Skocz do zawartości
IGNORED

Filtr zasilania do samochodu

Harvi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jestem zadowolony z mojego car-audio, niestety ladowarka od GPS strasznie zakloca prace radia (ta od telefonu juz nie).

Macie moze pomysl na jakis prosty filtr ktory moglbym zamontowc przed gniazdem zapalniczki z ktorego zasilam nawigacje.

https://www.audiostereo.pl/topic/32825-filtr-zasilania-do-samochodu/

Dzieki,

Jutro w Elfa kupie kondki i przetestuje.

Przegladajac ich www wpadla mi w oko przetwornica dc/dc 15 wat nr katalogowy 69-598-78 mylisz, ze takie ustrojstwo zalatwilo by sprawe definitywnie ??

Przetwornica... ajaja :(. Chcesz popsuć czy pomóc? Przetwornica wrzuci mnóstwo śmieci w prąd. Narazie pojemności, coś mniej wiecej takiego jak podaje (pamietaj o max napięciach kondków, zeby nie było - conajmniej 16V, najlepiej 25V). Potem jak to nic nie da, pomyślimy o jakimś dławiku, policzymy i obadamy.

A ponadto - jesteś pewien ze to to? Może źródło lezy gdzie indziej?

PS - dlaczego w Elfie? Nie masz na co kasy wydawać? jak musisz w necie to kup na tme.pl, powinno byc taniej

Na 100 % jest to ladowarka do GPS. Jesli uzywam go z wbudowanej baterii nie ma zadnych zaklocen. Jesli z ganizdka zapalniczki zasilam laduje telefon tez jest brak zaklocen.

W Elfie kupuje bo to najblizszy sklep z elektronikka, mam 5 minut samochodem (mieszkam w Sztokholmie)

Narazie teoria sredniego elektrolita i malego cermika ma 3 zwolennikow ghost666, i dwaj koledzy na PW.

Ty i jeden z kolegow proponuje jeszcze dlawik.

Jaki gotowiec (mile widzana ELFA) proponujesz na 12 VDC i ~ 15 Wat.

Jak juz bede rozbieral konsole to zamontuje wszystko.

=> Ghost666

Mimo nawalu pracy dzis zmontowalem filtr (dwa kondki + gniazdo i wtyk ''zapalniczkowy''). Jutro w drodze na ryby przetestuje pierunstwo. Przy fiasku w poniedzialek postaram sie tez przetestowac inny egzemplarz ladowarki.

Podejscie do tematu od dupy strony. Pierwsza rzecza jest ELIMINACJA zaklocen a potem tłumienie a na samym koncu zabezpieczanie sie przed nimi! trzeba usunac zroodlo zaklocen! Przeciez jak samochod zaczyna nam spalac 20 litrow na 100 to nie jedziemy do serwisu zeby zamontowali nam dwa razy wiekszy bak...

To znczy ze trzeba "grzebnąć" albo zmienić ładowarkę, a może wystraczy inaczej poprwadzić przewody do gniazda ładwoarki w samochodzie lub właśnie na tym gnieździe zamontować kondensator 2200-4700uF/16V.

==> Brencik

Zasadniczo masz racje, ze najlepiej jest usunac zrodlo zaklocen. Zwroc uwage, ze w moim przypadku wiazalo by sie to z wywaleniem nawigacji na smieci co mi sie nie usmiecha.

==>Molibden

Wlasnie za rada Ghosta podlaczylem do gniazda elektrolit 2200uF oraz maly MKT i po problemie.

W tygodniu postaram sie jeszcze pozyczyc ladowarke od kolegi i stweirdzic czy moj egzemplarz jest ''szalony'' czy wszystkie do Garmina nuvi tak maja.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.