Skocz do zawartości
IGNORED

co dobrac do Altusów300??

matt007

Rekomendowane odpowiedzi

do

discomaniac71, 11 Mar 2007, 10:18

>No coz jak widze pisza sami praktycy. Glosniki na Tonsilu beda mialy jeden wielki mankament:

>wysokie tony. Niestety wiekszosc jesli nie wszystkie kopulki tej firmy brzmia fatalnie. Po tym jak

>Polik zabiera sie do budowy glosnikow lepiej byloby zeby ich zrobienie zlecil komus bardziej

>doswiadczonemu (niekoniecznie z tego forum).

>Off-topic:

>Intuos mialem w domu SD 524 i sluchalem na obecnej konfiguracji i zmienilem zdanie. One nie sa zle -

>one sa bardzo zle. Brak im rownowagi tonalnej maja przejaskarawiony przelom srodka i gory. Usiluja

>pokazywac szczegolowosc a piaszcza dzwiek. Generalnie brak im rownowagi tonalnej. Nawet za 50-70zl

>dlugo bym sie zastanawial. Rozumiem ze chcesz promowac polskie produkty ale prosze zastanow sie

>chwilke zanim napiszesz cos o brzmieniu i zaczniesz pisac peany pochwalne.

KOLEGO zgadzam sie z tobą sałkowicie ja też słuchałem SD 524 niestety w poownaniu z SD 426 tp była przepaść -nie warto kupować SD 524 są ledwo przeciętne ,ale SD 426 to już naprawde dobre słuchawki !!!

Polik

>KOLEGO zgadzam sie z tobą sałkowicie ja też słuchałem SD 524 niestety w poownaniu z SD 426 tp była

>przepaść -nie warto kupować SD 524 są ledwo przeciętne ,ale SD 426 to już naprawde dobre słuchawki

hahhahahahhahahahhaha

matko juz dawno ak sie nie usmialem

ale jaja stary wypisujesz, sd 524 gorsze od sd426, mam obie pary i nie ma co tu rozmawiac, sd 426 to przepaszc w scenie i szczegolach,barwach, nie bede sie rozpisywal ,ale smiechu co nie miara:)))))))

LANCASTER HELP HELP HELP........

uwierz mi ze nie sluchales sd524 tylko chyba 501 :)

ja tez lubie tonsil i wspieram go jak moge ale takich niedorzecznosci nie slyszalem juz dawno jezeli jestes z wawy zapraszam na odsluch, ostatnio byl u mnie kolega ktory posiada senki hd595 no i oboje w paru nagraniach NIN-a zauwazylismy jak swietnie w sd524 odseparowane sa barwy gitary, cos co wogole nie bylo slyszalne na sd426, na hd595 bylo juz i zdziwilismy sie ze dosc jasne hd595 nie mialy az tak zroznicowanej barwy w tym pasmie,znaczy moze inaczej-mialy ale sd524 wniosly nowy aspekt, nie byla to duza roznica ale na tyle znaczna ze to oboje zauwazylismy, disco...wiem co zaraz napiszesz ale nie wiem moze moje sd524 sa inne niz te ktorych ty sluchales ale juz nie dam sobie wmowic ze sd 524 jest gorsze od sd426

disco, no cóż SD524 pokazały tylko wady elektroniki z którą przyszło im współpracować :))))

Przestań marudzic, jeżeli 70, czy 50zł jest zbyt wysoką ceną za nie to wymień wreszcie kwote za jaka Twój kolega który uwaza 524 za kompletną padake je sprzeda ?

10zł ?

Może być. Podaj numer konta i śle kase. Chyba, ze tam nie ma oryginalnych przetworników ?

Co do kopułek tonsilowskich, to oświadczam wszem i wobec, że ten syfny GDWK10/80 zajechał dźwiecznoscia i blaskiem taką sławę jak kopułka w AP VirgoII. Oczywiście w słabej aplikacji ma szanse zagrac zgodnie z intencją stroiciela.

Co do pytania z tytułu wątku, to uważam, ze do Altusów300-ek najlepiej dobrać disco, disco je dobrze pociagnie, bo one są do disco.

Reloop.

np. tu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Polik, bo 501 są chamskie i tu nawet nie ma co porównywać.

Z tonsili tak jak pisałem tylko SD524 i to nie z elektroniką disco, która nie jest przednia jak widać:)))

Ale dobra, nie bedę podpieniał kolegi, bo jeszcze po złosci opuści mi cene do 6zł;)

Pozdrawiam

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

jasne lancaster SD 524 obnazyly elektronike czego nie zrobily ani Beyery DT 880 Edition 2005 ani Sennki HD 600 ale przeciez SD 524 bija je na glowe LOL

zastanow sie chlopie co piszesz...

Mówimy o cenie za SD524, czy o zgraniu systemu ? ...pisząc o zartach.

