Skocz do zawartości
IGNORED

Kolor panelu przedniego NAD-a

rasel31

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Niedawno zakupiłem zestaw Nad .Wzmacniacz 352 i Cd 542.Oba urządzenia chciałem,żeby były w kolorze szarym(klasycznym nad-wskim).Wzmacniacz reklamowałem i dostałem drugi.Jakież było moje ździwienie w domu,gdy po wyjęciu z kartonu okazało się,że panel przedni wzmacniacza jest czarny.Zupełnie nie pasuje kolorystycznie do posiadanego cd.Znowu złożyłem reklamacje.Tym razem na całość.Próbowano wcisnąć mi różne kity,typu panel wzmaka jest metalowy a cd plastikowy stąd różne odcienie szarego koloru.Ależ to nie jest szary tylko czarny.W końcu przyznali mi racje i ubłagali mnie,żebym odczekał do kolejnej dostawy.

Czy któś z Was miał bądż zetknął się z takim problemem?

https://www.audiostereo.pl/topic/32838-kolor-panelu-przedniego-nad-a/

czarne NADy! jak nic nadchodzi koniec świata i okolic. do czego to doszło w tych chinach; już te taniole NADa w kolorze srebrnym, zwane "tytanowymi", były obrazą uczuć estetycznych ...

prawdziwe NADy są szaro-zielonkawe z czarnymi gałkami i przyciskami oraz zielonym guziczkiem od power on/off! ;-D

x.

To prawda,czarny NAD kiepsko się prezentuje.Problem koloru panela dotyczy tylko modelu 352.Podobno nad zmienił fabrykę w Chinach.Pewnie pracują tam sami daltoniści.Inną wersje jaką słyszałem z Trimex-u,to,że zmienili skład farby.Muszą zastapić toksyczny składnik innym i mają problemy z uzyskaniem koloru classic NAD na nowej farbie!!!Obok dobrego brzmienia chyba każdy lubi jak sprzęt prezentuje się dobrze.W przypadku NAD-a wygląd nie jest jego mocną stroną.A tu jeszcze dochodzi różnica kolorów paneli.Jednak do moich kolumn brzmieniowo pasował najlepiej.

Może ktoś z Was zna adres e-mail do centrali firmy NAD?Chcę rozwiać swoje wątpliwości co do sprzętu oferowanego w naszym kraju.

rasel31,

książka życzeń i zażaleń NADa znajduje się na:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) na dole trony - linki +contact+ oraz +NAD help center+ :-)

jeśli chciałbyś napisać list tradycyjny, pisz śmiało na adres:

NAD Electronics International

633 Granite Court

Pickering, Ontario L1W 3K1

Canada

a jeśli masz kasę na międzynarodowe pogduchy przez telefon i znasz języki obce, to zadzwoń lub wyślij faks:

tel: (905) 831-6555 fax: (905) 837-6357

więcej Ci już chyba nie umiem pomóc... chyba, że - skoro nie odpowiada Ci kolor NADów z serii "c", może kupisz sobie coś z prawdziwej "srebrnej" serii "s" lub szarej - "master", tu z kolorystyką nie powinno być problemów ;-D

x.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dzięki Xanax.

Byłem na tej stronie oczywiście ale jakoś nie miałem pewności czy znajdę tam adress na maila.Języka niestety nie znam ale mam kogoś kto mi napisze odpowiedni tekst.Co do zmiany sprzętu to w tej chwili nie wchodzi w rachube,co do koloru to rozważę taki wariant,chociaż ani sklep ani trimex tego mi nie proponował.Wymiana miała być błyskawiczna a ciagnie się już sporo czasu.

>rasel31

Swoją drogą to niezła perełka Ci się trafiła!!! Jak bym był na Twoim miejscu nie wymieniał bo to "biały" kruk.

Parę tygodni temu dostasłem 4 klocki NADa (preamp, 2 końcówki i CD) i jak na szybko z ciekawości sprawdziłem to wszystko w tym samym kolorze - same szaraczki zielonkawe niestety;-) Ale jutro powyciągam z pudeł i przyjrzę się dokładnie. Natomiast co do różnicy pomiędzy tym samym kolorem na metalowych i plastikowych panelach to coś w tym jest. Sprawdzałem kiedyś organoleptycznie w jakimś salonie na jakiś klockach Nada i subtelna różnica była. Ja jednak te niedoskonałości (wizualne) Nada obracam zawsze na korzyść tegoż. Często znajomi (jak miałem poprzedniego Nada) pytali z pewnym niesmakiem a co to??? Brzydrzych nie było??? Ja wtedy odpowiadałem: brzydkie ciało, piękna dusza.....a jak w tej duszy gra!!! I koniec. Teraz też mi żonka przycięła jak się dowiedziała, że znowu Nadzika kupiłem. Ale co tam - Nad się sam obroni. Pozdrawiam

rasel31,

proszę bardzo - fight for your right to have a grey NAD! ;-) jeśli możesz, wrzuć proszę jakąś fotkę tego czarnego NADa, to naprawdę rzadkość. myślę, że wiele osób z forum chętnie to zobaczy, ja oczywiście także ;-D

x.

