Skocz do zawartości
IGNORED

Skaler rozdzielczości w Onkyo 674E

qwezxc

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś tym się już bawił. Zastanwiam się nad amplitunerem H/K AVR 245 i tym właśnie Onkyo 674E. Osobiście bardziej przypadł mi do ucha H/K ale nie mam on właśnie tego skalera rozdzielczości, dlatego też zastanawiam się nad Onkyo. Czy jest potrzebny taki skaler, czy daje on dużą różnice, głownie mi chodzi nie o sygnał puszczony z DVD ale z cyfrowego dekodera, czy dużo uzyskam lepszy obraz dzięki temu skalerowi?

Jak dla CIebie Denon 2307 jest z nizszej polki to najpierw sprawdz ile kosztuje i jak w testach wypada:) Wedlug niemieckiego AUDIO najlepszy amplituner do 1000 euro :), i jeszcze jedno w niemieckim audio jest umieszczony w najwyzszej klasie

Nie powiedziałem ze jest z niższej półki klasowej, tylko cenowej, zresztą nie będę sie kłucił na ten temat bo nie znam się aż tak na tym, to jest informacja która usłyszałem od sprzedawcy że te tańsze Denony nie grają rewelacyjnie.

Widzę ze ty posiadasz tego Denona i mam pytanie czy ma od wbudowany skaler rozdzielczości tak jak Onkyo 674E i jak tobie to gra z tymi JBL, (głownie mi chodzi jaka jest różnica między Harmanem a tym Denonem). Bo jak słuchałem Harmana 245 i tego onkyo to harman jak dla mnie ładniej zagrał, tylko brakuje w nim tej konwersji sygnału do HDMI. Denona właśnie nie słuchałem a też chce kupic amplituner i zastanawiam się nad tymi trzema propozycjami.

Nie powiedziałem ze jest z niższej półki klasowej, tylko cenowej- nawiaze jeszcze do tej odpowiedzi , akurat kosztuje wiecej niz ONKYO 674 i podobna cena ja H/K.

A co do dalszej czesci Twojego pytania to H/K niesluchalem w ogole a brzmienie Denona mi bardzo odpowiada, szczegolnie w kinie (tak jak juz kiedys napisalem) , kino poprostu mnie powalilo

pozdrawiam

nie wiem jak grają wyższe Harmany ale ja słuchałem HK 135 i Denona 1706 na JBL e90 i bez porównania lepiej zagrał Denon, z większą przestrzenią, bardziej melodyjnie, góra i średnica bardziej szczegółowa (ale nie krzykliwa)...

ja do tych akurat kolumn na pewno bym wybrał Denona, do jaśniejszych kolumn można by się zastanowic na HK

piskle smoka, 19 Mar 2007, 17:06

>Nie powiedziałem ze jest z niższej półki klasowej, tylko cenowej- nawiaze jeszcze do tej

>odpowiedzi , akurat kosztuje wiecej niz ONKYO 674 i podobna cena ja H/K.

Denon 2307, Onkyo 674E i H/K 245 są z tej samej półki cenowej, nie chodzi mi tu o 200 czy nawet 500 zł różnicy, bo to są amplitunery w granicach 2500 zł do 3000 zł, a ja miałem na myśłi amplitunery za 5000 zł, że w tym przedziale cenowym dopiero denony ładnie grają, ale mogę sie mylić bo nie słyszałem żadnego Denona.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.