Zupełnie serio powiem tak: dla mnie pod niektórymi wzgledami były ciekawsze od np. DT150. A DT150 darkul(który sluchwek przewalił sporo) uważał za ciekawsze od 880. Zresztą zerknij sobie w jego opinie na temat 150-ek i HD600.

Uwazam SD524 za niezłe słuchawy, serio. Zrób mi przyjemnosć i uwolnij swojego kolegę od tego niewdziecznego sprzętu, z przyjemnością go przyjmę.

Czy ja napisałem "przyjmę" ?;)

Pozdrawiam

tak sie składa ze kupiłem jakis czas temu tonsile sd426 tak dla ciekawosci jak one graja.I graja naprawde niezle,podpiete pod mój CD przynajmniej.Brzmienie jest zupełnie inne niz to co opisuje disco.Słuchawki maja 600ohm wiec wzmacniacz słuchawkowy jest obowiazkowy,a u mnie bez wzmacniacza dedykowanego grały dobrze jak za cene 190zł,a ze wzmacniaczem to juz musi byc naprawde niezle.Mam tez Grado SR 60 i pomiedzy nimi a tonsilami nie ma przepasci brzmieniowej,ale raczej inny charakter brzmienia.Przypomne ze nowe Grado to prawie 400zł a tonsile nowe 190zł!.Słuchałem jeszcze Senków 555 ale tu szkoda opisywac,powiem jedno,tonsile i Grado je zmiotły ;)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Lancaster dziwaczne rzeczy wypisujesz naprawde... Pozostan zatem w blogiej nieswiadomosci i uwielbieniu dla SD 524. Zamiast powielac opinie innych zgraj porzadny system sluchawkowy i zrob porownanie. O moja konfiguracje sie nie martw - kilka osob z forum jej sluchalo i opinie byly jak najbardziej pochlebne.

Gdzies w watku o sluchawkach Pioneera pisalem o odsluchu porownawczym z wykorzystaniem MF xCan v3 i Krella KAV 280 CD. Wszystko jest do zalatwienia. Jako element porownawczy wystapia takze SD 524. Konkurenci? DT 880 Edition 2005 HD 600 i HD 650. Recze jednak ze po tym odsluchu ceny SD 524 na Allegro raczej nie podskocza. Gdzies takze pisalem ze poszukujac sluchawek dla siebie w Top Hifi sluchalem wlasnie tego zestawienia ale z poprzednia wersja MF i HD 600 - to byl najlepszy dzwiek sluchawkowy jaki znam.

Co do mojego kumpla - elektronika z mniej zasobnym portfelem to czytuje watek o sluchawkach Pioneera i smieje sie z tej gloryfikacji SD 524. Facet mysli logicznie i troche w zyciu slyszal.

Zapytajcie Piotrka Ryki lub graffa - forumowych autorytetow w sprawach sluchawek - co sadza o SD 524:D

elfan, ciekawy wpis. SR60 wprawdzie nie słuchalem, ale HD555 owszem i musze przyznac, ze podobały mi sie nie mniej niż HD600. Z kolei SD426 są moze i niezłymi słuchawkami, ale jak ktoś lubi lekkie ocieplenie, ja akurat nie lubie.

Lubie jak średnica jest o takim nasyceniu barw jak live(dosć jasna, ale i chropowata zarazem). Natomiast góra jeżeli jest dźwieczna i nie rozmemlana to może byc nawet ciut cichsza(jak dla mnie)

disco, a ten "wywalony górny środek" w SD524 to pewnie nic innego jak "fizjologiczna" dziura w charakterystyce przy 3KHz HD600 do której byłeś przyzwyczajony.

Obejrzyj pomiary na Headroom:

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Disco "przyzwyczajenie druga naturą człowieka" Jak ktoś lubi "mientko" to 600-ki w sam raz dla niego.

Np. red. Stryjecki wybrał ostatnio Lipinski 707, a one też "mientkie" raczej.

Do tego McIntosh i Linna Ikemi. Lubi "mientko" to i ma.

Słuchawki bedą na sprzedaż ?

Nie interesuje mnie co powie w tej sprawie Piotr, czy Paweł z całym szacunkiem.

...chociaż akurat wysokie Grado są super uważam.

Pozdrawiam

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

W takim razie DT 880 tez ja maja i wszystkie inne markowe sluchawki takze LOL

Dobre modele Grado jakos nie przypadly mi do gustu. Nie moja szkola. Sluchalem ich w krakowskim Studio Pro z drogimi wzmakami sluchawkowymi. Jednak nie napisze nigdy ze to dziadostwo. Po prostu nie odpowiadaja moim upodobaniom.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

W takim razie DT 880 tez ja maja i wszystkie inne markowe sluchawki takze LOL

Dobre modele Grado jakos nie przypadly mi do gustu. Nie moja szkola. Sluchalem ich w krakowskim Studio Pro z drogimi wzmakami sluchawkowymi. Jednak nie napisze nigdy ze to dziadostwo. Po prostu nie odpowiadaja moim upodobaniom.

