Skocz do zawartości
IGNORED

Interkonekt na bas w bi-ampingu

dartman

Rekomendowane odpowiedzi

No wlasnie. Stwierdzilem, ze kupiony w MediaMarkt za cale 80PLN interkonekt, ktory zastosowalem do podlaczenia wzmaka obslugujacego basy to chyba jednak nie to.

Co mogilbyscie polecic za rozsadne pieniadze. Nie wierze w cudowna moc sprawcza kabli ale z tymi 80zeta to chyba przegialem.

Na srednicy i gorze mam Luxman'a JX. Brzmi podobnie do Audioquest KING COBRA.

Dzieki za podpowiedz.

https://www.audiostereo.pl/topic/32196-interkonekt-na-bas-w-bi-ampingu/

Widzę, że też Cię wzięło.

Jak chcesz wydać małe pieniądze, a mieć poprawę - zacznij od DNM Reson (patrz: ogłoszenia). naprawdę dobry kabelek - zwłaszcza na basy...

Pozdrawiam.

J.

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Cześć Dartman-czy mógłbyś mi podać wymiary tego sparka 710. Muszę sprawdzić jak z miejscem dla niego. Ponoć 38 szer aż 50 głęboki wys nie znam bo sprzedający ma net w pracy tylko. I kable w tym Sparku podłącza się z prawego boku? No w sobotę go odsłucham i zobaczymy jaki kosmiczny jest na prawdę|:|) Sory, że nie na temat kabli.

Cześć Dartman-czy mógłbyś mi podać wymiary tego sparka 710. Muszę sprawdzić jak z miejscem dla niego. Ponoć 38 szer aż 50 głęboki wys nie znam bo sprzedający ma net w pracy tylko. I kable w tym Sparku podłącza się z prawego boku? No w sobotę go odsłucham i zobaczymy jaki kosmiczny jest na prawdę|:|) Sory, że nie na temat kabli.

A co do kabli to przyzoite są alphardy da vinci za jakieś 120 zeta - zapakowane jak faraon w sarfofag ( w extra pudełkach). Mają nakręcane końcówki ceramiczne do tłumienia zakłoceń złocone oczywiście. Ich używam do cd i dvd. A jak z wysokościa tego sparka 710 z maską na lampy ?

>zukzukzuk,

Wzielo mnie troche. Tzn, zamierzam sobie zafundowac cokoly pod kolumny i zienic ten nieszczesny kabelek z MediaMarktu :-). Z reszta (tzn. wzmakiem) poczekam do zmiany lokum. No chyba, ze trafie jeszcze jednego Sparka 530, wtedy biore w ciemno. DNM Reson zniknal z ogloszen.

>TN

Mysle, ze moglbym wziac Eichmann express six do testow. Poszukam gdzies.

no to obniżam półkę po wyjęciu denona PMA-735R 15 cm z łapkami, bo mi nie wejdzie (24 cm). Czy usłyszę znaczącą różńicę w dynamice, sprężystości dźwięku i jego przestrzeni na sparku 710? A cd-ek oddaję piotrkowi680 do tuningu - też 735. Ponoć za 3 stówki ma mi zrobić lepszy niż 700AE itp.:)

nick102'usiu kochany zalozylem ten watek by sie cos o kablach dowiedziec ;-)

co do dzwieku nie chce Cie nastawiac, zdasz relacje (pamietaj zeby podpiac pod odczepy 8Ohm i dac mu jakis 15min na rozgrzanie sie). A i pamietaj, ze wzmak wazy ca 27kg wiec podeprzyj czyms polke.

Piotrek ponoc robi dobry tunning, wiec pewnie bedzie super. Teraz troche cierpliwosci.

No to jako bliźniak - jesteś człowiekiem poszukującym szczególnych walorów życia ale także łączych wiele wspólnych cech innych znaków- dlatego jesteś nawet jak na mnie słabo rozpoznawalny w sensie odgadnięcia znaku. Ale mam na dzieję, że na wzmaku to się znasz- i ten Sparek 710 mile mnie zaskoczy... chociaż wyczuwam że 530 go dobija:) ale odsłuch będzie najważniejszy. A co do półki to bez przesady. 735 waży ok 18 kg. mniej ignoracji please.

Pewno Eichman od Resona będzie lepszy, ale też za 100 zł go nie kupisz ... Wszystko zależy, ile chesz na niego wydać ?

Zresztą i tak powinny być lepsze... Te - to tylko początek !

P.S.

Kup sobie wreszcie ten mikrofon za dychę !

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

dartman, 14 Mar 2007, 19:28

>no dobra leonus, a teraz cos z sensem

.....nie no ja za głupi jestem i nic z tego co tu piszecie nie rozumiem. Wybaczcie mi ale wymiękłem. Z tymi znakami zodiaku to troszkę kumam.

leonus >>>

Teraz Ty się wykaż - może My nie będziemy kapować o co biega ?

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.