Skocz do zawartości
IGNORED

Czy jesteśmy Państwem Fundamentalnym ?

ASURA

Rekomendowane odpowiedzi

>jar1, 4 Kwi 2007, 14:44

>No tak, a przedtem 100 lat zaborów i potop szwedzki....

>Tylko skąd sie wzięli i gdzie ulegli Ci, których cały świat uznał za wybitnych. Chociażby JP2.

No fakt, nie precyzyjnie sie wyrazilem, wielu zginelo, a mogli by duzo wniesc do naszej nauki, gospodarki itd. nawet za socjalizmu, bo przeciez np. dobry inz. w kazdym ustroju sie przyda (patrz pow. Solzenicyna)

Jedyny plus z Fundamentalistów w tym watku to taki że po pracy nie tracą czas na komputerze,to jednak męczy i trzeba odpocząć prawie 100 wpisów w jeden dzień to i inkwizycja by się zmęczyła.temat śledztwa był nie natemat to nic, ważne że K z Zamku jest winny i niech się teraz zastanawia dla czego

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Chrześcjanin nie powinien mieć uczucia winy , zgadnijcie kto to mógł wymyślić w radiu ?

Sadzę że takie poglądy przyspieszą nam to państwo fundamentalistyczne.Większość zrozumie to jak mowę Kalego:Kali ukraść krowę-dobrze, Kalemu ukraść krowę-żle.

Jutro Trójka będzie cały dzień transmitowana z Ziemi Świętej słuchajcie uwaznie i cieszcie się macie to co tak lubicie. A ja dziś popatrzyłem na wygwieżdzone niebo w Krakowie i to mi wystarczy to był mój cud i tylko dla mnie w tamtej właśnie właśnie chwili

Rafaell, 4 Kwi 2007, 22:14

A Ty, Rafaell, ciągle w "formie". Dobrze, że nie mamy Ciebie po swojej stronie bo byś spalił tych antykatoli.

Ktoś miał swietny pomysł aby wpakować Ciebie do konkurencji. :-)))

Przyznaj się, że jesteś wyznawcą szatana. Uuuuuuuu. Inkwizycja nadciąga. Uuuuuuu

No jak ? Przyznaj się, że nie masz już kota ? UUuuuuuuuuuu. :-)))

Gustaw, 4 Kwi 2007, 22:20

Tam gdzie się kończy rozum zaczynają się demony . Nie muszę i nie chciałbym być po żadnej stronie nie ma rzeczy tylko czarnych i tylko białych .Życie to cała gama kolorów nawet w moich szarościach jest masa odcieni .

Przepraszam że Cię nie rozumię , kto to szatan ? jeśli mówisz o tym co sami robimy to to nazywa się człowiek i za to go wielbię i nienawidzę , bo też podobno ? jestem człowiekiem , jestem tak słaby a przez to tak wielki że wiem że w najgorszym razie jestem jak ten pryszcz na dupie,a może jestem tylko lustrem w którym się ktoś z próżności przegląda

Rafaell, 4 Kwi 2007, 22:43

Ejj nie, Rafaell. Ja tu z "jajami" a Waść tak poważnie. Ty faktycznie widzisz w każdej szafie "fundamentala" ? No daj spokój bo to już zakrawa na fobię.

pozdrawiam

P.S. No ale powiedz jak to było z tym kotem :-)

Gustaw, 4 Kwi 2007, 22:54

Pare kotów w życiu zaliczyłem wiecie hormony , koty przeważnie trójkątne i o różnych odcieniach ale to przeważnie tylko dodatek do kobiety.Teraz podobno dużo łysych kotów ale nie sprawdzam ;)

Teraz co Cię interesuje prawdziwy kot a raczej całe stado burasów mieszkało w piwnicy , ale jak się znalazł w sasiednim budynku debil dozorca i rzucał w nie kamieniami to się wyniosły.Teraz są szczury ,nikt na razie nie rzuca kamieniami ale dziur coraz więcej. Gdyby te Twoje fobie odnośnie kotów zadziałały i wprowadziłbyś antykoci fundamentalizm to szczury by nas wpieprzyły razem z uszami.Kot jest myśliwym i okrutnym mordercą,poluje dla zabawy to tak jak człowiek. W Anglii robiono badania rekordzista potrafił w ciagu roku upolować ponad 7500 żyjątek dla rozrywki,zupełnie co innego jadł w domu

Poza tym sobie zapamiętaj: kot Cię ma ! nigdy odwrotnie także sobie możesz goczcić do usranej śmierci i tak będzieCię miał w dupie. Jak Korwin mówi miejsca gdzie kot lubi spać nie są najzdrowsze dla człowieka i dla tego poganie tam budowali chałupy gdzie się kładł koń ,krowa. Może z tąd w pewnych kulturach religijnych także w Twojej kot ma takie demoniczne znaczenie jak chcesz to go czcij dla mnie on jest takim samym elementem natury jak zając,lis-zastałem go tutaj ot co

dudivan, 4 Kwi 2007, 22:49

Jest tylko program z którym się rodzisz i twardy dysk na który zapisujesz .Sumienie to taki programik który się przydaje w zyciu przeszkadzając czasami przy tym okrótnie. Co do demonów to podobno zawsze były ? Ja mam wrażenie że tylko demon mógł coś tak finezyjnego wymyślić,okrągła ziemia i gwiazdy w koszmarnej odległości i fizyka, wszystko po to żebyś z tąd nie mógł spieprzyć.Ucieczka jest możliwa dopiero po śmierci ? ale według Ciebie i KK ta kara to za mało i jak będziesz żle robił to jeszcze cię umieszczą na bardziej trudnym do wyobrazenia obiekcie nazwijmy to piekło. Wy to nazywacie wolną wolą a ja ludzkimi epitetami jest to sk***ysyństwo które spotkało tu narodzonego.Jesli to jest kara to faktycznie nie ludzka,człowiek po jakimś czasie znudził by się i machnął reką.I nie opowiadaj mi że blużnię,blużni to co nam tak robi.

