Skocz do zawartości
IGNORED

Czy ktoś nas robi w balona?

Rolandsinger

Rekomendowane odpowiedzi

Lancaster juz? no jak bylo drogo? a na powaznie to kupujac hybrydka duzo zarobisz bo ja za te kase (8k) zrobie sprzet do szkoly dzwieku. I hybrydek bedzie jedyny i bezcenny. A szkola dzwieku bedzie takim samograjem. Latwe pieniadze i duzo przyjemnosci. Chyba nic takiego nie ma swiecie?

i jeszce jedno wielu audiofili napewno nagralo by znacznie lepeij plyty nic te dupki z firm co knoca wszystko. Szkola dzwieku bedzie przyznawac nagrody za jakosc nagran

to do postu wczesniej...a co do lózka to jak dla mnie jest sporo równie przyjemnych rzeczy.

Czasami nawet rozmowa sprawia mi nie mniejszą przyjemnosc.

Oczywiście w czasach kiedy bylem takim młodym źrebakiem jak Ty było tak jak mówisz :)

Pozdrawiam

muls, 10 Kwi 2007, 09:35

>soso>>> długo dyskutować.Ale pamietam rozmowę z piosenkarką Basią z Jaworzna mieszkającą w

>londynie.Opowiadała ,że teraz praca z muzykami to przyjemność.Pracuje z wszystkimi na swiecie.Siedzi

>sobie w domu, a oni przysyłaja jęj muzyczkę, ona daje głos i powstaje przebój.I tak sie wymieniają

>tą muzyczką miesiąc cały, aż jest dobrze.Jak jesteś humanist to nie wiesz o co chodzi, a jak nie

>humanist to nie mam ci co opisywać.I te 50 tys. to ty sobie na obrazy przeznacz.Pozdrowienia

Twierdzisz zatem, ze ow basiny produkt tak samo marnie zagra za sprzetu za 5kzl jak ze sprzetu za 50kzl? No to zapraszam do siebie! Porownamy i pogadamy. Juz kilka osob sie rozdziawilo i to na 'marnie nagranych' plytach.

pzdrw

soso

peesik

jestem humanista z urodzenia ale inz. tej samej branzy co Ty z zawodu. Nie ma co obrazac humanistow czy inzynierow bo nie tym pies pogrzebany ;-)

muls, 10 Kwi 2007, 09:35

>soso>>> długo dyskutować.Ale pamietam rozmowę z piosenkarką Basią z Jaworzna mieszkającą w

>londynie.Opowiadała ,że teraz praca z muzykami to przyjemność.Pracuje z wszystkimi na swiecie.Siedzi

>sobie w domu, a oni przysyłaja jęj muzyczkę, ona daje głos i powstaje przebój.I tak sie wymieniają

>tą muzyczką miesiąc cały, aż jest dobrze.Jak jesteś humanist to nie wiesz o co chodzi, a jak nie

>humanist to nie mam ci co opisywać.I te 50 tys. to ty sobie na obrazy przeznacz.Pozdrowienia

Twierdzisz zatem, ze ow basiny produkt tak samo marnie zagra za sprzetu za 5kzl jak ze sprzetu za 50kzl? No to zapraszam do siebie! Porownamy i pogadamy. Juz kilka osob sie rozdziawilo i to na 'marnie nagranych' plytach.

pzdrw

soso

peesik

jestem humanista z urodzenia ale inz. tej samej branzy co Ty z zawodu. Nie ma co obrazac humanistow czy inzynierow bo nie tym pies pogrzebany ;-)

no nareszcie ma cel w zyciu jakis powazny. Wstepnie glosniki beda tak zbudowane 2x42cm na kanal z mfb na kazdy glosnik z damfakami po 200W srednica to 2 sredniaki 10cm na kanal z nalesnikami po 100w kazdy oczywiscie z mfb i jeden wysokotonowy z mfb z nalesnikiem 100w. Filtr oczywiscie aktywny dosc prosty z redukcja bledu fazy. Nastepnie jako zrodlo dac z spdif z wyjsciem na i/v na lampach ten prokekt to mis ei udal gra to super. Oczywiscie wszystkie zegary do 24/192 wlacznie. Jako mechanizm wystawie klientom cos taniego zeby pazurami nie rysowali drogiego sprzetu. Pasmo od 10hz do 20k plaskie na +/-0.5dB a moze mniej? no zobaczymy jak tam z basami? bo reszta powinna sie zmiescic. Wiec chyba sprzecior nadaje sie do szkoly dzwieku co?

