Skocz do zawartości
IGNORED

Klony Minas Anor

cloudior

Rekomendowane odpowiedzi

tomek skura

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

claudior

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

foxbat

Ukryta Zawartość

zoltar7

wielka czworka :))

jedynie zoltar7 jakos nie zaszczycil nas swoim ciekawym watkiem

no zoltar7 nie daj sie ...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

tdrozd ->

1. Jestem cloudior -> nie claudior.

2. Wątek o Credo -> podtrzymuje jego słuszność.

3. Wątek o klonach MA -> zobaczy na datę jego założenia.

4. Skończ wiązać mnie z jakąś antyMG/antyGrze/anty16hz krucjatą.

Moim zdaniem jak ktos ma ochote sobie sklonować takie czy inne kolumny to niech klonuje!

Sporo się przy tym można nauczyć pokory:)najlepsze w tym wszystkim jest wykonanie stolarki;)czyt. (najtrudniejsze)

A ten kto by miał kupić to i tak kupi, bo to nie ludzie którzy maja czas na klonowanie, tylko tacy co ida sklepu słuchają kolumn ze średniej półki i coś im nie gra:/ a na wyższą ich nie stać:( znajdują takiego co im zrobi za cene średniej półki jakość wysokuch lotów

i co?

nie będzie zadowolony?:)

Ja bym był, ale już się wziąłem za klonowanie:)

tdrozd, 17 Cze 2007, 02:32

>jedynie zoltar7 jakos nie zaszczycil nas swoim ciekawym watkiem

>no zoltar7 nie daj sie

Bo ja tu występuję w charakterze advocatus diabolo waszego guru tzw. MEGAKONSTRUKTORA

ps. a tak naprawdę przysłał mnie tu Ogólnopolski Komitet Obrony Przed Sektami, aby zbadać skąd taka charyzma u McG, że zgromadził taką kupę pochlebców i zwolenników, głuchych na głosy... jego niezadowolonych klientów... (przy czym "niezadowoleni" to taki eufemizm na określenie ludzi delikatnie mówiąc nabitych w butelkę).

wg mnie minasy to niezle kolumny ,osoboiscie bardziej podobaja mi sie na glosnikach XT

choc odrazu powiem ze to nie moj hi-top i wole to co mam.

na allegro jest wersja z d260 uwazam ze z ta cena to naprawde okazja ,prosze sobie policzyc koszta

same glosniki to kolo 2 tys a gdzie obudowa terminale zwrotka wytlumienie ??

jak ktos ma okazje posluchac tych kolumn prosze je porownac ze sklepowymi w cenie 5 tys i wtedy sie wypowiadac

bo jak narazie to widze koleczko rozancowe ,samych adwokatow ucisnionych .

co tydzien jakis ciekawy watek powstaje -i guzik z niego wynika .

p.s.mialem takiego kienta ktory mawial "jazda musi byc" -i wy taka jazda uprawiacie

jestem ciekawy kto z was sluchal tych kolumn ?? i co moze powiedziec o ich brzmieniu ,wykonaniu ??

tdrozd, 17 Cze 2007, 13:09

tdrozd, 17 Cze 2007, 12:34

>bo jak zarazie to widzę kółeczko różańcowe ,samych adwokatów uciśnionych .

Jeżeli już to nie „uciśnionych” tylko nabitych w butelkę.

A co adwokata, to widzę, że kolega tu występuje w roli adwokata swojego McGURU. Płaci Ci za to, czy co?? Co McG sam nie umie pisać?

Poza tym kto tu pisze że Minasy Anor to złe kolumny, tylko Tomek Skura wypowiada się o nich nieprzychylnie. Foxbat chyba nawet chce je klonować !?

Osobiście nie słyszałem tych kolumn, ale myślę, że mogą grać przyzwoicie, to w miarę prosta konstrukcja.

Nie rozumiem co tak kolegę tdrozd zdenerwowało.

ps. Tdrozd Widzę, że zajęło ci 1,5h skonsultowanie się z McG w sprawie tych kolumienek, nie mogłeś samemu coś wymyśleć?! A rozumiem przewodnik duchowy :)))))

przyczyna przerwy jest prozaiczna -poprostu wczesniej dopiero co wstalem i trudno mi bylo mysli zebrac:))

i dopiero po sniadaniu cos skrobnolem co mi lezy na duszy.

Co do adwokatow -nie jestem i nie mam zamiaru nim byc ,ale do pasji mnie doprowadza gledzenie i jadza po kims,czym czego sie nie widzialo nie sluchalo.