Moja familia kupiła za moją namową zestaw NADa w zeszłym roku - 422, 542 i 352. Również w tym zetawieniu odcień wzmacniacza sie różni - jest czarny lub prawie czarny, gdy pozostałe klocki są szare jak NADy być powinny ;)

Sądzę więc, że omsknięcie kolorystyczne jest u NADa nagminne ;)

P.S. Wzmak był wymieniany na gwarnacji bo padł jeden kanał, i oba egzemplarze miały ten sam kolor...

Kris

Star trekkin' across the universe; Boldly goin' forward, still can't find reverse...

Jeszcze nie przeszedłem na cyfrówke,dlatego nie posiadam zdjęć.Ale pożyczę od znajomego aparat i najszybciej jak to możliwe zamieszczę zdjecia.

Sęk w tym,że pierwszy egzemplarz,który dostałem nie różnił się nawet deseniem!!!Niestety musiałem go zareklamować bo coś pukało w prawym kanale przy załączaniiu.

Także nie tylko z kolorem NAD ma problemy.

Czarny NAD to przesada. Przecież "szary NAD" i "szampański Marantz" to jedyne "opisowe" kolory jakie facet zna;) Bo kobiety to wiadomo że potrafią nazywać zwykły np żółty dziesiątkami opisowych nazw. A facet: 16 kolorów + "modyfikatory": jasny, ciemny i metalic;)

Strasznie jestem ciekaw tego czarnego NADa. Moje też nie są identyczne: plastikowa obudowa cd ma kolor plastikowych przyciskow wzmaka. Aluminiowy panel wzmaka jest nieco ciemniejszy od plastiku.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

IMO te subtelne różnice w kolorze nie mają wielkiego znaczenia. Pewnie, że lepiej jest mieć jednakowe odcienie w "wieży", ale ja tam jakoś nie cierpię, mimo że jestem wzrokowcem, a pre jest o ton ciemniejszy od końcówki i cd-ka.

Bluesound Node / Synthesis Roma 96DC+ / B&W 706 S3

W powierzchowności NAD-a denerwują mnie te plastikowo-gumowe pokrętła, gdyby nie one, to pewnie słuchałbym teraz 372, a nie Creeka.

tomek11,

wobec tego roksany również nie dla Ciebie, bo też mają czarne gumowe gałki, a raczej - miały, do poprzedniej wersji ;-D a z czego mike creek robi gałki w swoich wzmacniaczach?

x.

Roksan fajnie wygląda rozebrany, ale en face przypomina bardziej tuner niż wzmak, więc masz rację, nie dla mnie:) Z czego Mike Creek robi gałki w swoich wzmakach? Na pewno z lepszych materiałów niż NAD w serii 3..

rasel31

tez mam ten problem.

obiecano mi ze rozwiaze sie po swietach.

maja niby w nastepnej dostawie dostac panele.

ale jak dokladnie bedzie sie to odbywac tego jeszcze niewiem.

dioda tez rozni sie nieznacznie odcieniem.

czy mozesz wzmaka wlaczyc przyciskiem?czy jak wlaczasz to przechodzi w stand by i pozniej dopiero pilotem?

Hi Lesio.

Myslę,żę UOKiK podziała na nich.Sam zamierzam ich postraszyć.Może nacisną NAD-a i wyślą parę egzemplarzy z np.rynku niemieckiego,gdzie taka wpadka drogo by nich kosztowała.Nie dam wiary,że problem dotyczy całej Europy.Myslę ,żę nadal traktują Nas jak obywateli drugiej kategorii.

Co do włączania wzmaka,to wybieram źródło dźwięku i wzmacniacz chodzi.

chodzilo mi o to czy tak jak cdek wlacza sie za pooca przycisku i od razu dziala.

wzmak musze wlaczyc przycisk ,a pozniej odpalic go z pilota.z przycisku od razu nie dziala tylko przechodzi w stand by

• 2 tygodnie później...

A co powiecie na to:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.