Skocz do zawartości
IGNORED

Lampowy Fan-Klub Amplifona ;-)

Rekomendowane odpowiedzi

Moja żona :

-Ta wielka skrzynia na balkonie mi przeszkadza ! (pudło z Amplifona)

- ziemniaki możesz w niej trzymać -ja

-to co Ten nowy już zostaje ?

- no co Ty kochanie to do posłuchania

- nie oszukuj mnie ,znam cie , jak wszystkie poprzednie ,,,...do posłuchania ! Nawet nie chce wiedzieć ile to kosztuje i nie kłam mnie nie jestem głupia i widzę jak to wygląda .

Edytowane przez misio1973

Wymieniłem komplet lamp (wszystkie końcowe i sterujące) już słychać sporą poprawę na +. Ile takie lampki się wygrzewają?

jakie sterujące wybrałeś do WT 40?

Edytowane przez Rezyslaw

Misio ... Bądź twardy jak Tommy Lee Jones w "Ściganym" :)))

Edytowane przez artuku

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

Moja żona :

- nie oszukuj mnie ,znam cie , jak wszystkie poprzednie ,,,...do posłuchania ! Nawet nie chce wiedzieć ile to kosztuje i nie kłam mnie nie jestem głupia i widzę jak to wygląda .

zawsze możesz liczyć, że wybranka nie zauważy znaczka SE :)

----------------------------------------------------

Moja żona :

Ja tam nie wiem czy dobrze rozumiem - ale jak poprzednich już nie ma a jest inny - to znaczy się że były tylko do posłuchania ;-)))

No niby tak ale wszystkie poprzednie są nadal ,stoją po kontach ,sprzedałem tylko ushera 1,5 dla kolegi bo bardzo mu się podobał (razem z takim pancernym cd marantza). Jakoś przywiązuje się do nich i myśle że coś z nimi zrobię jakiś drugi system i inne brednie , ale faktycznie w tym roku wstawie sobie do biura jakiś zestaw ze swoich byłych.

No i jak tam kolejne godziny grania? Jakie masz lampy na pokładzie, jakie kondy w środku? ... bo ostatnio Andrzej robi/robił różne eksperymenty na SET140 i miał to sprawdzić na SET42 ... może już nowe wersje GMki mają inne komponenty? Pytam bo Andrjusza zarobiony i nic nie pisze "co w trawie piszczy" :)

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

No z tego co zapamiętałem to mam duleundy i inne trafa niż w standardzie(zbudowane jak w monoblokach i z tych samych materiałów) , gm 70 grafitowa (i Andrzej mówił że szkoda kasy na miedziane w tym układzie ) i jakieś wypaśne telefunkeny. Tyle zapamiętałem a jeszcze była kwestia wstawienia V-cup -chyba(2k za sztukę), ale stwierdził że w moim zestawieniu basu jest akurat i wstawienie ich może go ująć. Ale umówiliśmy się że za miesiąc będziemy rozmawiać co chciałbym zmienić. Trochę mało zapamiętałem :).

Dźwięk codziennie się zmienia ,bardziej się otwiera ,delikatnie zwiększa się ilośc basu ,nabiera blasku. Na początku miałem go podpiętego do PurePower ale ten po około 3 godzinach pracy z nim zdycha więc wpiołem go do zwykłego przedłużacza za 15pln ,jutro przepne go znowu do Purpowera i zobacze jaka jest zmiana.

Będe chciał w najbliższym czasie zmienić ic ale niewiem co szukać ,dotychczasowy to harmonix 101gp (ten najwyższy model) oczekiwałbym więcej powietrza i rozdzielczości i trochę blasku może też harmonix ale ten najnowszy hijiri ?

Harmonix'ów nie podpinałem to nie wiem, ale z SET42 dobrze gra MIT MI-350 CVT Ref, MIT MI-350 Shotgan Evo i MIT Magnum MA (tyle że je trudno kupić). Najczęściej na s/h się pojawia Magnum MA i są tańsze niż Ref i Evo. Z miedziakami jest rzeczywiście problem, bo to chimeryczne lampy, ale za to mają piękną średnicę ... ja gram na Cu i jak na razie to nie wracam do graficiarzy. .... umówiliście się za miesiąc? To decyzja już zapadała na tak?

Tak ,decyzja jest na tak , jest piękny ładnie gra ,polski i do Andrzeja mam 250 km .Odkąd kupiłem Lara jestem zwolennikiem polskich konstrukcji. No i oczywiście postęp względem poprzednika jest bardzo wyraźny.