disco uciekasz od opowiedzi na podstawowe pytanie ktore zadal Ci lancaster...

jezeli one sa takie do bani ze nie dalbys wiecej niz 70zl to czemu nie chce ich sprzedac twoj kolega,bo w sumie poco ma trzymac takie kaszaniaste sluchawki, lepj niech je sprzeda i kupi sobie mante....:)))

>Dobre modele Grado jakos nie przypadly mi do gustu. Nie moja szkola. Sluchalem ich w krakowskim

>Studio Pro z drogimi wzmakami sluchawkowymi. Jednak nie napisze nigdy ze to dziadostwo. Po prostu

>nie odpowiadaja moim upodobaniom.

.......gdyby grado byly polskie i kosztowaly nawet te topowe 200zl tez bys o nich napisal ze sa do bani, jednak cena 3000zl zobowiazuje do tego by tak nie pisac, subiektywnosc subiektywnosc i jeszcze raz subiektywnosc....

disco, LOL LOL LOL

obejrzyj sobie pomiary na Headroom, to zobaczysz, ze HD600mają zjawiskowa japę przy 3KHz(-10dB) której RS1/2, ani DT880 nie mają.

Żadne słuchawy nie są idealne, tamte maja inne "atrakcje" szczególnie w pomiarach, bo "na ucho" brzmią jak dla mnie prawdziwiej.

880-ki porównywałem bezpośrednio i chyba wszystkim słuchajacym podobały się duzo bardziej(przede wszystkim barwy i otwartość średnicy)

Jedyny mankament to nieco mniejszy bas...ale z tym można żyć;)

W sumie o czym ten wątek ?

Pozdrawiam

do lancaster

Faktycznie SD 501 -potwierdzam te słuchawki są cienkie jak barszcz ,SD 426 były sporo bardziej dojrzałe-grały równo w całym zakresie ponad to ten basik :)

Te HD 600 mimi ,że kupę kasy kosztuje słuchałem dzwięk wspaniały ,ale SD 426 ja tam wielkiej róznicy nie słyszałem...

Pasmo 600 hmmm....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Taaa powstala grupa zlotouchych milosnikow Tonsila LOL

W d.. mam pomiary. Liczy sie moje ucho. Braki w pasmie byly nieobecne przy HD 650 HD 600 i DT 880 ed 2005 ale mialy je SD 524. To nie tylko moje wrazenie. Gadajcie sobie co chcecie. A moze zmiencie swoje systemy? Jakos kazdy z forumowiczow posiadajacy przyzwoite klocki a nie Diore czy budzetowy model HK (tuning nie ma tu nic do rzeczy) omija Tonsile z daleka. Ja takze.

"Jakos kazdy z forumowiczow posiadajacy przyzwoite klocki a nie Diore czy budzetowy model HK (tuning nie ma tu nic do rzeczy) omija Tonsile z daleka. Ja takze."

I za to Cie Disco KOCHAMY.

Pioneer rulez.

disco mam od jakiegos czasu yamahy yh-100, ortodynamiczne sluchawki ktorych zasada polega na tym ze drivery to dwa magnesy po miedzy ktorymi porusza sie w polu magnetycznym ferrytowy talerz, jedni porownuja je z elektrostatami, ale ortodynamiczne drivery maja jedna zalete sa rowne w calym zakresie,rowniez w basie ktory koloryt nawet w sowjej potedze jest pokazywany rowniutko szybko, maja ekstramalnie szybka reakcje , uwazam je za najlepsze sluchawki jakie kiedy kolwiek sluchalem i ciesze sie ze w koncu je mam, sa lepsze od tonsili sd524 ale to inne szkoly grania i napedzania powietrza w drgania(dzwiek), pomimo tego nadal uwazam tonsile za wice, poprostu sa inne w dzwieku,nie sa lepsze ale bardzo blisko im do bycia bardzo dobrymi, nadal podtrzymuje to co mowilem o tonsilach- sa to bardzo dobre slcuhawki, dla mnie lepsze od akg 501, o senkach nie bede pisal...

do discomaniac71

Ja też ma w d.... pomiary ,ale wiesz tu na tym forum wiele osob wnika w detale i pomiary są dla nich bardzo ważne...

np: W przypadku kolumn to jedynie bardzo duże nierównomierności w paśmie akustycznym mogą być istotne-przecież charakterystyka w miejscu odsłuchu względem charakterystyki kolumn glośnikowych -bez komentarza...

POZDRAWIAM

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

cloudior sam zauwaz ze ani w watku o sluchawkach Piotrka Ryki ani w "o mnie" forumowiczow majacych naprawde swietne klocki w systemach sluchawkowych nie pojawiaja sie Tonsile. To na pewno o czyms swiadczy. Co do moich klockow: Pioneera wsrod nich jak na lekarstwo.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.