Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki wzmacniacz do klasyki i jazzu?

MMMarciNNN

Rekomendowane odpowiedzi

krzyżak - dzięki za typ.

Coraz bardziej jednak dochodzę do wniosku, że nie zdecyduję się na używkę. Być może raczej zdecyduję się poczekać o kilka miesięcy dłużej i podniosę założony budżet do 4-5 k. Mam jakiś psychiczny defekt, który sprawia, że nie czuję się komfortowo kupując COKOLWIEK z drugiej ręki (ostatnio miałem taką akcję z samochodem - wszystko już było dograne, ale w ostatniej chwili wycofałem się z transakcji i nadal jeżdżę swoim sypiącym się gruchotem; nie potrafiłem jakoś przekroczyć tej psychicznej bariery).

A zatem: aktualny budżet wynosi - powiedzmy - 4,5k. Jakieś nowe typy w związku z tym? Teraz mówimy wyłącznie o nówkach :-)

MMMarciNNN, 21 Kwi 2007, 21:51

>Lista kandydatów wydłuża się. Dołączyły:

>Roksan Kandy

>Vincent SV226 MK2

>Creek 5350

>Ktoś ma jekieś przemyślenia na temat tego sprzętu?

Jeżeli już to Roksan Caspian - używany (wiem, wiem czytałem wyżej ;)) można dostać za 2,5-3 tys. w zależności od wersji, chociaż nawet pierwszą warto. Sam mam taki i gra rewelacyjnie, analogowo i ciepło. Inna sprawa, że nie tak łatwo je dostać...

Firmami sie nie sugeruj wez pod uwage df i thd. I to wystarczy. Z dostepnych crown chyba bedzie najlepszy. jest w polsce dystr. wiec mozna z nimpogadac. maja taki model z super duzym df. I szukaj wzm grajacego ponuro z super basem. Taki do klasyki bedzie ok. odda oddech sali a te szbkosciowce detalowce to piszczyki o duzych thd nie nadajace sie do klasyki. Jazz jest duzo latwiej przetworzyc. najlepszy bylyby moj nalesnik ale nie jest dostepny. Ten to dopiero potrafi zagrac ponuro. Az strach sluchac. Jest jeszce jeden obcy nalesnik ale wyrosniety bo z 10cm wyskosci a moj ma 4cm. Ale niska wysokosc nie oznacza ze wszystkie plaskie wzm potrafia zagrac ponuro.

Bralbym nalesnika od senicza- slowo daje, ale nie chciał sprzedac.

Nawet do testu nie chcial mi udostepnic - to juz maly skandal.

Ale szanuję jego geniusz i juz sie nie czepiam :)

Pozdrawiam

senicz, 24 Kwi 2007, 08:01

>Firmami sie nie sugeruj wez pod uwage df i thd. I to wystarczy. Z dostepnych crown chyba bedzie

>najlepszy. jest w polsce dystr. wiec mozna z nimpogadac. maja taki model z super duzym df. I szukaj

>wzm grajacego ponuro z super basem. Taki do klasyki bedzie ok. odda oddech sali a te szbkosciowce

>detalowce to piszczyki o duzych thd nie nadajace sie do klasyki. Jazz jest duzo latwiej przetworzyc.

>najlepszy bylyby moj nalesnik ale nie jest dostepny. Ten to dopiero potrafi zagrac ponuro. Az strach

>sluchac. Jest jeszce jeden obcy nalesnik ale wyrosniety bo z 10cm wyskosci a moj ma 4cm. Ale niska

>wysokosc nie oznacza ze wszystkie plaskie wzm potrafia zagrac ponuro.

... strasznie ponury wpis :( ... więcej optymizmu seniczu ;)

o pilot? a co wy kolego tak malo sie udzielacie na forum? co tam knujecie w tym koziolkowie? A co to firmy crown to radze wyprobowac. Choc to estradowy wzm ale parametry super wiec moze grac naprawde ponuro. Radze tez kupic kolumny z duzym basem. te male nowoczesne do kalsyki sie nie nadaja gdyz nie maja tego brzmienia ponurego gdy trzeba. Ot tak kujawiaka zagraja ale duzy sklad i potege brzmienia nie przekaza. Za grosze mozna kupic w edyton u Mistrza Waldemara super kolumny. Tak te potrafia zagrac ponuro ale i dokladnie z duzym kopem.

zasada jest taka nie kazdy wzm moze zagrac ponuro. Tylko nieliczne. Wiekszosc moze se tylko pobekiwac jak baran na lace. Ale wzm mogacy zagrac ponuro zagra tez wesolo bo to nie ma nic wspolnego. A na czym sprawdzac ponurosc wzm? a na romeo/julia to jest ponury kawalek mozna sie przestraszyc. Jazz jest prosty w obsludze gdyz ma mala rozpietosc brzmien i prosty sklad. Orkiestra, akustyka sali to jest problem. Z ponurym pozdrowieniem senicz

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.