Skocz do zawartości
IGNORED

Pękam ze śmiechu II

zildjian

Rekomendowane odpowiedzi

Wiecie że kupiłem te słuchawki? I powiem tyle - biją te moje filipy w każdym praktycznie wzgledzie. Wielkiej skali porównawczej nie mam bo nie słuchałem nigdy senheisserów czy innyc beyerów . Jedyne czego te słuchawki mogą filipowi zazdrościć to przestrzeń i "oddech" od sceny którą filipy maja moim zdaniem bardzo dobrą. Te jts grają bardzo blisko nie ma dużej odległości miedzy sceną a słuchaczem ale przecież są przeznaczone do innych celów jak sądzę z opisów. są jeszcze przed wygrzaniem ale już mi się podobają. będą swietnym uzupełnieniem mojego zestawu. filipy chyba zostawie bo w pewnych momentach są niezastąpione. jts grają szczegółowo i bardzo dynamicznie. niezły wykop. Dźwięk jak za te pieniądze jest naprawdę niezły

wykonanie powiedziałbym średnie ale dość solidne. ciężkie a nauszniki mogłyby być bardziej dopracowane - niezbyt leżą na uszach ale może to kwestia przyzwyczajenia. jedynym słabym punktem jest mocowanie metalowego pałąka z widełkami słuchawek - będzie się to trochę tam wycierać no i kabelek wystający z pałąka to jakos tak mało elegancko wygląda. Nie wiem też jak będzie się sprawować regulacja wysokości położenia pałąka - nie ufam takim samonośnym wynalazkom ale zobaczymy - wygląda to dość solidnie.Same poduszki twarde i mało przyjemne. Do tego dołożono kawał solidnego kabla - ani za miękki ani za twardy.

Zobaczymy jak dalej sie to będzie sprawować - na razie przyjemna niespodzianka i kupiłbym je jeszcze raz.

connex, 22 Mar 2007, 10:45

Jedyne

>czego te słuchawki mogą filipowi zazdrościć to przestrzeń i "oddech" od sceny którą filipy maja

>moim zdaniem bardzo dobrą.

Zgadzam się.Goldringi też w tym aspekcie prezentowały się lepiej ale kosztem jakości dżwięku. Pamiętaj,że JTS to słuchawki studyjne :-)

>Dźwięk jak za te pieniądze jest naprawdę niezły

Uważam,że bardzo dobry i w ogóle nie myślę o innych słuchawkach. I oczywiście zgadzam się co do budowy.

jeszcze parę naszych wpisów i słuchaweczki bedą kosztować ze 200 pln na allegro ale grają naprawdę fajnie. Filipy zostawiam bo w klasyce - w spokojniejszych momentach grają cudownie, ale jak tylko pojawi się talerz, mocne unissono to robi sie jazgot niesamowity i z tego wzgledu odpadają właściwie w każdej muzyce rozrywkowej

I u mnie jak Garbarek grał solo było pięknie na Goldringu, północno-norweskie bezkresy, choć saxik ciut chudzieńki. Jak weszła sekcja a zwłaszcza głos - prawie dramat,podobnie w rockowych klimatach. I tutaj JTS rulezzz (Beyer z kolei wszytkiego dodawał aż do cofki )

• 1 miesiąc później...

Zachecony opiniami w niniejszym watku dolaczylem dzisiaj do grona posiadaczy JTS HP-535.

Na razie wygrzewaja sie. Na pierwsze ucho mialy fatalny bas, a raczej plame jakiegos blizej niokreslonego, poluzowanego dzwieku w miejscu gdzie normalnie jest basik.Matowa, lekko wycofana gora, zupelnie bez blasku. No, ale to sa wrazenia po okolo 8 godzinach grania. Martwi mnie troche ta gora, bo bas poprawia sie z kazda godzina.

zaden model nie posiada

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.