Skocz do zawartości
IGNORED

Jmlab Electra czy sie sprawdza ?

kinder

Rekomendowane odpowiedzi

Witam potrzebuje porady jestem na etapie kompletowania sprzetu do kina domowego juz jakis czas temu udalo mi sie zakupic wzmacniacz referencyjny Denon AVC-A1SR wraz z odtwarzaczem rowniez denona DVD-A11 teraz przyszla kolej na zestaw kolumn 5.1... mam na oku zestaw Jmlab seria Electra:

fronty - 926

centralny - CC 901

efektowe - 906 albo SR 900

sub - SR 900

co sadzicie o tym zestawie ? chce zeby kolumny dobrze wspolgraly z AVC-A1SR tak zeby w pelni wykorzystac mozliwosci wzmacniacza bo ponoc sa one duze...

Pozdrawiam ...

https://www.audiostereo.pl/topic/32137-jmlab-electra-czy-sie-sprawdza/

Moim zdaniem ta kombinacja nie zagra dobrze, jezeli swojego zestawu nie doposażysz w zewnetrzne końcówki mocy (monobloki). Duże JMLaby sa dosyc wymagajacym obciazeniem dla wzmacniaczy, a niestety amplitunery (nawet topowy Denon) z wydajnoscia pradowa sa mocno na bakier. Poza tym AV Denona brzmi raczej rześko co w polaczeniu z chlodnymi Focalami moze dac nie do konca akceptowalny efekt.

Jak mozesz zauwazyc w o mnie kiedys zainwestowalem, a wlasciwie teraz mysle, ze przeinwestowalem w Denona model nizej od Twojego. W tej chwili jakbym mial jeszcze raz kupowac kupilbym najtanszy amplituner sensownie brzmiacy jako procesor posiadajacy wszystkie wymagane dekodery oraz wyjscia pre-out i zapial to na zewnetrznych koncowkach mocy.

Do Twojego zestawu poszukalbym raczej brzmiacych miekko zestawow 8-ohmowych ew. poszedl na calosc (bo widze, ze problemu z kasa nie masz) i dokupil jakies monobloki na przody pod te JMLaby.

Po to swietny przetwornik tylko niekoniecznie bezposrednio do Twojej aplikacji.

barni a jaka by byla Twoja propozycja bez kombinowania w zewnetrzne koncowki mocy jak bys mial do tego amplitunera dopiac zestaw kolumn 5.1 na jaki zestaw bys postawil co by zagralo tak jak trzeba z tym moim wzmacniaczem ?

Pzdr...

• 2 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.