Skocz do zawartości
IGNORED

wzmacniacz,a muzyka rockowa

calghar

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć! Słucham rocka od wielu lat takich zespołów jak rush, Dream Theater ,Slayer ,Pink Floyd ,Led Zeppelin oraz jazzu elektrycznego .Od 15 lat używam tylko jednej marki nad .Obojętnie jaki Nad w konfiguracji z avance 506 ,509 lub innymi podłogówkami tej firmy daje mi to co nieraz słyszę na dobrze nagłośnionych koncertach rockowych czyli: dobry wykop basu wraz stopa perkusji, rozbudowaną średnicę podającą resztę instrumentów jak gitara oraz wysokie tony dobrze wkomponowane w całość. Polecam wysłauchanie takiego zestawu jw.Mój zestaw to Nad C-340 cd C541i kolumny avance 506.

->guitarmen

Nie przesadzasz z tą twardością ? Rotel jest wystarczająco twardy a ty chcesz jeszcze do niego twarde kolumny, bas będzie walił w łeb jak decha :/ Możesz spróbować jakieś B&W, mi te brzmienie nie podchodzi w ogóle ale jak lubisz twardość i suchość to będziesz w niebie ;P Ja jednak mówię że do Rotelów trza coś miękkiego, wtedy dźwięk nabiera potrzebnego wypełnienia i mięcha, np. Dynaudio, Vienna Acoustic, starsze Paradigmy może Avance.

I love the sound of crashing guitars

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Sorry za offtop, ale slyszal ktos to? Co to, jak to i czy sie oplaca?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

coś w ten deseń może?

Z tym suchotnikiem powinno grać dobrze i z wykopem.

Te bowersy to jakiś kompletny zabytek - no i jeszcze kwota chyba spora...

Ukryta Zawartość

No moze i racja.

Chcialbym przy malym budzecie dorwac jakies miecho, ale bez zamulania, wszystko jak najszybciej.

Po trzecie - wole jakies starsze, nie takie nowe, bo to dla mnie chlam i to drogi.

Oooo, wstega to moje marzenie...

Ale prawde mowiac to teraz nie mysle o zakupie, bo mam trzy pary kolumn i musze je sprzedac. Jedna para mysle, ze niedlugo pojdzie (Telefunken). Pytam by sie zorientowac, co mi moze przypasowac.

widzisz - to forum jest też od tego aby zawierać znajomosci a nie tylko pitolić wieczorami;)

w zakładce kluby masz klub elaca. zawsze przecież można się przemieścić. W jeleniej górze też wydawało się, ze to koniec świata - a okazuje się, że trochę sprzętu już się przewineło przez ręce.

->Seba78

Nie wiem co masz na myśli pisząc o tym wielbicielu suchości. Na pewno Dynki nie mają prawa zagrać sucho z żadnym ze znanych mi wzmaków na naszej planecie, jeśli oczywiście CDk jest odpowiednio dopasowany. Ale w końcu Ty wymyśliłeś teorie źródła więc powinieneś to wiedzieć najlepiej.

Nawiasem coś ostatnio nie poznaje kolegi, napastliwy jakiś się zrobił, może to kompleks Rotela ;) Posłuchał u mnie i widzę ten dźwięk nie daje mu spokoju, zobaczcie, nawet się wpisał do FanKlubu Rotela i Rotelowej szkoły brzmienia ;P

PS. Mówiłem Ci Seba, wywal w czortu tą mulacą Drakulę, kup kolumny Dynaudio lub Vienny, do tego jakiegoś starszego Rotela lub wyższego 99x (powinny grać cieplej tak jak lubisz). Masz już barwnego DACa Muse plus pre na lampach, Dynki podadzą na starcie świetną barwę i średnicę, Rotel poda kontur i łupnięcie, a z Muse nie będzie miał prawa zagrać sucho ;)

Składałem mój zestaw pod uniwersalny rock i moim zdaniem brzmi ok, Naim NAIT 3 był dla mnie jedym ze zwycięzców i do dziś go mam na półce (obecnie można go kupić za ok. 1,5 tys zł)... niestety trzeba jeszce kupić CDeka, kolumny i dobrze nagrana płyty rockowe :)

->Seba78

Drakula to zupełnie inne granie niż Rotel. Dla mnie barwa to nie wszystko. Już nawet Creek 4330 z Avancami Omega 503 i CDkiem Kambodży D500, grał lepszą gradacją planów i dźwiękiem oderwanym od głośników po parę metrów na boki od każdej kolumny. Po za tym, ja bym słuchając Drakuli zasnął w ciągu 10min ;) Mamy inne Seba podejście do słuchania muzyki mówiłem Ci już to wielokrotnie. Nawet nie wspominam o prezentacji sceny, dla mnie to powinien być podstawowy aspekt prawidłowo zaprojektowanego wzmaka. Ty stawiasz na barwę dźwięku i przyjemność z niej płynącą. Ale ja mówię że w rocku ważniejsze jest by wyłapać Mikea Portnoya walącego na tym wszystkim swoim tałatajstwie i żeby te jego matematyczne pasaże nie przerodziły się w łomot bez ładu i składu (a przypominam, w końcu to jest wątek o wzmacniaczach do rocka) ;)

>Ale ja mówię że

>w rocku ważniejsze jest by wyłapać Mikea Portnoya walącego na tym wszystkim swoim tałatajstwie i

>żeby te jego matematyczne pasaże nie przerodziły się w łomot bez ładu i składu (a przypominam, w

>końcu to jest wątek o wzmacniaczach do rocka) ;)

Popieram:) tylko ja tez mam z tym problemy, kolumienki nie potrafia tego, o czym mowisz.

...... a może coś lampowego do Rocka. Cytat ze strony

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) "Even the most powerful transistor amplifiers might not be able to match the power of sound of this model at the given level of output. If you listen to the Beatles on this amp, you would not go back to transistor amps again" i tłumaczenie "Nawet najmocniejszy tranzystorowy wzmacniacz może nie być zdolny odpowiadać sile dźwięku (AU-70) przy takim samym poziomie wyjściowym. Jeśli słuchasz Beatles’ów na tym wzmacniaczu możesz już nie wrócić do tranzystorowego wzmacniacza.".

Ukryta Zawartość

No właśnie niby czytałem że Drakula potrafi zagrać dynamicznie i szybko, ponadto ciągnie masę trudnych kolumn. Najprawdopodobniej wersja Seby jest z tych sypialnianych ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.