jak ktos watpi w moje mozliwosci to prosze przeczytac watek tda15412a i w nim jest przedzial czasowy ile mi zajelo dowiadywanie sie o co chodzi i zbudowanie zaj.... ukladu i/v na lampach i wstawienie go do cd40 marantz. Oczywiscie uklad jest calkowicie moj bo ja nigdy nic nie zrzynam od kogos a jesli to podaje zrodlo. Musze sie jednak przyznac ze opracowanie dobrego mfb zajelo mi 7 lat. Co jak na mnie jest strasznie dlugo. Nalesnik i damfak tez powstawal w bolach dosc dlugo. Ale jest i cieszy watrobe.

jak maja mfb to tak ale bez nich to musza byc super aby poziomy ....... jak tak dobrze sie na tym nie znam. ja w koncu samouk. W przypadku mfb aby odstep od przesterowania byl dostatecznie duzy trzeba uzywac duzych glosnikow. Oczywiscie mozna zrobic mniejsze wzm i uzyc malucha 20cm np. takie jak teraz sprzedaje na allegro ale ogolnie chodzi o to aby sygnal bledu z sensora dla max wychylen np. dla 10hz nie powodowal przesterowywania calosci. A o to latwo gdy amplituda wychylen membarany jest bardzo duza. Nastepuje wtedy rozerwanie petli mfb i duzy przester. Dlatego nie chcac wprowadzc jakis ograniczen w ukladzie czy kompresorow na basie uzyje 2x42cm x2 z drugiej kolumny aby kop by nie do wytrzymanai.

soso>>>>bardzo chętnie posłucham i rozdziawie gębę.Ale nie chce zaczynać wywodów jeszcze raz.Chodziło tylko o pana zenka.Pan zenek jest i wie co gada.A co do reszty to już parę burz i nawałnic przeszło.A tak a-props.A nie rozdziawiłeś nigdy ....za znacznie mniejsze pieniądze? ALE tu też już parę burz przeszło.Więc na spokojnie.Pan zenek jest .Ma racje.A co do reszty możemy jeszcze parę burz wywołać.Pieniądze nie są tu najważniesze.To też już było.Natomiast zrozumienie pewnych faktów łatwiej przychodzi Niehumanistom.Ale nie jest tak zawsze.Miałem przjemność pracować z lekarzami, którzy technikę łapali w lot.Nie chce obrażąc humanistów, natomiast z przyjemnością obrażam buców.Pozdrowienia

Senicz

Ten Ultraendowy aktywny głośnik jak wyjdzie to będzie cud-przepraszam ale wiele dużych firm sie na tym wyłożyło także Tonsil ,zostały takie firmy jak Genelec,Adam,JBL i pare innych ale jest to sprzet do odsłuchów a nie do przyjemnego słuchania co jest preferowane w highendzie.

Jeśli zrobisz przyjemne słuchanie to trafisz w bogatą klientelę jeśli zrobisz typowe monitory to nie będzie to produkt dla audiofilów

Pozdrawiam

Rafaell

p.s to kto Ci te naleśniki będzie wciskać, gość od pampersów to podstawa

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

mam takie pary w kolumnach to po co mi drigie? Tandberg to jest super okazja bo stereo lampowca znalezsc to ho ho ja nie widzialem i jeszcze w takim super stanie? a sony 366 tez super bo studyjne glowice ma i naprawde to gra swietnie. Do tanbgerga to nawet mam orginalne wspaniale mikrofony moze troche plasticzane wygladem ale dzwiek niezwykle piekny. Dla milosnikow lamp i magnetofonow to ten tandberg to okazja stulecia.