Mam w szafce Mita magnum M1 ale xlr ,jest chyba gorszy od MA ale może dokupić wtyki rca i popróbować mam jeszcze wireworda gold eclips5.2 też xlr , zostało mi to z czasów tranzystorowych.

Ktoś wystawił Mit Oracle Mi-350 na giełdzie hifi , może warto się zainteresować ?

No to gratuluję ... witaj w Mafii Amplifoniarzy :))) Tego Oracle Mi-350 nie próbowałem, jeżeli da radę, to weź go na odsłuch za kaucją, w ciemno nie kupuj, bo ten kabel dość długo już wisi w sprzedaży i w razie czego to Ty będziesz się "bujał" ze sprzedażą.

Grono Amplifoniarzy się powiększa z miesiąca na miesiąc ... ostatnio inny kolega z forum też zakupił SETa42 ... ale na razie siedzi cichutko jak przyczajony tygrys :)))

Andrzej w tym podejściu zrobił chyba 5 sztuk i pewnie wszystkie się rozejdą , wiem że jedna idzie dla marslo ale dla niego na odsłuch .Ciekawią mnie jego wrażenia z avangardami. Tak grono się powiększa :) .Cieszę się że u nas w kraju zbudowane taki świetny sprzęt.

Muszę pomyśleć o upgrade do SE ... ale kruca bomba Andrzej nie ma czasu i ciężko znaleźć wolny termin ... też jestem ciekaw jak SET zagra z AA, niedługo się dowiemy.

Grono Amplifoniarzy się powiększa z miesiąca na miesiąc ... ostatnio inny kolega z forum też zakupił SETa42 ... ale na razie siedzi cichutko jak przyczajony tygrys :)))

No hej Artur. Kto to taki ? A może to jest ukryty smok :-)

No hej Artur. Kto to taki ? A może to jest ukryty smok :-)

Bardziej niedźwiedź ... zasłuchał się w swojej norze i nie chce wyjść :) Sam się niebawem ujawni ... jak mu lampy padną albo miedzi się zachce :)

A jakie lampki polecacie do WT40?

Telefunken smooth plates i Amperex bugle boy

A jak kondy wymienisz to będzie cacy np czerwone Jantzeny lub Mundorf supreme to takie minimum bo można lepsze ale już drożej

Miałeś rację to jest bardzo dobry wybór :) Gra to bardzo dobrze nieporównywalnie lepiej niż moje poprzednie wzmacniacze.

Mam jeszcze jedno pytanie. Niepokoi mnie trochę stan 2 lamp końcowych. Na dwóch jest na górze lampy bardzo dobrze widoczny getter na pozostałych diabłach jest lekko brązowy i przeźroczysty. Czy to normalne? Czy co objaw zużycia tych lamp? Z góry przepraszam za to pytanie ale w tematyce lamp jestem zielony. Nigdy wcześniej nie miałem lampowego wzmacniacza.

Wygląd lamp nie ma nic do rzeczy,u mnie getter przezroczysty prawie a lampa trzyma bias i bas jak grasz glosniej-nic sie nie rozjeżdza.

A te parowanie to se chlopaki tez odpuście bo aby dobrze sparowac to nada mieć wannę lamp.

poza tym odchyleń do 20% w wypaleniu lampy mocy nie usłyszysz....nawet jak 1 sztuka siedzi na kanał -jakmasz super trafa i kondy.

Edytowane przez stary audiofil

Dysponujesz pomiarami? Coś wiecej o ukladzie i podzespolach?

To jest klon 1/1 na oryginalnych pcb. Gra już ładnych parę lat. Sprzęt mojego kolegi. Obecnie słucham sobie na nim. Bardzo przyjemny ...

Edytowane przez daris666

Zero krzemu w torze, to grać nie może ?

Wygląd lamp nie ma nic do rzeczy,u mnie getter przezroczysty prawie a lampa trzyma bias i bas jak grasz glosniej-nic sie nie rozjeżdza.

A te parowanie to se chlopaki tez odpuście bo aby dobrze sparowac to nada mieć wannę lamp.

poza tym odchyleń do 20% w wypaleniu lampy mocy nie usłyszysz....nawet jak 1 sztuka siedzi na kanał -jakmasz super trafa i kondy.

Sugerujesz zatem SA, ze przy zakupie lamp koncowych nie warto sobie d...y zawracac parowaniem?

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Przy pp masz 2 lampy na stronę więc rozrzut się podwaja ,może się zdarzyć że jak wsadzisz diabły do WT 40 bez odbierania to będzie grać dobrze tylko to już loteria

• 2 tygodnie później...
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.