Skocz do zawartości
IGNORED

Sony Playstation 1 dla audiofilów ? .

Krak_oN

Rekomendowane odpowiedzi

Jak sterowac psone bez tv ? Bo portu ir przeciez nie ma ?

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

z tym pilotem do ps2 to uwazaj :) bo sa piloty bez odbiornika podczerwieni, bo nowsze ps2 maja odbiornik wbudowany :) kupuj tylko taki z odbiornikiem wkladanym w port konsoli :)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

• 4 tygodnie później...

zrobilem modyfikacje wg dogbreatha na jego stronie skrot wyjscia przez 3,3 uf wima i laser nie chce ruszyc, po prostu nie chce czytac plyt, nie wiem co mam robic, wydaje mi sie ze wszystko zrobilem jak na tamtej stronie,.....

lechb

Ja też kupiłem i potwierdzam.Fajny sprzęt.Ze zdziwieniem stwierdziłem że rozkłada moją lampucere na lampach która kosztowała mnie dużo dużo więcej.Na forach światowych to naprawdę znana zabawka która rozkłada całkiem zacne sprzęty.Nie kupuj tylko zamiennych laserów, ja się na tym przejechałem,jest nieco gorszy dźwięk.

Oryginalny laser do SCPH 1002 kupisz tutaj

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

No właśnie KSM 440 ACM oryginalnie siedzi w SCPH 1002. Ja kupiłem w Proplay KSM 440 BAM i ten laser coś od siebie dodawał.W stosunku do KSM 440 ACM był jaśniejszy, jakby bardziej spektakularny ale brakowało mu odrobinę naturalności i czystości.Tak w ogóle to ten BAM nie jest chyba od 1002 a od 102 w wersji nowszej ONE.

maciomen

>Ze zdziwieniem stwierdziłem że rozkłada moją lampucere na lampach która kosztowała mnie dużo dużo >więcej.

napisz cos wiecej, bo to, na tym forum, brzmi jak sci-fi ;) nic nie rozklada lampucery na lampach ;) a juz na 100% takie badziewie za grosze z allegro ;)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

foxbat

W takim wypadku ze skruchą muszę się pokajać, ubrać w wór pokutny i ze łzami w oczach przyznać przed wszystkimi znafcami że wbrew dotychczasowemu mniemaniu NIE MAM SłUCHU !!!. Meeeeeeeeeeeeeee!!!

maciomen, napisz cos wiecej. Jaka konfiguracja sprzetu, co to za lampucera, jak zlampizowana. itp itd..

foxbat

No dobra, tak poważnie to lampucera fakt faktem może nie do końca dopieszczona,

ale na lampie e182cc i na olejowych kondensatorach siemensa spięta z Goldmundem (pionek DV 300)cyfrowym stereovoxem HDXV.Wzmak Exposure 2010s i Akustyki AE 100i.

Plejstejszyn za 41+przesyłka zagrał lepiej.Tak po prostu.

Długo by pisać a mi się trochę nie chce.Ale przedewszystkim: barwa, naturalność i gładkość.Szybkie skojarzenie z analogiem,bez cyfry.Z drobnymi przeróbkami ide chętnie na testy z drogimi CD-kami.

Wbrew pozorom ma swoje uzasadnienie to, że to pudełeczko może zagrać.Japończycy stworzyli pierwszą na świecie konsole do gier.Włożyli w ten projekt całą swą wiedzę i umiejętności.Ale co najważniejsze dla nas, również najlepsze podzespoły! Kalkulowało im się to ponieważ sprzedaż miała iść w miliony sztuk.Więc dopracowali swoje dziecko na maxa.Dowodem tego jest chociażby to, że mimo upływu 15 lat od premiery i katowania konsoli przez małych barbarzyńców na najróżniejsze sposoby szczególnie w wypadku nagłego pojawienia się napisu gejm ower te konsole dziś potrafią działać bez zarzutu.Stara zakurzona ze strychu pierwsza konsola Sony-ego gra wyśmienicie! W sieci są porównania tuningowanej jak i nie tuningowanej konsoli z CD-kami za niemałe pieniądze i wynik jest kontrowersyjny...Niemniej uważam że wyszło to im przez przypadek...Niemcy pierwsi się zorientowali a ich hmm...stać na drogie zabawki.Zaczeli tego słuchać a następnie poprawiać by wycisnąć z tego jeszcze więcej, bo okazało się że się da! Jeśli ktoś nie wierzy to proszę wpisać w google chociażby - SCPH 1002 HI-END - i niech zobaczy co ludziska na świecie piszą.

>Japończycy stworzyli pierwszą na świecie konsole do gier

nie :) ale z reszta wpisu sie zgadzam :)

>No jak nie! Jak tak ?!

bo nie , pierwszą konsolą był Magnavox Odyssey , wypuszczony na rynek w `72

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

audiokarma.org

Ooooo to sory. Faktycznie. Pewnie podbiła świat ale mi to jakoś umknęło.Sory za ironie, ale mi chodziło w moim wpisie o to że Sony zrobił pierwszy konsole,która zawojowała świat.

maciomen 69

>foxbat

>W takim wypadku /../ NIE MAM SłUCHU !!!. Meeeeeeeeeeeeeee!!!

Przykro mi, ale stanowczo nie zgadzam się z Tobą. Powinno być: Me-e-e-e-e-e-e-e-e-e-e-e-e-e-e!!!

:-))) pozdr.;)

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

foxbat

macio, hmm ciekawe co na to SEGA i NINTENDO :)

O.wyczuwam ironie :)

Niewiem :) Pewnie guzik ich obchodzą jacyś pokręceni audiofile :) Jak już napisałem,Sonemu coś przez przypadek wyszło.Naprawdę gra tylko jeden model.

Wszystkie następne modele Plejstejszyn to już nie to...tak samo jak u konkurencji,szczególnie nr. 2 i 3.Im dalej w las tym gorzej.Zaczęły się cięcia, księgowi itp...Wszystko dalej to już po prostu konsole do gier z dźwiękiem jak z miarę dobrego DVD.

Nie chce nikomu niczego udowadniać.Bo po co?

Jak ktoś chce to niech sobie kupi za grosze,pierwszy model i posłucha.

Nie jestem odosobniony w opiniach.Ale niech kupi szybko bo kto wie czy niebawem nie zacznie się wielkie BUM! :)

Jak ktoś z Wawy to zapraszam :)

Ja mam SCPH 5502 z analogówką na opampach i gra mi ładnie. Teraz to moje podstawowe źródło. Jak na razie porównywałem do Denona DCD 1500Mk2, Marantza kolegi i NosDAC na czterech TDA1543. Nie wiem co wpływa na odbiór dźwięku z tego urządzenia, bo w pomiarach wypada blado, ale jest to dźwięk który nie męczy i sprawia że chce się słuchać. Jest zrównoważony i nie wiem jak to opisać, "gładki" a przy tym nie traci na dynamice. Bęben uderza a wokal śpiewa i tak mi się podoba (nie czytuje pisemek audio to nie będę poezji uprawiał). Reszta toru to wzmacniacz na LM3875 (nie Gainclone) i kolumny Radmora. Polecam kupić sobie to pudełko do testów bo prawie nie kosztuje. Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.