Skocz do zawartości
IGNORED

Pioneer DV-696 AV - fatalny obraz

waterboy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie wszystkich. Niedawno zakupiłem odtwarzacz DVD Pioneera (jak w temacie) i mam z nim następujący problem, otóż: odtwarzany obraz jest przesyłany przez scart (RGB), a jego jakość jest beznadziejna tzn. brakuje mu ostrości, rwie kontury, nie wyświetla realistycznie kolorów - to w DVD, w Divx jest jeszcze gorzej. Niestety, nie pomogła nawet wymiana kabla na Profigold. Czy ktoś z Was spotkał się już z takim problemem? Co robić? Pomóżcie proszę.

Pzdr,

Waterboy

https://www.audiostereo.pl/topic/32481-pioneer-dv-696-av-fatalny-obraz/

Mam ustawione wyjście AV na RGB, oprócz tego wyłączona jest też funkcja progressive scan. Co ciekawe - obraz kontrolny z logo Pioneer jest poszatkowany, jakby ktoś z karabinu w niego strzelał... :(

Czy przypadkiem coś z elektroniką..?

do waterboy

scart to rodzaj złącza a nie sygnału, w scart możesz mieć kilka różnych wariantów sygnału, sprawdziłeś czy to wejście scart przyjmuje sygnał RGB i czy takowy sygnałjest wybrany ?

Wypróbowałem już chyba wszystkie możliwości połączeń i ustawień :( i problem nie zniknął.

Chyba nie obejdzie się bez wizyty w serwisie :(

Dziękuję wszystkim za pomoc i pozdrawiam.

...Okazało się, że mój nowiutki Pionek miał fabrycznie walnięty uklad scalony... Ciekawe co na to dział kontroli jakości f. Pioneer !!!

A swoją drogą to chyba pierwszy i ostatni mój zakup w życiu produktu tej firmy.

Pozdrawiam wszystkich posiadaczy :),

Waterboy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.