Jeśli jest jakiś problem który człowiek nie może rozwiązać nie ma co z nim walczyć ,płakać,rozpaczać problem jest nie do rozwiazania i w związku z tym faktycznie przestaje istnieć. Jesli ja dla kogoś ,czegoś jestem problemem ,to jak przestanę istnieć to problem zniknie mnie spotka niebyt czyli według Hindusów najwyższy stan świadomości nirwana ,dość ciekawa hipoteza ale czy ty swoja hipotezę sprawdziłeś i wiesz wszystko czy tylko wierzysz prorokom.Ja to co wyzej napisałem czuję i całkiem możliwe ze to jakiś skopany program ,ptak Dodo tez pewnie taki miał bo go już nie ma

Widać twój ciasny katolicki rozumek nie pojmuje, iż są problemy egzystencjalne i metafizyczne leżące ponad prostymi nie dające się prosto zdefiniować i wtłoczyć w ramki "piekło-czyściec-raj" , czemu (z konieczności mało precyzyjnie) dał wyraz przedmówca. Trochę pokory !

wolę być domorosłym filozofem niż etatowym ideologiem, a człowiek niedoskonałym jest i czasem ważniejsza jest treść, niż forma w tym, co mówi...

jacch, 5 Kwi 2007, 08:30

>Rafael piepszysz jak potłuczony , większych bredni to ja już dawno nie czytałem .

Widzisz można się z czymś niie zgadzać ale nie trzeba kogoś obrażać .Ja z twojej religii się nie nabijam,mówiłem tylko o ludziach mających pretensje do jej reprezentowania a Ty zobaczyłeś moją która Ci nie pasuje z Twoimi przyciasnymi klapkami i programem który jest sztywny i napięty jak h*j w erekcji ,oj boli Cię każde mocniejsze odgięcie w kierunku innym niż się naprężasz.

Ale ja i wiele innych osób ma to poprostu gdzieś .Ty masz swoje bajki a ja mam swoje i Twoja Mamusia na szczęście nie musi mi je czytać na dobranoc w łóżeczku.

Mamusiu Jaccha pier**l się i nie wpieprzaj się do mojego łóżeczka pod pozorem czytania Twoich bajeczek-pederastko jedna

Gość

(Konto usunięte)

Rafciu , przeczytaj ty dokładnie swój post do , którego sie odnosiłem i jeszcze raz napisz , że nie próbowałes nikogo obrazić ?

A tego powyżej nawet nie próbuje komentować .

Iddcie się ludziska przygotowywać, święta jakoweś idą a mną burakiem się nie przejmujcie bo i tak mam to w dupie

Rafaell

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

jacch

o mnie | ignoruj | PW

stat: 1000 / 1385 / 1

3 Kwi 2007, 22:18

...Jednak w ostatnich latach zatracila gdzies swa tolerancje na rzecz jedynej i slusznej religii...

Disco jak ty pie....lisz , jeden przykład prześladowania innych religii !!!!

A jaka nie to niech ci nagrubszy pionier w gębie dęba stanie.

A prosze bardzo: skoro w dziejszych czasach w kazdej klasie i urzedzie jest krzyz to niech i beda inne symbole. Budujmy meczety i synagogi skoro budujemy koscioly. TV publiczna niech oprocz mszy nadaje inne nabozenstwa. Dlaczego w szkolach jest wylacznie religia katolicka? Dlaczego miesza sie ja z egzaminem dojrzalosci? Dlaczego jedynymi powszechnie uznanymi wartosciami o ktorych pieprzy sie tu i tam (inna rzecz ze naogol bez pokrycia) sa wc? Inne religie nie maja swoich wartosci?

jacch, 5 Kwi 2007, 11:57

a tak w ogóle to kto jest Twoją mamusią w czarnej sukience, i dba o Twoją duszyczkę i bajeczki przez Ciebie Ci opowiada ,Tobie faktycznie szkoda tłumaczyć a łopatologicznie mi się nie chce

Gość

(Konto usunięte)

Rafaell musisz sie wyrażac jaśniej bo nikt twoich zboczonych myśli nie jest w stanie rozszyfrować .

Nawet jeśli w twoich majakach sennych podmienić mamuśke na księdza to i tak epitet nie pasuje .

Gustaw, 5 Kwi 2007, 12:14

Ty nie częstuj mnie tym czego mi i tak nie dasz-jakie to "chrześćjańskie" już kiedyś pisałem że można lubić alkochol dla smaku a nie jak Ty dla efektu, chcesz to się sam sponiewieraj ,tylko pamiętaj o kacu tym fizjologicznym i tym z przed 2000 lat "W śród serdecznych przyjacół psy zająca zjadły"

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.