Jesli ktos ma ochote klonowac to niech klonuje ,wzrotka nie jest skomplikowana ,choc glosniki xt to dosc wredne przetworniki ,przy lekkim filtrowaiu dra ryja niemilosernie wh sa wyraznie spokojniesze ale i tez jak by mniej ekspresyjne.Morel to naprawde fajny glosnik z dobra srednica i z troche wycofana gora ,lekko wolny .

Milem go dlugo ale mi sie znudzil mam teraz d260 i to inne granie .

p.s. zeby bylo jasne jestem ze slaska tu sie urodzilem i z natury nie lubie zaglebiakow :))

tdrozd, Minasom na M18WH w towarzystwie niektorych sklepowych kolumn za 5Kzł moze być cieżko.

Wyatarczy postawić obok np. ESY Intrady, Quadzie 22L, nie mówiac o np. Harpii Amstaff mini.

Są też pewnie konstrukcje mniej udane ;)

Pozdrawiam

tdrozd, 17 Cze 2007, 13:55

No tak, fakt tylko 30 min. aby skonsultować się z przewodnikiem duchowym... :(

No to Ogólnopolski Komitet Obrony Przed Sektami (OKOPS) nie będzie zachwycony :(

Sprawa McGURU wygląda powążniej niż w OKOPS sądzono... :)))

"co tydzien jakis ciekawy watek powstaje -i guzik z niego wynika .

p.s.mialem takiego kienta ktory mawial "jazda musi byc" -i wy taka jazda uprawiacie

jestem ciekawy kto z was sluchal tych kolumn ?? i co moze powiedziec o ich brzmieniu ,wykonaniu ??

Popieram kolegę, po za jednym czasem cos jednak powstaje , można dowiedzieć sie kto chce sie czegoś dowiedzieć, kto lubi drwić nie będe na Zoltara tu wskazywał , ale chyba znowu trzeba "Feniksa" ))

Prawda jest taka ,że zawsze trzeba kogoś skopać nie widze w tym nic nie forumowego, sam czasem kopne kogos jak np tego idiote Qubrica , ale trupa już sie nie rusza , a Wy dalej klonowac , nie klonować, słuchałeś ,nie słuchałeś ten adwokat, ten oskarżyciel, może jakieś spotkanie forumowe co Wy na to na jesień ? Nie bardziej konstruktywne??

Niepotrzebnie dopisujecie tutaj jakas ideologie... To ProAc, Totem itp. mozna klonowac a Minas Anor nie?? Calkiem serio podchodzilem to tego projektu.... Imho samo to, ze ktos chce to sklonowac autorowi powinno schlebiac...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

yolaos, 17 Cze 2007, 18:45

>może jakieś spotkanie forumowe co Wy na to na

>jesień ?

Dobry pomysł, ja proponuję w jakimś lesie lub na polach np. Grunwaldu !? :)

Zasady spotkania jak dla "klubowiczów" fun fun hooligans, a sponsorem może być jakiś producent siekier ew. pił elektrycznych... ew. zakład pogrzebowy z Łodzi.

Wszystko można klonować. Nie widzę problemu. Przy odrobinie wysiłku można zrobić takie kolumny za ok. 3000zł. Zwrotnica zapewne zależy od użytych głośników a nasz GURU dłubacz narobił ich trochę (widać przedłużał serie produkcyjna pakując różne głośniki do jednego rodzaju obudowy). Tak że zwrotnica od zwrotnicy może się znacznie różnić mimo takiej samej nazwy. To tak przy okazji dla zmylenia klonowaczy.

A cena na aukcji, no cóż - jest jak cena na aukcji, każdy może wystawić jaką sobie widzi.

Są w Polsce producenci wkładający do swoich wyrobów tańsze przetworniki a wystawiający podobne ceny. Są oczywiście i tacy którzy tę marżę na koszt komponentów nakładają niższą. >Studio 16Hz< nie odchyla się jakoś wyraźnie w jedna czy drugą. To nadal nie jest jeszcze poziom jawnego złodziejstwa jak u naciągaczy kablowych.

Za to dziwne jest, że od razu pojawili się obrońcy słusznego wyrażania poglądów.

Co to znaczy, że w taki czy inny sposób nie można mówić o wiarygodności producenta?!

Spojrzałem na stronę Internetową >Studio 16Hz< po raz drugi i nadal nie widzę nr regon i nip. Stronkę internetową każdy sobie może otworzyć. Zarejestrować działalność gospodarczą również, po czym zniknąć jak kamień w wodzie.

