuchów wyłączać pralkę;-)

a mianowicie na czas odsłuchów wyłączać pralkę;-)

... i powiedź to "małżowince" że teraz odsłuch a pranie "gaci" jutro ... od razu bana dostaniesz :)))

Mój drogi, znasz właściwe znaczenie słowa "patriarchat"? ;-)

Za młody jestem na "patriarchat" ... u mnie jest "równouprawnienie' ... tz. żona gotuje - ja jem, ja jem - żona później zmywa garki :))) Edytowane przez artuku

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Za młody jestem na "patriarchat" ... u mnie jest "równouprawnienie' ... tz. żona gotuje - ja jem, ja jem - żona później zmywa garki :)))

Brawo, tak trzymaj. Pomimo młodego wieku, jesteś na najlepszej drodze do właściwego modelu. Ta faza przejściowa o której piszesz nazywa się klasycznym podziałem ról;-)

Napisz do Tomanka czy bloker pomoże bo pralka tzn silnik wprowadza przesunięcie fazowe między prądem a napięciem więc najlepiej elimiminować przyczynę

DC blocker raczej nie pomoże, ale prościej znaleźć zasilanie do pralki (lub do sprzętu) z innej fazy (o ile jest taka możliwość), choć tutaj trzeba się namęczyć z przedłużaczem :).

Edytowane przez Koobal

Słucham tylko muzyki.

Mam osobną linię. Końcówki wpięte w ścianę w wypasione gniazda. Wszystko było ok dopóki żona nie kupiła sobie jakiejś dziwnej suszarki z kolcami do włosów. Problem rozwiązał dopiero filtr sieciowy firmy Chang Ligstspeed.

jak jest w domu instalacja trójfazowa to zamiana fazy w jednym pokoju nie jest problemem tylko nie jestem pewien czy można to oficjalnie zrobić bo jakby każdy dowolnie zamieniał fazy w domu to nie będzie równomiernie rozłożony pobór mocy w sieci na każdej z faz

Edytowane przez Rezyslaw
  • 4 tygodnie później...

Przymierzam się do zakupu DACa , biorę pod uwagę Nostromo Wolf i Maryand z20 nie wiem który może się sprawdzić z Amplifonem wt 40 II . Może ktoś z drogich forumowiczów potrafi doradzić .

Gość kizol666

(Konto usunięte)

Witam serdecznie całe towarzystwo, chciałbym zakupić sobie lampkę a konkretnie Amplifona, czy myślicie że Amplifon WT 40 II to dobry wybór na początek zabawy z lampą? Nigdy nie miałem wzmacniacz lampowego słucham na first watt m2.

• 2 tygodnie później...

Myślę że bardzo dobry

A jak tam Kolega ... odsłuchał już "SETę 42 procent"? :)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.