Senicz z tym sprzedawanym woltomierzem to chyba jakiś bład jak bedziesz kontrolował powtarzalność i jakość produkcji ?

Pozdrawiam

Rafaell

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

i jeszce raz powiadam wam te 38mm marantz to super okazja jak sie nie spodobaja to anuluje tranzakcje. Wiec ryzyko zadne. A gosciu co kupi poslucha jak one potrafia grac. To go zatka. Tego nie da sie opisac. Elektrostaty przy nich to lapcie. I niech mi, samoukowi, powie ktos dlaczego tak jest? Niestety te glosniki osmiesza kazdy wzm no chyba ze jest super.

taka szkola to mi pasuje bo bede mogl sie wymadrzac i nie bede musial pracowa czyli robic hybrydki seryjnie. I drogi Rafaell ja nie chce robic zadnych kolumn aktywnych seryjnie, raz zrobie na wyposazenie szkoly i koniec. A moge sie ubiegac o dotacje do nauki z UE?

20centymetrowe saby permadyn greenalnico zagrają pikniej od tych kpułek a kosztują 100-150juro para

do tego 10cm tweetery też greenalnico za 40juro

wiem, wiem inna koncepcja ale kopółki w porównaniu do zielonych lejków...no cóż nie można tego porównywać.

arturo

Ja tam skory do pochwal nie jestem ale te glosniki sa cycus. Delikatnosc i dokladnosc. Stozki to se mozna w buty wsadzic. no i te 38mm maja te zaleta ze wysokotonowy moze byc troche gorszy bo mozna go sterowac dopiero od 8k i jakas 19mm kopulka bedzie super.

artPaw, 10 Kwi 2007, 14:11

>wiem, wiem inna koncepcja ale kopółki w porównaniu do zielonych lejków

chyba jednak nie wiesz - kopulki sa od kopulacji - zapamietano?

pzdrw

soso

chyba na 2010? zakres 10uV? ciekawe? moze 10mV bo ten cyfrzak tak ma.Nie wiem? nie mierzylemno raczej nie patrzylem. wiec na zakresie 100mV ac nizej nie chce jest 28uV a na dc na zakresie 10mV szumy wlasne to ok 1uV. wiec wynika ze lepeij jest zrobic uklad preampa x10 i prostownik na super nowoczesnych op. i podawac to na wejscie dc. Wydaje sie ze szumy ogolnie dosc duze na ac. Np. mam lampowego voltmeter. neumann o szymach wlasnych sporo mniejszych bo tylko 10uV. Bede go sprzedawal na allegro juz niedlugo.

Lancaster, - jak wziąć grubą dotację??? Pewnie, że wiem :)

Trzeba mieć opatentowany nowy produkt o potwierdzonej innowacyjności (nie starszy niż trzy lata). Zagwarantowany zbyt, utrzymanie wykonanej z dotacji inwestycji przez piec lat i wzrost zatrudnienia o 10%. Być małym lub Średnim przedsiębiorcą. Nie być firmą państwową, nie przechodzić procesu naprawczego, oddłużeniowego, nie przyjmować innych środków pomocowych de minimis ... I już można kosić kapuchę z dotacji (w sporym uproszczeniu oczywiście).

Tonsil nie ma szans. Ale jakbyś miał taką firmę, która chce kupić ich patenty i produkować, to jak najbardziej, można wziąć grubą dotacię ( 20% udziału dla mnie i już robimy, w Poznaniu to się może udać! :)

Rolandsinger - oczywiście... W podejściu egzystencjalnym było tak od zawsze i wszędzie. Jak zwykle już zarzucili ci uwielbienie do komuny (znowu ten Srabro!), która wprawdzie była siermiężna ale każdy miał tę swoja miskę ryżu, kulturę mu dotowano i jednak był egalitaryzm. I nawet nie dlatego było źle, że egalitaryzm był na niskim poziomie materialnym. Tylko dlatego, że nie było nadziei na zmianę swojej sytuacji. Teraz każdy ma nadzieję, nawet jeśli nie ma tej miski ryżu. A nadzieja jak wiadomo już od dawna jest matką nas-głupich wszystkich Polaków.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.