Z drugiej strony, kolumny głośnikowe to takie urządzenia, w których nie ma się co zepsuć (o ile nie posiadają wad ukrytych, to nie wyobrażam sobie uszkodzeń innych niż z winy użytkownika). Dlatego o brak serwisu nabywca nie ma się co martwić.

Ludziom potrzeba znaczka firmowego i reklam w prasie żeby byli skłonni zapłacić za dobrze zrobione DIY - więcej niż cena użytych komponentów. Wiec >Studio 16hz< to właśnie im daje.

PS. Tdrozd, o jakiej średnicy mówisz w Morelu? Ja bym raczej to nazwał niskimi wysokimi ewentualnie wysokim środkiem. W takich konstrukcjach średnicę jeszcze przetwarzają głośniki nisko-średniotonowe. Kopułka jest w stanie lepiej lub gorzej wypełnić zakres dołu tak powiedzmy od 2kHz.

PPS. Zoltar7 - pod Grunwald jechać żeby zobaczyć jak ten debil Yolaos usiłuje nieudolnie kopnąć mnie w podeszwę buta i nie może dosięgnąć???

Qubric >>>>>>>>>PS. Tdrozd, o jakiej średnicy mówisz w Morelu? Ja bym raczej to nazwał niskimi wysokimi ewentualnie wysokim środkiem. W takich konstrukcjach średnicę jeszcze przetwarzają głośniki nisko-średniotonowe. Kopułka jest w stanie lepiej lub gorzej wypełnić zakres dołu tak powiedzmy od 2kHz

masz racje mozna to nazwac niskimi wysokimi lub wysoka srednica ,tak wlasciwe to trudno okreslic kiedy konczy sie bass zaczyna srednica czy konczy sie srednica zaczynaja sie wysokie >to chyba sprawa dosc mocno umowna .

nie mniej uwazam ze morel ta wysoka srednice ma dobra czego czesto brak wielu kopolkom

A ja jestem ciekawy jak wypada ten Morel w porównaniu do Ushera 9950.

Cena 5500 to nie mało tym bardziej, że podobną konstrukcję JAMO 450 (ale na "gorszej" kopułce Vifa XT25) można nabyc za mniej niż 6000 zł. Na uwagę zasługują użyte głośniki XT modyfikowane dla Jamo. Niby Minas Amor są lepsiejsze ale... Jamo to jednak jakaś tam tradycja no i marka nie firma "pod krzaczkiem" (chociaż zwrotnica na tanich MKP).

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zoltar wpadnij do Studio16Hertz, posłuchaj, przekonasz się i nie będziesz musiał teoretyzować.

A tymczasem poczytaj sobie co o Minasach sądzi Wojciech Pacuła:

Ukryta Zawartość

A tutaj z kolei pisze sporo o tym jak gra Morel:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Słuszna uwaga McG. Ale zobacz jak to JAMO ładnie wygląda... i cena jest nie wiele wyższa od Minasów Anor.

ps. A co do porównań to jeżeli już to wolałbym porównać jak grają AA Tethys II (6500 PLN), Mimo (4500 PLN), Etera Amplifikatora (3600 PLN) ew. można jeszcze dodać projekt XT1 Akustyka (cena zależy od ceny obudów, ale zamawiający taki zestaw powinien się zmieścić w przedziale 1500-2200 PLN).

McGyver, 17 Cze 2007, 22:06

>Czyli nie wpadniesz. Wolisz teoretyzować.

Ja mieszkam na Mazowszu... trochę mi nie po drodze.

Ale kto wie, może kiedyś, nie mówię nie.

Chociaż z odsłuchami jest taki kłopot, że trzeba mieć jakiś własny wzorzec tj. mieć z czym prównać. Ale generalnie jestem bardzo ciekaw tych Mimo i Morela (sam zrobiłem sobie DIY na XT18WO i Usherach ale mam zwrotnicę I rzędu dla woofera z układem RC) a w Mimo są filtry II rzędu, podobno dla XT18 lepiej się II rząd sprawdza, ale ja wolałem uniknąć problemów z fazą stąd wybór I rzędu.

tdrozd, 17 Cze 2007, 22:07

>JAMO 450 kosz niby z XT18w... ale membrana jakasik juz inna:))

Fakt te membrany są inaczej zawieszone i mają jakby jaśniejszy odcień na zdjęciu (niestety nie widziałem ich w oryginale).

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.