Skocz do zawartości
IGNORED

Denon DRA700 jakie kolumny?

rosim

Rekomendowane odpowiedzi

rosim

jeszcze raz powtarzam (spoko - po raz ostatni) - zastanów się nad tannoy fusion 4. Kosztują dokładnie 1500, przyjazne parametry, bass reflex z przodu, dźwięk naprawdę przyzwoity. A ponadto mają ponoć duży apgrejdowy potencjał bez konieczności wymiany przetworników więc jak Ci się już znudzą to powszechnie znany Forumowicz o wyrobionej marce podrasuje je stosunkowo małym kosztem.

J

Kupiłem ten amplituner dla mojego taty, czarny bo podobno lepiej gra ;)

Tak naprawdę czarny, bo był to wymóg dopasowania do pomieszczenia. Do tego miałem kupić małe, czarne i niedrogie podłogówki. Wybrałem Gale 3040, bo były od ręki i miałem możliwość odsłuchania przed zakupem. Odsłuch odbył się z zestawem kina domowego HK i powiem, że brzmienie było łagodne jak cośtam typu baranek.

Jak rozejrzysz się dookoła, to na Allegro znajdziesz np. JPW ML-910 w super cenie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Do tego cała gama Tannoy i Mission.

W ogłoszeniach ponżej 2000zł kosztują Dali-450. To już baaardzo przyzwoite kolumny.

Akurat JPW i Dali okazały sie w moim przypadku po prostu za duże gabarytowo.

Pozdr

Papamek

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pampek, Jarekeraj, dziękuje za rady, wiem, że nie powinno to być priorytetem przy zakupie sprzętu audio, ale czasem przy zakupie trzeba, niestety, brać pod uwagę również inne, "pozasłuchowe" argumenty. Zwłaszcza jak sie mieszka w bloku w 2 pokojach i nie ma za bardzo manewru przestawienia umeblowania. Z tych względów m.in. danon (szerokość), a dali ze względu na kolor (cos w okolicach wiśnia-olcha), tannoye niestety albo czarne albo jabłoń (podbny do buka). Dali słyszałem już z danonem i było w miarę ok, ale nie miałem porównania z innymi kolumnami. Musze więc znaleźć jakiś kompromis i dlatego prosiłem o radę. Pozdrawiam

Do tego ampli tanoye powinny być niezłe. M4 bedą stosunkowo łatwe do napędzenia, wystarczająco delikatne aby poskromić drażniące ucho brzydkie brzmienie taniego amplitunera. Odradzam jednak gale 3040 do ampli - posiadam jeszcze takowe. Są zbyt dużym obciążeniem dla niewydajnych końcówek w amplitunerach. Do tego one kiespko się zgrywaja własnie z denonami w moim odczuciu. To dobre głośniki ale tylko do wydajnego spokojnego wzmaka.

NIe wiem jak z wydajnością prądową tego amplitunera i jakie ma trafo, z danych katalogowych moc wyjściowa przy zniekszałceniach harmonicznych 0,7% 2x105 W, przy 4Omach oraz 2x80 W przy 8Omach, pzdr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.