Skocz do zawartości
IGNORED

Nautilus 802 + JAKI WZMACNIACZ?

Gość Witti

Rekomendowane odpowiedzi

Podstawowe pytanie powinno chyba brzmieć - w jakim przedziale cenowynm ?

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Gość Witti

(Konto usunięte)

Słucham muzyki organowej cerkiewnej jazzu techno filmowa

nie słucham rocka ani np qwartetów smyczkowych

na zakup monobloków Krella religia mi nie pozwala - nie wierzę żeby było trzeba tyle zapłacić za cholerny wzmacniacz.

Odpowiedż wprost do 12000zł

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Warty jest posluchania. Polecem!

Pozdrawiam,

Parsec

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Przy tak wysokiej cenie bałbym się trochę o serwis za pare lat... Jeśli to nowa firma i w dodatku jest tylko ten model w ofercie to nie wiadomo, jak długo utrzyma się w obecnej trudnej sytuacji na naszym rynku...

Witti--->>>>

Nie podajesz jakie pomiesczenie chcesz tymi 802N naglosnic i reszty twojego sprzetu.

Zostawmy wiec to naboku. B&W 802 N potrzebuja i wymagaja duzo sily zeby zagrac optymalnie. Najlepiej, by bylo gdybys mogl kupic koncowki mocy. Te glosniki oczekuja i sa naprawde warte tego.

Jezeli mialbym je ustawic z jakims z integrowanym wzmacniaczem to tylko McIntosh 6900 (jako tzwn minimum) jezeli masz mozliwosci to najlepszym rozwiazaniem jest Jeff Rowland Concentra 2 lub Accuphase E-408. Classe wspomniany powyrzej mozna jak najbardziej zastosowac z 804 N i moze 803 N natomiast nie da sobie rady z 802N ma zamaly poklad pradu chyba ze kupisz 301 lub 401 to wtedy tak.

Pozdr.

“I drink a great deal. I sleep little and I smoke cigar after cigar. That is why I am in the two-hundred percent form” Winston Churchill

->Lacrimosa

Zdaję sobie sprawę, że do dużych B&W najlepsze byłyby wydajne końcówki mocy (słyszałem, że ładnie gra z Brystonem), ale czy w mniejszym pomieszczeniu nie poradziła by sobie integra? Biorąc pod uwagę wspomniany limit 12tys zl trudno znaleźć jakąś sensowną dzieloną propozycję... B&W zaleca do N802 wzmacniacze o mocy min 50W, a CAP-151 ma 150W@8ohm. Na początek mogłoby wystarczyć, a w miarę możliwości finansowych, można później dodać końcowkę mocy do bi-ampingu, korzystając z wyjścia pre-out ?

Gość Witti

(Konto usunięte)

Jesteście okropni czuję się jak na przesłuchaniu

Pokój odsłuchowy 27m2 3.5m wysokości czyli kamienica lata20 ste ( stropy niedrewniane) pokój zbliża się do kwadratu w proporcjach . CD to Rega i SACD to DVP-NS900V QS(sony oczywiście) podstawowy szkopuł to kable muszą mieć 5 m długości. I pytanie czy można zasilać górę jakimś słodkim wzmacniaczykiem w klasie A a doły jakimś potworem Carverem? Rotelem? chodzi mi o Bi amping rzecz jasna.

Pozdr

"Jesteście okropni czuję się jak na przesłuchaniu"

Tak trzeba wypytywać,w HFiM tak robią!!!! Wiec na pewno jest to właściwa procedura.

Zeby ten bi-amping porządnie kopał to musiałbyś wyrzucić pasywną zwrotnicę z kolumn i dac aktywną miedzy preamp i końcówkę.

W przeciwnym wypadku 70% korzyści bierze w łeb.

Gość Witti

(Konto usunięte)

Jeszcze jedno NIENAWIDZĘ skretyniałego detalizmu nie chcę słyszeć tego że pianista nie obciął paznokci i teraz pazurkami stuka po klawiszach. Nikt normalny nie przychodzi do Luwru z mikroskopem psiakrew.

Jaka jest jakość tego nagrania? Ja mam jakąś płytę z kolendami prawosławnymi śpiewanymi przez chór z Rosii i z jakiegoś zakonu z Polski. Coś wspaniałego szkoda tylko że to przegrywana płyta i nie mam pojęcia co to jest.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.